750kg Altı Karavan Siparişim Için Tavsiyelerinizi Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onurcakir0 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71

onurcakir0

Yeni Üye
Selamlar, karavan siparişimi verdim fakat henüz yapım aşamasına geçilmedi. Bu aşamaya geçilmeden önce de siz değerli forum üyelerinden üretim sürecinde seçebileceğim bazı kısımlar üzerine tavsiye almak istiyorum. Öncelikle dış kasa seçimi çok kafama takıldı.

Öncelikle dış kasayı soldaki gibi düz veya sağdaki gibi kavisli olarak seçebilirim, kavis olanı seçersem iç tarafta camın üstüne dolap eklenmiyor ve baya bir saklama alanı kaybetmiş oluyorum. Düz olanı da seçersem hareket halinde bana oluşturacağı rüzgar direnci kafama takıldı. Sizin görüşleriniz burada ne olur? (ikisi de CTP panel bu arada.)
Screenshot 2025-04-04 at 20.44.27.png

İkinci olarak iç kısımda sabit yataklı bir model tercih ettim (Karavanın sağ arka kısmı 2 kişilik yatak, sol arka kısım tuvalet banyo ve yatağın önü mutfak, en ön kısımda ise 3-4 kişinin oturabileceği bir oturma grubu yer alıyor. 3.9 metre iç kısım)

Mutfak kısmını L şeklinde yaptırabilirim ya da ilk resimde görüldüğü gibi düz yaptırabilirim. Düz olduğunda nerdeyse hiç tezgahım olmuyor. L şeklinde yaptırdığımda güzel bir tezgah alanı elde edebiliyorum fakat iç kısım baya bir daralıyor. Sizce hangisi daha mantıklı olur uzun dönem kullanım için? veya farklı bir öneriniz olur mu? Son olarak L mutfak tercih ettiğimde lavabonun alt kısmı kör nokta gibi kalıyor.

Screenshot 2025-04-04 at 20.48.17.png

Bunların dışında üretim süresi boyunca dikkat etmem gereken, şunları da yaptır dediğiniz bir şey varsa dinlemek isterim.

Benim tercihim kavisli olan karavan (sağdaki) olurdu.
Mutfak kısmı da düz olan (soldaki) olurdu..

Bu benim tercihim ben olsaydım böyle alırdım.. Tabii seçim kullanana kalmıştır. Biz sadece tavsiye ederiz..
Güle güle kullanman dileğiyle..

Benim tercihim kavisli olan karavan (sağdaki) olurdu.
Mutfak kısmı da düz olan (soldaki) olurdu..

Bu benim tercihim ben olsaydım böyle alırdım.. Tabii seçim kullanana kalmıştır. Biz sadece tavsiye ederiz..
Güle güle kullanman dileğiyle..
Yorum için teşekkürler, neden böyle bir tercih yaptınız acaba?

Merhaba,

Rüzgar direncini boşverin, İçerde alan kazanmaya bakın. Rüzgar direnci her halükarda bir miktar olacaktır. Bu öyle aman aman bir etki sağlamaz sonuçta F1 de sürmüyorsunuz 80KM hızı geçmeyeceksiniz bile.

Lavaboyu düz tercih edin. Eğer yapabiliyorsanız koltuklardan birini uzanılabilmesi için uzun tutmaya çalışın. Karavanda uzanabilmek bence önemli.

Sevgilerle...

Merhaba,

Rüzgar direncini boşverin, İçerde alan kazanmaya bakın. Rüzgar direnci her halükarda bir miktar olacaktır. Bu öyle aman aman bir etki sağlamaz sonuçta F1 de sürmüyorsunuz 80KM hızı geçmeyeceksiniz bile.

Lavaboyu düz tercih edin. Eğer yapabiliyorsanız koltuklardan birini uzanılabilmesi için uzun tutmaya çalışın. Karavanda uzanabilmek bence önemli.

Sevgilerle...
Tavsiyeleriniz için teşekkürler, ben de düz olanı tercih etmeyi düşünüyorum. Umarım sürtünmeden kaynaklı yakıt ve savrulma fazla olmaz. Lavabo için de düz olanı tercih edip bir şekilde katlanır tezgah veya çekmece eklettirmeye çalışacağım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,892
Kayıtlı Üye Sayımız
166,686
Kaydolan Son Üyemiz
dygdg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR