ermus35 kullanıcısının son içeriği

1. ermus35

Mercedes Sprinter Minübüsten 4+1 Karavana Dönüşüm Hikayesi.

arka camların birini kapatacaktım fakat cam çok büyük ve yalıtım için daha iyi olacağını düşünerek karşısındaki diğer camı da kapatmaya karar verdim. Aldığım uydu alıcı da tavandaki yerini aldı, deneme amaçlı tv bağladım ve başarılı bir şekilde çalıştı.
  2. ermus35

Kontrplak kaplama altına gerekli yerlere çıta ile destekleri yaptım. Çıta aralarında boşlukları xps köpük levha ile doldurdum. Kontrplak temas edeceği tüm sac yüzeylere de bitüself yalıtım bandı yapıştırdım, hem ses yalıtımı yapsın hemde kontrplak daha yumuşak bir yüzeye daha iyi tutunma yapsın.
  3. ermus35

Pis Su ve webastonun yakıt deposunu araç altındaki yerlerine taktım. Depoları şasedeki deliklere tij demirler ile bağladım.
  4. ermus35

Temiz ve pis Su tanklarının giriş çıkış rekorlarını ve şamandıralarını taktım. Araç altındaki boşluklar iki parça pis Su deposu takma sebep oldu. Biri 70 lt siyah olan mazot deposunun hemen arkasındaki boşluğa denk geliyor, diğeri 50 lt mavi olan stepnenin ön tarafındaki boşluğa takılacak. İkisi...
  5. ermus35

Haftasonu tavan için aldığım 10mm kalınlık 10cm eninde lambri ile tavanı kapladım. Monte ederken lambri için üretilmiş 3 mm klips kullandım. Resimlerde görünüyor. Bu sayede dıştan herhangi bir vida vb. Bir şey görünmediği için düz ve pürüzsüz bir görüntü oluşuyor.
  6. ermus35

Tabana laminant parke döşeme işi de halledildi. Kenarlarına çıta dönülecek.
  7. ermus35

Kasetli tuvalet için servis kapağını da yerine monte ettim.
  8. ermus35

Su dolum ağzını ve buzdolabı havalandırma menfezin de bugün yerine montajladım. Menfezin iç tarafına sineklik teli yapıştırdım, hayvan haşerat içeri girmesin diye.
  9. ermus35

banyo penceresi yerini kesip montajladım. ayrıca doldurulabilir gaz tankı için dolum ağzı yerini açıp, dış duş girişi kullanarak biraz kamuflaj sağladım.
  10. ermus35

aracın sol orta penceresi banyoya denk geldiği için ve arka pencere de zaten açılmadığı için yalıtım amaçlı iç taraftan kapattım. öncesinde camlara yalıtım görünmesi diye cam filmi çektim. bir kat 25mm elastromerik kauçuk, bir kat 20 mm xps köpük ile yalıtımını yapıp çıta ile yerine sabitledim.
  11. ermus35

aracın sağ tarafında dış elektrik girişi ve webasto için alta koyacağım depo ağzını kesip monte ettim.
  12. ermus35

2 adet 240w monokristal güneş paneli tavandaki yerini aldı. panelleri tavandaki alüminyum profile her iki yandan üçer adet fiberli somun ve vida ile bağladım. seri olarak birbirine bağlayıp, resimlerde görüldüğü gibi kabloları araç içine aldım. tavanda delik istemediğimden yan taraftan, panel...
  13. ermus35

Teşekkürler hocam, izleri gideren kimyasal var mı araştırmadım doğrusu. Daha önceden de kendinden yapışkanlı bir sünger benzeri bir malzeme yapıştırılmış, direklere de döşeme kumaşı, bally olduğunu düşündüğüm bir tutkal ile yapıştırılmış. Kazıyabildiğim kadar kazıdım, yapışmaya engel olacağını...
  14. ermus35

tavan yalıtımı için 25mm elastromerik kauçuk almıştım. bir kat tavana uygulama yaptım, yanların yalıtımını yaptıktan sonra elimde fazla kalırsa kalanı da tavana tekrar uygulayacağım. ara kuşakların üzerine bitüself yalıtım bandı uygulayacağım.
  15. ermus35

webastoyu ön ikili koltuğun altına monte ettim. koltuğu da yerine taktım. fotoğraf çekmemişim fotoğraflarını daha sonra koyarım. daha sonra taban çıtalarını yerleştirip aralarına 2cm xps strafor ile yalıtım yapıp, üstünü 12mm kavak kontra ile kapattım. çıtaları tabana dyson ile yapıştırdım...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri