Yurt Dışından Yedek Parça Getirtmek İçin ACİL YARDIM!!!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan magnum06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,372

magnum06

Doğam
Web
www.hunkarsofrasi.com
Değerli gezenbilir üyeleri; arkadaşımın 1991 model 3.0 v6 Nıssan Pathfinder Aracı var (Amerikan versiyon ) arazi şanzumanında problem olduğundan dolayı komple şanzumanı almaya karar verdik (parça fiyatlarını duyunca).Parça ithal etme konusunda bir tane gümrük müşavirlik firmasına mail attık bize attıkları mailin cevabını aynen kopyalıyorum.Benim sormak istediğim daha önce yurt dışından parça getirten varmı (küçük çaplı parçalar hariç ) ve bu işin prosedürü tam olarak nasıl işliyor? Yada Türkiyede bu aracımıza komple şanzuman bulabilirmiyiz?

Bize gelen mail

Şahsınıza kayıtlı olan binek aracı şanzımanı ithal edebilmeniz için yeni ve kullanılmamış olması

Gerekiyor.

Şahıs firmanız adına da ithalat yapabilirsiniz.

Bunun için

Kayıtlı olduğunuz odadan oda kayıt sicil surety

Kayıtlı olduğunuz vergi dairesinden “Faal Vergi Mükellef Yazısı”

Varsa Ticaret Sicil GAzetesi

İmza Beyanı

Nüfus cüzdanızdan noter onaylı sure tile

Gümrük müşavirlik firmasına verilecek vekaletname ile ithalat işlemi yapılmaktadır.

Ayrıca malın bedelini proforma fatura alıp, bankadan ithalat bedeli olarak transfer etmeniz gerekmektedir.

Aksi takdirde %3 Kaynak Kullanımı destekleme primi ödemeniz gerekecektir.

Söz konusu eşya için %4,5 gümrük vergisi ile %18 KDV ödenmekte olup, ayrıca Hava Kargo taşıma bedeli

150-200 TL civarında ordino ücreti 150-200 TL arasında Ankara içi nakliye ve 200+KDV Gümrük Müşavirlik

Ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Aracımızın Temsili Fotoğrafını da koyuyorum 1991 model v6 3.0 motor Benzinli

Etiketler
Ynt: Yurt Dışından Yedek Parça Getirtmek İçin ACİL YARDIM!!!!!

triptik çıkarıp halep e gidip. orada değiştirip gelebilirsiniz. benzin litresi 1.20 tl şanzımanı da 300 dolar civarında alabilirsiniz.

parça fiyatı ne kadardı acaba? birde getirilecek ülke

Parça fiyatı tahmini söylüyorum. Net bilgim yok ama Suriye Halep te nissan parçası çok bunu biliyorum..

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim arkadaşım servisle görüşmüş parçası 2500 tl civarı tutar artı işcilik alırız demişler vites geçişlerinde cartlama var hele yuksek vitesten kucuk vitese alırken daha fazla oluyor birde servis bu parçayı japonyadan getirteceğini ve biraz zaman alacağını söylemiş yani bu iş bize baya bir külfetli olacak yurt dışında sanırım ebay olması gerek şanzumanın sıfırı varmış ve fiyatı 900 dolar civarıymış olursa parçayı buradan getirtmek istiyoruz . Triptik belgesi çıkarttık diyelim işimizi orada nasıl halledebiliriz yada bize yardımcı olacak kişiler olurmu oranın dilini bilmek gerekmezmi ???

bence bir şanzıman için Suriye, size servisten daha külfetli olabilir. aslında Göktuğ beyin tavsiyesi ebay den daha güzel ama ilk defa gidecek birinin dikkatli ticaret yapması lazım. evet arapça bilen biri size çok yardımcı olur.

detaylı bilgi vermemişsiniz ne arızalı mesela sadece parcayamı bu parayı istiyolar gibi cok eksik bilgi var ..detaylı yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum bu arada yurt dışında 900 dolar olan şanzımanın buraya gelme maliyeti zaten muhtemelen size 2500 tl gelecektir ..

Detaylı bilgiyi hemen vereyim Ünal Bey: normal devirlerde giderken vites geçişlerinde 1 2 3 ve üstü viteslere geçişlerde sorun olmuyor ama genede geçiş biraz zor, asıl sıkıntı biraz gaz pedalına fazla basınca en önemlisi ise 3 den 2 ye geçişte yada 2 den 1 e geçişte cartlamanın bi hayli fazla olması benimde epey bir sanayi geçmişim var sorun senkromeçlerde olabilir diye düşünüyorduk servis vites dişlilerinde de mutlaka bir şey çıkar diyor bizim fikrimizde o kadar para verdikden sonra bunun yenisini getirtmek çıkmasını Turkıyeden bulabilsek hemen yarın gidip alıp takacağız ama araştırdık yok diyor herkes aracı araştırdık ya 2 tane ya 3 tane var diyorlar bu araçtan Turkiyede, 2.5 litre motora sahip olanından epey bir var ama bu 3.0 litrelik Amerikan versiyon. Bize tamir yada çıkma şanzuman konusunda ciddi anlamda yardımcı olacak bir servis arıyoruz bir anlamda ??? Bu arada yazmayı unutmuşum sadece parça parasına bu fyatı istiyorlar...

ankarada kim çözer bilemiyorumda bunu istanbulda neçmi abi çözer sadece telefonunu yazayım görüşün en azından fikrini alın derim neçmi abi yoksa oğlu suat ile konuşun 0212 270 75 85 numarası ünal verdi demeniz yeterli

aslında Gaziantep te sanayide bu işi yapan ustalar var. Her gün Suriye ye gidip gelenler var. Tabiki kendi başınıza gidip halledemezsiniz. Ama halep teki ustaların hepsi gaziantep ten göçen ermeniler ve çok güzel türkçe konuşuyorlar. Dil sorunu yok yani. 500 fazla vereyim garanti olsun dersen burada yaparlar. Yarın isterseniz size telefonlarını bulabilirim.

Teşekkür ederim Göktuğ Bey ilk önce Ünal bey'in verdiği numaradan bilgi alacağım (Ünal Bey'e de çok teşekkür ederim ) eğerki bir sonuç alamazsak sizden yardım isteyeceğiz. Bu işi inşallah İstanbul gibi yakın bir yerde çözeriz bize fiyat veren servis Ankara da bu arada.

Kolay gelsin. Bugün bizim şantiyenin daewoo marka servis aracının şanzımanını toplattım oradan biliyorum. Çok az bulunan bir araçtı. Hallettiler 900 TL de masraf çıktı. Ama için komple dağılmış kumbara gibiydi..

SON KONULAR - FORUM