Öncelikle aranıza yeni katıldım ve 1 haftadır forumda bir çok konuyu uzun uzun okudum. Öğrenilmesi gereken çok şey olduğu için bir kaç sorumu burada sizinle paylaşmak istedim.
Bu konuda (karavan işthalatı) bir hayli araştırma yaptım ancak detaylı net bir bilgiye ulaşamadım. Bilgisi, deneyimi olan üyeler paylaşabilirlerse sevinirim.
Kuzenim Almanya'da yaşıyor. Yazın Türkiye'ye gelirken bir çekme karavan getirip, tüm gümrük işlemlerini yaparak (KDV, Gümrük vergisi v.s. ödeyerek) karavanı burada bırakmak istiyor.
1-Gümrük işlemleri/mevzuat hakkında bilgisi olan var mıdır? (başka bir ödeme, TSE incelemsi, dikkat edilecek önemli başka detay, vs.)
2-Motorsuz taşıt olduğundan ÖTV yok diye biliyorum, doğru mudur?
3-Burada bana satışını yaparsa (bu arada getireceği karavan 750kg üstü olacak) ben yasal yollarla ithalatı yapılmış bu karavana ruhsat çıkarabailir miyim?
4-Eğer ruhsat çıkarabiliyorsam, bu benim aracımın plakası ile olacak diye biliyorum ve bu durumda mesala kuzenim 1 sene sonra tatile geldiğinde kendi aracı ile bu karavanı çekemeyecek sanırım, doğru mudur?
İlk mesajımda bir çok soru oldu ama yardımcı olabilecek birileri varsa çok makbule geçecek.
Şimdiden teşekkürler.