yuvacık kazandere (parsık) mağarası keşif gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adrenalim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,540

adrenalim

Zirve
izmit in güneyinde samanlı dağlarındaki parsık kanyonunda bulunan parsık mağarası izmit e 30 yuvacığa 14 km uzaklıkta tamamen doğal bir mağaraa yaklaşık uzunluğu bılınmıyor, bilinmıyor diyorum çünki mağaranın içinden küçük bir dere akıyor tamamen sonuna gitmek için suyun debisinin düşük olması gerekıyor, bu dere temmuz ve ağustos aylarında minumum debide oluyor, biz bu keşif gezımızde sadece suyun debisine bakmak girilebılır duzeydemi görmek istedık ve bu yıl bu bölge çok yağmur aldığı için su bekledığımızden yuksek çıktı ama yınede girilebılır.. önumuzdekı haftalarda tamamen mağarayı gezeceğiz ve harıtasını çıkaracağız
Keşif geziside olsa bir kaç fotoğraf paylaşmak istedim
6martsafari081.jpg
6martsafari077.jpg
6martsafari076.jpg
6martsafari084.jpg
6martsafari083.jpg
6martsafari096.jpg
6martsafari095.jpg
6martsafari094.jpg
6martsafari093.jpg
6martsafari093.jpg

Etiketler

Ynt: yuvacık kazandere (parsık) mağarası keşif gezisi

Süpersiniz,
durmak yok,
hadi bakalım belki bir organizasyon yaparsınız da katılma imkanı buluruz

:smiley:

Mürselim yaklaşık 1.5 ay olmuş sular dahada azalmıştır şimdi.

Yenibir keşif yapmaklazım denemekte fayda vardır.

en kısa zamanda yeni keşif düşünuyorumm umarım bu pazar hava güzel olurda keşif düzenlerizz

abi ben bidaha girdim buraya bu sefer cok gittim sonu yok bunun ya askerde okadar surunmedım ben bı yer gelıyor genıslıyor ondan sonra yıne surun su dal parcaları getırmiş ama sonunu bulamadım

artık bu mevsimde girilmez yaz aylarında daha sağlam teşlilat ile yaniden denerizz ;)

tebrikler arkadaş gercekten çok güzel ben izmitte oturdugum halde bilmiyordum sizin sayenizde öğrenmiş oldum teşekkürler

arkadaşlar birde izmitin altındaki yeraltı mağara tünelleri ve izmit herekedeki mağralar hakında bilgi edinmek isterim yardımcı olabilirmisiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

SON KONULAR

Geri