ZJ'de Arka Diferansiyel Kilidi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan santacruz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,968

santacruz

Yeni Üye
Merhabalar,
bugün servisteydim maslakta, usta dediki amerikan versiyonu g. cherokee'lerde arkada limited slip diferansiyel bile yok , avrupa versiyonlarında var, benimki de amerikan versiyonu g. cherokee, acaba doğrumu bu? Ben arkada lsd var biliyordum, yanlışmı biliyorum acaba, çünkü nagca forumlarında da aynen şöyle yazıyor arka aks için; "trac-lok arka diferansiyel: tekerleklerin kaymasıyla kilitlenen,ısıya dayanıklı sentetik aks yağlı, arka aks diferansiyeli" yani bu limited slip değil mi?

Etiketler
Ynt: ZJ'de arka diferansiyel kilidi

Bizim xj'lerde de aynı durum, tamamında kilit çıkmayabiliyor. Ustanın söyledikleri doğru olabilir.

Bunu anlamanın en pratik yolu; liftte aracı kaldırıp boşta kalan tekerleri döndürdüğünde, her iki teker aynı yöne dönüyorsa kilit var, tekerlerin biri düz diğeri ters yöne dönüyorsa kilit yok demektir.
"trac-lok" hakkında bilgim yok maalesef.

bu usta diye geçinenlere çok dikkat etmek lazım.ben aracı ilk aldığımda bostancı sanayiinin oradaki mazarlık yakınlarında arazi vitesini falan kontrol etmiştim.sonra servise götürdüm adamlar vitese bi baktı araziye geçmiyo abi dediler ne istiyor dedim aylar değişecek 250 ytl falan dediler ya sonra yaparız dedim onların geçiremediği arazi vitesiyle hala yol alıyorum.yine aynı ustalar yükseltme kitimi aldığımda ya aslında bozmamak lazım aracı falan dediler sonra yükseltme kitini satan adamla ticari dostluk kurunca şakır şakır yükseltme kiti takar oldular.abi bu araca vinç takılmaz araziye girilmez diyen de aynı servis.yok amerikan versiyonu yok avrupa versiyonu diyenlere de çok dikkat.
mustafa abi lifte araç kaldırıp tekerlerin birini saat yönüne diğerini tersine çevirebiliyor ve tekerin birini çevirdiğimizde diğeride aynı yöne dönüyorsa ne anlama geliyor bilgin var mı acaba?ya da olan var mı?

Limited Slip ise bayağı bir cevirmek gerekir ki LSD devreye girsin.

Ynt: ZJ'de Arka Diferansiyel Kilidi

duman' Alıntı:
mustafa abi lifte araç kaldırıp tekerlerin birini saat yönüne diğerini tersine çevirebiliyor ve tekerin birini çevirdiğimizde diğeride aynı yöne dönüyorsa ne anlama geliyor bilgin var mı acaba?
MK51' Alıntı:
... tekerleri döndürdüğünde, her iki teker aynı yöne dönüyorsa kilit var, biri düz diğeri ters yöne dönüyorsa kilit yok demektir.

Hızlı döndürmeye gerek yok. Yavaşça çevirdiğinde sistem varsa işlem gerçekleşiyor. Kilitin devreye girmesine gerek yok.

Şunu da unutmamak lazım; kilit vardır fakat balatalar yıprandığı için görev yapmıyo da olabilir...

Aracın defransiyelleri nedir?... Ne çeşit bir kilit taktırmak istiyorsun?...

dronder arkadaşım "OFF-ROAD / TEKNİK - TECHNICAL ISSUES" bölümünü bir incele...

Bu bölümde, aşağıdaki başlıklar seni bilgilendirecektir umarım...
Yeterli olmazsa ya da başka soruların olursa yardımcı olmaya çalışırız.

Diferansiyel Kilidi
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1530.0

Porya Kilitleri
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9090.0

4WD ile Ne Kadar Offroad? 4WD Lock
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8069.0

Hangi Araçlarda Limited Slip Kilitli Diferansiyel Var?
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10679.0

Otomatik Arazi Araçları?
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8420.0

LSD kilitler normalde %100 ler gibi kilitleme yapmamalı, yani lastiğin spin yapması lazım ki balatalar sıkmaya başlasın. Kaldırıldığında çevirince kilit devreye giriyorsa büyük bir avantaj.

LR True TRac'ler zorlanınca LSD etkisi yapıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR