Zj Aldım, Önerilerinizi Bekliyorum!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mahosss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 99
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,360
Ynt: Zj Aldım, Önerilerinizi Bekliyorum!

bence bır saniye bile düşünme ve tüpü söktür ve kesinlikle landi renzo yada prins marka tüp tak ben lpg den cok müzdarip olmuş bir kişi olarak benim sana tavsiyem bu olur... kesinlikle ucuz markalar sorun çıkarıyor sürekli....sabahları çalışmada yaptığı sorunu bende ıkı aydır yasıyorum ancak vaktıim olup yapıramadım ..

Etiketler

offf ooofff 3500 lira çok para böyle idare edecez artık.sabahları fazla ısıtıp çıkıyım bari.zaten bi ısındımmı gidiyo artık stop etmiyo.son kes birdaha gideyim ayara.ayara gidiyorum ateşlemede sorun var gider gel diyolar.ustaya gidiyorum ateşlemeye bakıyo sorun yok git ayar yapsınlar diyo kafayı yemek üzereyim.

o zaman benım yaptıgım gıbı yap sabahları ılk on dakıka benzınle sonra tupe gecersın sıkıntı olmaz...

Anlaşılan siz bu işin ustalarına denk gelmemişsiniz kafanızı takacak bişey değil bana kalırsa araba sizde olduktan sonra nasıl olsa yaptırırsınız onlar ufak tefek işler benzinde de yapıyormu peki aynı şeyi ilk çalıştığında benzinde çalışıyor ısınana kadar benim bildiğim ısındıktan sonrada lpg ye geçtiğinde stop ediyorsa elektrik aksamında yani ateşlemede olabilir gibi ustanın dediği gibi ateşlemeyi başka bir ustaya daha gösterin isterseniz

ısındıktan sonra problem yok hatta anlamıyosunuz bile geçtiğini.ama soğukken stop ediyo.ayar yaparken iyice değiştirdiler ayarları sabahları çok stop etmiyodu artık arka arkaya etmeye başladı son ayardan sonra.

Aslında toplama sistemler sıkıntı yaratıyor genelde . Söktürüp sıfır bir kite geçmek en mantıklısı . Ben BRC öneririm . Tabi dediğin gibi ciddi bir masraf ... Memorian var forumda , o iyi bir LPG ustası bulmuştu onunla bir yazış istersen ...

bendeki kit toplama değil orj milano ama ecu ilk takılan logas diye geçiyo oda milano aslında sedece enjektörleri yeni sistmle değiştirmişler.sistim orjinal yani.

eğer lpg takımını değiştirecekseniz sizin araçlara en iyi uyan prins markaymış benim bildiğim bu marka lpg olan aracın fiyatı bile diğerlerinden farklı

Açıkcası prins için bahsedilen "en iyisi","en mükemmeli" kısmının biraz şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum . Bunu düşünmemin sebebi kaliteli diğer sistemlerle arasında teknik olarak ne fark olduğunun yanıtını birtürlü alamamış olmam . Birde Prinsin Türkiyede kesinlikle hızlı bir şekilde yapılanmasını geliştirmesi gerekiyor .

Prins elbette en kaliteli markalardan biri ama diğer ciddi firmalarla arasında marka konumlandırması ve fiyat politikası dışından muazzam farklar olduğunu düşünmüyorum . Olabilir tabi , ben bilmiyorumdur öğrenmekten zevk duyarım , faydalanırım elbette .

Bu arada bildiğim kadarıyla JEEP in prinsi tavsiye eden bir yazısı da var .

Aracımı aldığımda üzerinde Ekogaz diye bir sistem vardı performansı da çok iyi gelmiyordu bende bir süre düşündüm dedim prince taktırayım diye ya da en azından brc falan yaptırayım diye hatta küfrettiğim günler oldu araç çekişten düştükten sonra. Sonra servisine gittim sağolsunlar epey ilgilendiler beyinde sorun varmış garantiden değiştirdiler enjektörleri vs değişti sonra sıkı bir ayar yaptılar şimdi benzin ile gazın farkını hissetmiyorum desem abartmış olmam o beygirleri teker teker hissediyorum resmen. Yani marka işinden ziyade montaj ve servisin bu sisteme hakim olması bence daha önemli

Saygılarımla

az önce ayardan geldim yine şuan mükemmel.hiç sorun yok.ama hala ateşlemede sorun olduğunu söylüyor usta.cumartesi akgün aydın a gideceğim baksınlar bakalım....

Geçmiş olsun öncelikle aracı tüplü olupta sorunu olmayan herhalde çok az arkadaşımız vardır.Bana kalırsa ısınınca sorun kalmadığını özellikle belirtmşsin.Demek ki senin lpg ile sorunun yok ,çünkü motor belli bir sıcaklığa gelince lpg devreye giriyor mesele kalmadı.motor soğukken benzinle çalıştığında bir yerde problem var,bu olay buji veya kabo ilede ilgili değil çünkü motor sıcakken sorun yok.Enjeksiyon sistemi veya benzin otomatiğiyle ilgili bir sorun olabilir arızayı bu yönde aramak lazım.Benim sorunum da aşırı yakıt tüketimi 700 kuruş şehir dışı uğraşıp duruyoruz.

mahosss' Alıntı:
az önce ayardan geldim yine şuan mükemmel.hiç sorun yok.ama hala ateşlemede sorun olduğunu söylüyor usta.cumartesi akgün aydın a gideceğim baksınlar bakalım....

Konuyu yeni okudum Mahosss (isminizi yazmadığınız için böyle hitap ediyorum). Benim 98 5.2 de de Milano lpg var. Çok memnunum. 1 senedir hiçbir sorun yaşamadım ( sadece 1 kere resetllendi o kadar).
Hiçbir titreme, gaza geçerken falan hiçbir sorunu yok. Tavsiye ediyorum hatta.

Siz nerede ayar yaptırdınız ?

Ankara da tek yetkili servisi : Plevne caddesinde Yeni Özgür Oto dur. Orada Tarık Bey var. Çok tecrübeli ve alçak gönüllü bir bey. Zaten oraya gidiyorsanız diyeceğim birşey yok.

Selamlar,

114.3 zj lerin bijon aralığıdır.. linkini verdiğiniz jant uyumlu olur, ama orjinal jantlarına kıyacak mısınız şimdi :p

27istanbul27..

yaklaşık 2-3 sene önce bende aracımın çok yakması gibi bir problem yaşamıştım, araç kilometrede 70 kuruş lpg yakmakla kalmayarak 4 silindirde de benzin yakıyodu, maşallahı vardı yani, km de 1 lira falan.. daha önce lpg konusunda deneyimim olmadığımdan tavsiye üzerine bikaç yere gösterdim ankarada ama çözüm bulamadılar. bende ferrari misali en çok yakıt tüketen zj yi kullanmanın verdiği ayrıcalık ve keyifle şaşmazda dolanırken birazda tesadüf eseri şimdiki ustamı buldum, sorunumu yarım saat içinde falan hallettiler, eğer lpg nizin servisi yoksa, toplama bi sistemse falan, öneririm.. başkent oto sanayi sitesi volkan lpg.. aynı zamanda landi renzonun yetkili bayii sanırım, ama markadan emin olamadım şimdi.. benim o günden beri tek gittiğim bildiğim yer, zj lere yaptıkları uygulamalar falanda var araca yabancı değiller, örneğin klasik sistem kullanmama rağmen senede iki defadan fazla ayarlatmam gerekmedi hiç.. bazen çayyolundan şaşmaza gitmeye üşenip başka yerlere ayarlattım inanın pişman oldum.. bu lpg işi ustalık işi bence, anlayanın bakması lazım, şehrinizi bilemiyorum ama ankaradaysanız gidin danışın en azından, selamımı söyler yeşil cherokee derseniz yardımcı olurlar

bu arada yanlış anlaşılmasın bu insanlar ne ortağım ne ahbabım, çözüme yönelik çalışan dürüst insanlar sadece, belki işinize yarar diye yazmak istedim, şöyle ki yeşil cherokee demezseniz hatırlamayabilir bile volkan usta

saygılar

çok teşekkürler.şimdilik lpg sorununu hallettik gibi.ama sorun olursa yine uğrarım volkan ustaya.zaten benim evim çok yakın ostime batıkentte oturyorum bende.
jantları 2. jant olarak düşünüyorum AT Lastilerime takıcam.araziye giderken atleri şehir içindede yol lastiklerimi kullanmayı düşünüyorum.AT ler orj jantlarda sürtme yapıyor içten oyüzden bende dışa ofsetli jant arıyorum.

AT lerin ebatı kaç ? Sonra çmaruluk ağzına sürtmesin ?

Aslında madem iki takım yapacaksınız AT leri elden çıkarıp ikinci takımı Mt yapmak daha iyi olur gibi geldi ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR