ZJ orijinal kriko nasıl temin edilebilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endurin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,834

endurin

Ana Kamp
yeni edindiğimiz 2. el 96-ZJ'nin orijinal krikosu yok. aslında diğer yönleri çok göz doldurduğundan, krikonun değişik olması dikkatimizi çekmemişti. Nasıl temin edebiliriz?

Etiketler
Ynt: ZJ orijinal kriko nasıl temin edilebilir?

Bende 94 zj var orjinal kriko biraz küçük geldi bana iş görüyor ama pek güven vermiyor açıkcası. Bende 10 tonluk bi kriko ile değiştirdim. Tam jeep'e göre iri ;) Orjinal krikoyu çıkmacılarda bulursunuz ama ne fiyat verirler bilinmez. Ankara'da iseniz Yıldız Sanayi var orda bulabilirsiniz( Not: Dikkat ! Geneli Kayserili ;) Bu da demek oluyor ki sıfır alsan daha karlı olur.) Sağlıcakla.

Yerli 10 tonluk kırko al daha iyi fazla pahalı deyildir.orjinaline yedpa da Cengiz Özel de 70 tl demişti

Yanıtlayan arkadşlara teşekkür ederim. Bizim araçta da 5 tonluk bir hidrolik kriko var; satan kişi orijinaline güvenmediği için yerine bunu kyduğunu söylemişti. Ancak sorun şu ki, bu orijinal yere (sağ arka koltuk altı) yerleştirilecek gibi değil; başka yere koyumak gerek ve bu da bana doğru gelmiyor. Çünkü, araçta bulunan her aksesuar, zor zamanda iş görmesi ve diğer zamanlarda ayak altında bulunmaması-engel yaratmaması için dizayn edilmiş. Sonuçta yedek lastik taşımak gibi; eğer kullanmamışsan, yerinde etrafa engel oluşturmaması gerek (gerçi zj'lerde LPG deposu + stepne varsa, bagajda başka işeye yer kalmıyor, o da ayrı!). Bir de, eğer orada bir parça olması gerekiyorsa, büyük olasılıkla o şekilde daha kullanışlı olacaktır vb.

Hurdacı aklıma gelmemişti, yakınımda bir tane var, gidip bakabilirim; orijinali iiçn de herhalde servise sormak gerekecek.

Ankarada iseniz Yıldız Sanayiinde bulabilirsiniz. Tabii ki çıkmacı dan.

hocam bende aracımı yeni aldım orjinal krikosu üzerinde çıktı geçenlerde antifiriz koymak içn kaldırdım aracı daha rahat radyatör vanasına ulaşabilmek adına gayet başarılı tavsiye ederim.

Herhalde Ankara veya İstanbul hurdacılarına veya orijinal parça satanlara sormak gerekecek. Halen bulamadık, uygun bir zamanda bakacağız herhalde.

Çıkmacıdan başka bulabilceğinizi sanmam . Sıfır olarak servislerin elinde de yok bildiğim kadarıyla ...

ZJ veya XJ için orjinalinden daha kullanışlı olarak hırdavatçılarda veya ist karaköy perşembe pazarında çok güzel ve mini garaj kirikoları var hemde 2veya 3 tonluk çin malı kullanışlı kaliteli fiat da 45. 50 lira ben yıllardır minibüs traktörde bile kullanır tavsiye ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Çevrimiçi üyeler

Geri