Akdeniz45 kullanıcısının son içeriği

1. Akdeniz45

Motokaravanda Ağırlık Problemi

Çok önemli bir konu. Avrupa Birliği gezilerinde eskiden sınırı geçtiğimizi çok zaman farketmezdik. Artık bütün ülkeler kontrollere baṣladı. Baṣınızdan geçenler Avrupayı gezmek isteyenler için önemli bir bilgi. 3,5 tonun üzerindeki karavanlara Avrupa Birliği gezilerinde otoban ücretleri konusuna...
  2. Akdeniz45

Tırın Için Karavan Gibi Yeniden Dizayn Etmek Mümkün Mü?

Tır’da eviniz yanınızda olacağı için çalıṣırken size bir çok kolaylıklar sağlaycak. Merak ettiğim gezmekten neyi kastettiğiniz? Tırla kalınabilecek bir karavan park, kamping bulmak veya kampdıṣı konaklamak kolay olmayacak. Baṣarılar.
  3. Akdeniz45

Kampçılık Kültürel Erozyona Mı Uğradı? Görüş Ve Düşünceleriniz?

Çok önemli bir konu. Karavancılık hayatımda Avrupa ülkelerinde yüzlerce karavan parkta ve kampingte konakladım. Videoda görüldüğü gibi bir karavanparka veya kampinge hiç rastlamadım. Bu videoda görülenlerin benim yaṣadığım karavancılıkla bir iliṣkisi yok. Avrupa’da milyonluk karavanla gezen...
  4. Akdeniz45

Aktur Bu Seneki Fiyatlar (2025)

Aktur Kampingte Haziran 2021 yılında konaklayan bir karavancı günlük ücret olarak karavan ve iki kiṣi için 135 TL ödediğini yazıyor. „Well organized camping place but not easy to find an empty spot. We paid 135 TL per night for 2 persons and van. There are electricity, water, refrigerator, hot...
  5. Akdeniz45

Aktur Bu Seneki Fiyatlar (2025)

2024 haziran ayında Italya‘da iki hafta konakladiğım güzel bir kampingte, karavan yer bedeli +iki kiṣi +elektrik + duṣ bedeli olarak ilk hafta günlük ücret olarak (indirimli) 19 € ödedim. Ikinci hafta günlük indirimsiz ücret 15 € oldu. Aktur Kampingin sadece bir günlük karavan yer bedeli ile...
  6. Akdeniz45

Çekme Karavan Için Klima Enerji Tavsiyesi Yardım

Karavanda bende bilgisayar fanları kullanıyorum. 12cmX12cm büyüklüğündeler. Elektrik sarfiyatları saatte 0,2-0,3 amper civarında. Fanlardan sessiz çalıṣanlarının olduğunu farkedince değiṣtirdim. Sessiz fanları (çok az ses çıkaranlar) çok sıcak gecelerde uyurkende kullandığım olur. Ayak ucunda...
  7. Akdeniz45

Kuṣ Gözetleme

Yücel Bey merhaba, kuṣları nasıl böyle elden yem almaya alıṣtırmak mümkün anlamak kolay değil. Fakat seyretmek çok güzel. Inglizceyi Google ile Almanca’ya çevirerek okuyorum. Isteyenler Türkçeye çevirerek okuyabilirler. Aṣağıdaki linkte kuṣlarla ilgili bilgiler ve anlatımlar var. Jocelyn...
  8. Akdeniz45

Kuṣ Gözetleme

Üyesi olduğum Kuṣ Gözetleme Forumunda bu videoya rastladım. Insan bu güzel kuṣları izlerken dinleniyor. Videoyu hazırlayana teṣekkürler. Jocelyn Anderson Photography
  9. Akdeniz45

Yurt Dıṣı Gezileri Için Döviz Almak

Yıllık enflasyon nedeniyle 2024 yılında TL’nin alım gücü % 47 azaldı. Döviz alırken durum farklı. Örneğin Euro kuru son bir yılda % 16 yükseldi. Bir yıl önce bir € için 32 TL öderken ṣimdi 37 TL ödeniyor. Bu günlerde döviz almak ilerde yurt dıṣına çıkacaklar için bir avantaj olabilir. Avrupa...
  10. Akdeniz45

Mercedes Sprinter Minübüsten 4+1 Karavana Dönüşüm Hikayesi.

Hayırlı olsun ve kolay gelsin. Araç temiz gözüküyor ama davlumbazın paslanması düṣündürücü. Aracın altını pasa, çürümeye karṣı korumak lazım. Altta aracı taṣıyan, içi boṣ aksamı dahil pasa karṣı korumayı mutlaka iṣini bilen uzman birisine yaptırmakta fayda var. Şimdi iyi yapılmazsa bir kaç yıl...
  11. Akdeniz45

Transporter T4 2.5 Tdi̇

VW T 4 hiç kullanmadım ama yollarda en sık gördüğüm yaṣı yüksek araçların baṣında gelir. 1992 yılından bu yana 5 silindirli motoru olan araç kullanıyorum ve çok memnunum. Böyle yaṣı ilerlemiṣ araç kullanırken bence bir nokta önemli. Aracın ufak tefek ṣeylerini kendimizin yapabilmesi iyi olur...
  12. Akdeniz45

Karavanlarda Amaç Dişi Otogaz Kullanimi Yasal Deği̇ldi̇r

Karavanlarda ocaklarda gaz kullanıldığı için gazlı ısıtıcı da genellikle ilk akla gelen. 1992 yılından bu yana iki karavanımda da aynı gaz ocağını ve aynı gaz ısıtıcısını kullanırım. Cihazları eski karavandan yenisine takarken bakımdan geçirdim. Şimdiye kadar hiç sorun yaṣamadım. Sadece gas...
  13. Akdeniz45

Güney Ve Güneydoğu Gezi̇ Notlari

Bu duruma çok sevindim. Türkiye gezilerimizde eṣimle aynı sistemi uyguladık. Böylece Türkiye gezilerimizde, gezdiğimiz yerlerdeki mutfağı da tanıma fırsatımız oldu. Avrupa gezilerinde her ṣehirde dıṣarda yemek oldukça zor. Anılarınınızı zevkle okudum. Faydalı bilgiler için teṣekkürler.
  14. Akdeniz45

Bir "karavancılığa Giriş" Hikayesi

Güzel, anlamlı ve faydalı yazınızı zevkle okudum. Teṣekkürler. Sanırım, her karavancının aklından geçen planları vardır. Bu planlardan uygulayabildikerimiz ise bütün yaṣamımızın hep hatırlanan önemli bir parçası oluyor. Gezilerimizden eve dönerken eṣimle sık konuṣtuğumuz bir konu vardı...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,892
Kayıtlı Üye Sayımız
166,686
Kaydolan Son Üyemiz
dygdg

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR