Zj 5.2 Engine Check 42 & 43, Cruise Muamması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sunburst Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,193

Sunburst

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba değerli forumdaşlar,

97 model ZJ'min mekanik ve şanzıman arızalarını tamamen giderdikten sonra, şimdi şu meşhur sarı lambayı söndürme olayına giriş yaptım. Daha önceleri oksijen sensörü ve katalizör üzerine lamba yakıyordu gerekli müdahaleleri yaptım sensörler değişti vs söndü. Ancak şimdi anlamsız bir şekilde;

42 An open or shorted condition detected in the auto shutdown relay circuit. An open condition detected in the ASD relay output circuit. An open or shorted condition detected in the fuel pump relay control circuit. An open circuit between PCM and fuel gauge sending unit. Circuit shorted to voltage between PCM and fuel gauge sending unit. No movement of fuel level sender detected

43 Misfire detected in one or more cylinders 1 thru 6. (4 and 6 cyls.)

kodlarını alıyorum. 1 hafta önce bilgisayara bağlayıp lambaları söndürmüştük, uzun yol sonrası tekrar yaktı. Yanlış biliyorsam düzeltin bujiler ve buji kablolarındaki arızalar yaktırmazmı 42 ve 43'ü. Aracın marş almasında, yakışında,serilik ve hızlanmasında, rolanti devrinde hiçbir sorun yok. Bujiler ve kablolamaları yenilemek bu lambaları söndürürmü?

İkinci sorum;

2 gün önce Ankara'ya giderken cruise sorunsuz çalışıyordu, dönüşte cruise on konumuna giriyor yeşil lamba yanıyor ama SET komutu işlemiyor dolayısıyla sistem çalışmıyor. Ankara'da roket teli ayarı yaptırdım, bir alakası olabilirmi?

Etiketler
cruise
silindir teklemesi uzun yola gidince bende de oluyor. sönüyor 1-2 gün sonra.

diğerinde kısa devre var diyor. elektriksel bi sıkıntı.

cc airbag sargısından yapabilir. onu da bi elektrikçiye baktır.

2 gün önce Ankara'ya giderken cruise sorunsuz çalışıyordu, dönüşte cruise on konumuna giriyor yeşil lamba yanıyor ama SET komutu işlemiyor dolayısıyla sistem çalışmıyor. Ankara'da roket teli ayarı yaptırdım, bir alakası olabilirmi?
cruise wjde roket teline bağlı çalışıyor. bende de set olmamaya başladı, gaz kelebeğine baktığımda roket telinin kafasının çıkmış olduğunu gördüm. takınca çalıştı. kontrol edin, eğer yine çalışmazsa ya tel ayarında, ya da vakumda bir sorun vardır..

benim 97 5.2 de de aldigimdan beri cc sorunlu cruise yazisi cikiyor ancak set etmiyor .hata kodu almadim ac kapa kontak ile ama cihaza baglatmadim kendi aldigim elm 327 cihaziyla baglayamadim orada cikarmiydi bilemedim .cc vakum yapiyor dugmelerde elektrik var onada baktirdim ancak roket teli vs baktirmadim baska neden olabilir.

97 de obd soketi vardır. scanner ile tam olarak kodları almak lazım.

misfire oluyorsa bunun çeşitli sebepleri var. (yani gerçekten teklemeyi hissediyorsanız) buji, kablo, bobin arızaları, daha kötüsü silindir kapağında kompresyon kaçaği, valf erimesi yada yapışması, en kötüsü silindir bloğundan belli silindirlere su kaçağıdır. ayrıca krank pozisyon sensörü ve hatta TPS sensörünün tam olarak arızalanmasada zaman zaman tetiklediği durumlarda arızanın misfire gibi görünmesine hatta bazen oksijen sensörü arızası olarak tanımlanmasına sebep oluyor.

benim 97 5.2 de de aldigimdan beri cc sorunlu cruise yazisi cikiyor ancak set etmiyor .hata kodu almadim ac kapa kontak ile ama cihaza baglatmadim kendi aldigim elm 327 cihaziyla baglayamadim orada cikarmiydi bilemedim .cc vakum yapiyor dugmelerde elektrik var onada baktirdim ancak roket teli vs baktirmadim baska neden olabilir.

cc elm'de çıkmıyor diye biliyorum. yani en azından bende çıkmamıştı. dediğin gibi ışığı yanıyor ama devreye girmiyordu. airbag sargısını değiştirdik düzeldi. bi amerikan elektrikçisine baktır. direksyionun altındaki kutuda belli oluyor.

obd protokolü uymamıştır bağlanamadıysa. ben KJ için 3 tane farklı bluetooth scanner aldım anca tutturdum.

Cruise sorunu çözüldü, roket teli ayarı yapılırken telin altındaki cruise emiş bağlantısı yerinden çıkmış. Başına gelen arkadaşlar için tavsiye olur umarım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,975
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR