zj de acayip bir arıza

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,213

ersel

Kamp II
Mesajlar
284
Tepkime Puanı
0
Yer
istanbul
arkadaşlar doçumu verip bir cherokee almaya niyetlendim donanımlı bir araç da buldum . fakat aracı tecrübe ederken acayip bir arıza peydah oldu . rotçu balansçı herkez baktı ama kimse çözemedi . şimdi sizin engin bilgilerinizden yaralanmak için arızayı anlatayım dilimin döndüğünce . araçla düz ve arazi vitesi farketmez yürüken 60 70 km hizla düz yolda hiç bir sorun yok fakat bir çukura düştün mü acayip bir balans başlıyo dersinki araba takla atacak . duruyosun yolda yeniden kalkıyosun balans filan kalmıyo .ama hız önemli değil hangi hızda olursa olsun çukura hangi ön lastik düşerse düşsün balans başlıyo hele yüksek hızda araba çıldırıyo sanki dreksyon amortisörünü söktüm daha fazla başladı ön takımda rotçuya baktırdım bişi yok dedi balansçıya gittim balansçıda bişi yok dedi . başına gelen veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilerinden yararlanmak isterim
saygılar
 

Etiketler
Ynt: zj de acayip bir arıza

death wobble denen olay olabilir

http://www.youtube.com/watch?v=ScVynkfaRJ8

http://www.youtube.com/watch?v=aXN8YtSRm6k
 






Ynt: zj de acayip bir arıza

başka yerlerden bir arızada olabilir ama bu tarzı aynen yaşadım. ROTBAŞI'ndaki ileri derecedeki boşluk bir anda direksiyonu tutulmaz bir durumda vibrasyon yapar.belli bir km ye düşünce yada durup yeniden kalkınca arıza görünmez.....
 

Ynt: zj de acayip bir arıza

ilave olarak.lastiğin dişlerine ve iç yanağına yada jant içine yapışmış çamurda aynı arızayı verir.....
 

Ynt: zj de acayip bir arıza

moonwalker_arc' Alıntı:
Otomatik şanzımandan kaynaklı türbün arızası da olabilir, ya da motor kulaklarına da bakmanızda fayda var.
Tribün arızası belli bir hız ve devirde olur.
 





Ynt: zj de acayip bir arıza

arkadaşım aracta yükseltme varmı varsa herşey degişir ona göre cevap verelim.Yükseltme varsa nekadar?
 

Ynt: zj de acayip bir arıza

direksiyon amortisörü bozuktur, buna ilaveten defransiyel kollarındaki boşluklarla brleşince vay haline...genel olarak böyledir, özellikle büyük lastik takılınca bariz anlaşılır...(muhtemelen)
 

Ynt: zj de acayip bir arıza

bence ön takımı elden geçirin derim. 95 model choremde aynı olay vardı.ön takımdan birkaç parça yenilendi.arıza düzeldi ama usta yakında direksiyon kutusuda gider demişti ve dediği gibi 3,5 ay sonra onuda değiştirmek zorunda kalmıştım.
 





Ynt: zj de acayip bir arıza

997799' Alıntı:
direksiyon amortisörü bozuktur, buna ilaveten defransiyel kollarındaki boşluklarla brleşince vay haline...genel olarak böyledir, özellikle büyük lastik takılınca bariz anlaşılır...(muhtemelen)

bende bunu yazacaktım. o amortisörün farkı bozuk değilse bile yenilendiğinde anlaşılıyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,251
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst