Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Türkiye'de 13 pin 7 pin bağlantı standartları vardır sadece buna uymayan'lar/bilmeyen'ler olabilir. Bunlara önlem olmak üzere de bilmediğimiz bir karavanı çekerken bağlantıları kontrol etmek yapabiliyorsanız tercih edilmelidir. Bağlantı yapmadan karavan çekme riski alınmamalı derim...
Güzel bir fikir. Kendimce "başıma bir sıkıntı geldiğinde GEZENBİLİR FORUM üzerinden birilerine ulaşabilirim" düşüncesinin somut hali.
VW caravella aracım ve 13 pin'li elektrik sistemim ile (tez zamanda 13/7 pin dönüştürücü temin edeyim) destek verebilirim.
Nerede olduğum/olunduğu konusunda da...
Caravelle ile Belgrad-İstanbul yapmıştım. 1000 km rahat gidiliyor. Bayram nedeni ile sınır geçişlerinde bekleme süreleri çok uzamaz umarım. Camp Dunav'da konaklamıştık.
Ekim 2021 de depoyu taşana kadar doldurup, İstanbul'dan çıkışı takiben Adana'ya varış ve yine depoyu taşana kadar doldurduğumda yakıt aldığım pompa göstergesinin görüntüsü... "Hey gidi günler hey" mi demeli
Merhaba,
Bidiğim sorulara yanıt vereyim:
Arka üçlü koltuğu kaldırarak yurt içi geziler yaptım. Polis kontrolü ile karşılaşmadım.
Aynı şekilde yurt dışı gezilerim oldu. Aynı anda araç üstü çadırım da vardı. Snır geçiş kontrollerinde sorun yaşamadım.
Merhaba, kısaca yanıt vereyim. memnun kaldım, fiyatın pahalı veya ucuz olması göreceli bir kavram. Malzeme bedellerinden hareket ederseniz pahalı görüşünde olabilirsiniz. Diğer üreticilerin modelleri ile tabii ki karşılaştırdım.
Merhabalar, ben çekme karavanımda kullanıyorum. Memnunum soğutmasından genelde 3 kademesini kullanıyorum. 5 kademesinde buzluk kısmında 0.5lt su şişelerini buz yapabiliyor. tabii ki performansı dolabın kapağını açıp kapatmaya bağlı olarak değişebilmekte. Selamlar...
Janberk Bey geçmiş olsun, Bartek Bey'in yazdığı gibi oksijen ve ateş sürekli takibinizde olsun. oksijenin düşmemesi, ateşin yükselmemesi önemli. bol bol sıvı tüketin.
Benim kullandığım cihazla ilgili yük çıkışının amacını açıklayayım.
Yük çıkışından cihaz modelinde belirtilen kadar amper çekilebilir.
Bu çıkışın açık/kapalı olacağı zaman dilimi programlanabilir.
Böylelikle güneş doğuşu ve güneş batışından kaç saat önce ve/veya sonra yük çıkışı aktif olacağı...
12/220 dönüştürücüyü bir üretici kaynak olarak düşünün.
Gücü geniş bir yelpazede seçilebilir.
Mppt nin yük çıkışı ise modeline göre sınırlanmış bir akım almaya uygun.
Fazlasını almaya kalktığımızda cihazın zarar görmesi söz konusu.
Dönüştürücü doğrudan aküye bağlandığında ise akü kapasitesine...
Kullanım kılavuzunda aynı zamanda bağlama/sökme adımlarını da belirtmişler.
Bağlantı yaparken önce akü bağlantısı, sonra yük bağlantısı en son olarak güneş paneli bağlantısı.
Sökme yaparken ters sıralama.
Aynı zamanda devre kesici güneş paneli bağlantısında öneriliyor. akü bağlantısında sadece...