Merhaba, satın alacağınız adress (Amazon.com) gibi ciddi kurumsal firmalarsa ve ürün SİZİN adınıza gönderiliyorsa,
sorun yok, onların UPS'le ortaklaşa hazırladığı bir organizasyon içinde (Mal Değeri) €.30.-'a kadar Gümrük Vergisiz sonrası vergi eklenerek size ulaştırılıyor. Bunun dışında bireysel olarak özel kurye taşıma şirketleri aracılığı ile getirteceğiniz €.1.500.- max. tutarındaki kişisel kullanıma mahsus eşyalar için Gümrük Vergilerini ödemek kaydıyla isteyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken Çok Önemli bir konu var, bedelini Kredi kartı ile ödeyip (mesela DHL ile gönderin derseniz) Gümrük Vergisinin yanında inanılmaz bir masraf ve hizmet talebiyle karşılaşırsınız. Bu nedenle bu hizmeti buradan tayin edeceğiniz bir kurye taşıma şirketi vasıtasıyla yaparsanız masraflarını önemli ölçüde azalacaktır.
Sorunuz varsa, lütfen yazın cevaplarım. Selamlar Ömer.
Bu konuda Yayımlanmış Tebliğler ise; Posta ve Hızlı Kargo Muafiyetleri
aliexpress.com sitesinden kredi kartı ile aldım, POSTNL posta şirketiyle ücretsiz olarak Çin'den bizim PTT ile kendi adıma gönderiliyor, sorun çıkma yada gümrüğe takılma olasılığı varmı?
En kötü ihtimalle takılırsa ne kadar vergi v.s öderim?
Gümrükte bana amatör telsiz lisansımın olup olmadığı sorulur mu? eğer amatör telsiz lisansım yoksa ürünlerimi teslim alamama gibi bir durum oluşabilir mi?
Merhabalar, satın aldığınız ürün ya da ödediğiniz rakam nedir ve pakette kaç adet var? Bu WEB sayfasında yer alan tüm satıcılar CHINAPOST aracılığıyla sizlere ulaştırıyorlar, biraz gecikme olabilir, kaybolabilir ama yenisi gönderiyorlar.
Bu tebliğdeki yazılanları okuduysanız amaç Ticari Faaliyetin önlenmesi ve AMATÖR kullanıma sınırlı ithalat izni vermeyi mümkün kılmaktır! Merak etmeyin kimse sizden (bu iş için) Amatör Telsiz Ehliyeti isteyemez. Selamlar, Ömer!
Merhabalar, satın aldığınız ürün ya da ödediğiniz rakam nedir ve pakette kaç adet var? Bu WEB sayfasında yer alan tüm satıcılar CHINAPOST aracılığıyla sizlere ulaştırıyorlar, biraz gecikme olabilir, kaybolabilir ama yenisi gönderiyorlar.
Bu tebliğdeki yazılanları okuduysanız amaç Ticari Faaliyetin önlenmesi ve AMATÖR kullanıma sınırlı ithalat izni vermeyi mümkün kılmaktır! Merak etmeyin kimse sizden (bu iş için) Amatör Telsiz Ehliyeti isteyemez. Selamlar, Ömer!
Merhaba, WEB sayfasına baktım, özellikle AMATÖR TELSİZCİLİK amacıyla kullanılacağı zaten belirtilmiş, büyük bir olasılıkla (+/- 35.- US$. cihazlar +$.11.- taşıma diye hesaplarsak sizin ödediğiniz rakama eşitleniyor) SORUN çıkmadan kapınıza kadar gelecektir. Zaman zaman orada görevli Genç Arkadaşlar küçük sorunlar yaratıyorlar, telaşlanmayın
SADECE bu WEB sayfasında yer alan bölümü WEB sayfası adresi ile PRINT ediniz ve öyle Topkapı Dış Postaya gidiniz,
ve ilgili Memura gösteriniz, 30 dakikada işinizi halledeceksiniz. Bir aksilik olursa haberleşelim. Selamlar, Ömer.
merhabalar, geçen sene çin den bende sipariş vermiştim, gümrükte takıldı ve bana tebligat geldi, P. İ. Merkezi ne gittiğimde benden amatör telsiz belgesi istendi, belgem elime ulaşmadığı için telsizi alamadım ve geri göndermek zorunda kaldım.
belgem geldikten sonraki siparişim gümrüğe hiç takılmadan elime ulaştı, biraz şans işi desek yerinde olur
fakat gümrükte takılırsa belge isteme durumu olabilir.
merhabalar, geçen sene çin den bende sipariş vermiştim, gümrükte takıldı ve bana tebligat geldi, P. İ. Merkezi ne gittiğimde benden amatör telsiz belgesi istendi, belgem elime ulaşmadığı için telsizi alamadım ve geri göndermek zorunda kaldım.
belgem geldikten sonraki siparişim gümrüğe hiç takılmadan elime ulaştı, biraz şans işi desek yerinde olur
fakat gümrükte takılırsa belge isteme durumu olabilir.
Bazı forumlarda okuduğuma göre önce yurtdışından cihazı getirttiğini söyleyip lisans için başvuranları okumuştum, hatta getirttikleri cihazlar BTK sayfasında olmayan cihazlardandı.
Sayın Bilal, yazdığınız tarihte Posta Gümrüğünde MUAFİYET €.75.- du! Bu rakam altında kalan herşey (aşağıdaki tebliğde getirilmesi yasak ya da özel izne tabi olanlar hariç) her hangi bir işleme tabi tutulmadan size ulaşması gerekirdi. Zaman zaman bu tür sorunlar yaşanabiliyor. Amatör Kullanımlar için LİSANS gereklidir diye özel bir ifade TEBLİĞİN tamamında yer almıyor!
Ayrıca MAKUL bir adet olmak üzere (yani Ticari Eşya olarak kabul edilmeyecek değerler) İstanbul'da yerleşik Uluslararası Taşımacılık yapan şirketler aracılığı ile taşıtırsanız Muafiyet sınırı €.1.500.- oluyor! Fatura Şahıs adına olursa sorun yok! Selamlar,Ömer
Gümrükler Genel Müdürlüğü Tebliği Posta ve Hızlı Kargo Muafiyetleri