ZJ Malzeme Kalitesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,765

V8

Ana Kamp
Yer
istanbul
herkese merhabalar.yıllardır araştırdığım tüm ZJ'lerde yaptığım karşılaştırma ve gözlemlerim sonucunda 93-95 arası üretilen ZJ'lerin iç mekanında ve konsolunda kullanılan malzemenin yenilere göre daha kaliteli ve ağır olduğunu farkettim.hatta bu kalite ve karoserdeki bozulma WJ ile devam etmiş ve en son çıkan modeliyle benim gözümde ZJ çizgisini kaybetmiştir.2009 modellere hiç bakmazken,yanımdan geçen 94 model bir ZJ beni çok heycanlandırmakta ve gözden kaybolana kadar onu seyretmeme neden olmaktadır.

bu konu hakkında ZJ kullanan arkadaşların ve abilerin yorumlarını bekliyorum.96-98 arası ZJ'lerin konsoldaki ahşap görüntülü çıtalar birkaç tırnak yardımıyla oracıkta tutunup yalancı bir görüntü sunarken 93-95 arası ZJ'lerde de böyle midir merak ediyorum.çok teşekkürler ve iyi sürüşler dilerim.

Etiketler
Ynt: ZJ Malzeme Kalitesi

95 modele kadar olan zj lerin ön konsolu bana daha maskülen gelir, 96-98 arası modellerin göğsü biraz daha şişkin biraz daha yuvarlak ama eskinin havası yok bence. tabi zevke göre değişir. malzeme kalitesine gelince ikisinin arasında kalite olarak bi faklılık var mı bilemiyorum, hatta bana kalırsa 96 sonrasının malzeme kalitesi daha iyi bile olabilir, örneğin kapı kolları kapının üzerindeki aksesuar vs 96 sonrasında daha güzel ve kaliteli duruyo, lüks duruyor. makyajsız modellerde kapı içleri falan biraz daha basit kalıyo gibi..

ama 93-95 arasının en güzel özelliği bazı modellerindeki baklava dilim koltukları.. bu modellerde eğer iç renk açık bej veya meşeyi andıran ağaç rengiyse bu baklava dilim koltuklarla çok hoş bir görüntü oluşturur. içi gri olan zjleri hiç sevmem mesela, içleri olduğundan basit görünür. benim kendi aracımda da bu ağaç rengi dizayn ve baklava dilim koltuklar var, hastasıyım :D akşam karanlığında iç aydınlatmayla verdiği o ihtişamlı lüks görünüş falan diğer renklerde yok.

malzeme kalitesi modeller yükseldikçe düşüyor mu? bence artıyor olması lazım. wj lerin dizaynını da çok beğenirim ama o son kasanın iç dizaynı tam rezalet, hakikaten zj den geriye hiçbir şey kalmamış, özenti bir tasarım olmuş bana göre, ama malzeme kalitesine gelince daha düşük değildir sanırım (ucuz maliyetli parçaların kullanılması anlamında bir kalitesizlikten bahsediyorum)

benim zj :smiley:

[attachment=1]

[attachment=2]

..

10072009053.jpg

14092009177.jpg

Bu biraz zevk meselesi . 93-95 in iç dizaynı bana daha güzel geliyor . Daha köşeli , daha uyumlu daha maço gibi . Ahşap malzemelerin 96 sonrasında önceki modele göre birazdaha basit görünüyor olduğu izlenimi bende de oluşmuştu , bir ara forumda konusu da olmuştu hatta . Ama dediğim gibi zevkler ve renkler meselesi .Şu model güzel bu model kötü diyemeyiz hiçbirzaman en azından ZJ için ;)

Genel anladam Grend Cherokee hatta Amerikanlar anlamında bakarsak gidişatın kötü olduğu ortada . Amerikan dediğin masif metal kaynakla birleştirilmiş kaslı metal atlardır . Kasa hafifiledikte , yuvarlandıkça (bkz.GC2011) masif metal plastik kaportaya döndükçe işin tadı kaçıyor gibi geliyor açıkcası ...

Baklava dilimi koltukların hastasıyım . Aman nazar değmesin tü tü tü :D

97 model bir kanada versiyonu zj'in teybini sökmek için ön paneli çıkarırken ahşap görünüm çıtaların plastik olduğunu görünce çok şaşırmıştım.fakat 93-95 arası modellerin gerçek ahşap olup olmadığını daha da bilmiyorum.araca bindim ama hiç aklıma gelmedi incelemek.sahiplerin bu konuda bilgilerini paylaşmalarını bekliyorum.alttaki AMC üretimi efsanevi 1980 Cherokee'nin kapı içi döşemelerinde ve kadranın çevresinde gerçek ahşap kullanılmış.bizzat dokundum ve inceledim:smiley:)
80cherad.jpg

Bunlar Wagoneer serisi bunun birde Wagoneer dört kapı olanı var . Muazzam araçlar .

ssbman' Alıntı:
Bunlar Wagoneer serisi bunun birde Wagoneer dört kapı olanı var . Muazzam araçlar .

yok hocam senin gördüğün wagoneerlar yuvarlak farlı.bunlar bildiğin Cherokee.hatta aracın arka kısmının üst iki yanında cherokee kabilesini temsil eden kızılderili resimleri var.görünce çok hoşuma gitmişti.tam bir Jeep abidesi diyorum.oturup karşısına çayımı içip akşama kadar izlerim bu aracı.aracın 5.9 Litre karbüratörlü bir V8'i var.

Yuvarlak farlı olanlar 60 ların SJ leri ...

aşağıda ki linkte Wagoneer serisi ile ilgili çok güzel bilgiler var .

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Wagoneer

96 ZJ "ahşap" kaplamaları da gerçek ahşap değil plastik, görünümü iyi ama.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri