Değerli gezenbilir üyeleri; arkadaşımın 1991 model 3.0 v6 Nıssan Pathfinder Aracı var (Amerikan versiyon ) arazi şanzumanında problem olduğundan dolayı komple şanzumanı almaya karar verdik (parça fiyatlarını duyunca).Parça ithal etme konusunda bir tane gümrük müşavirlik firmasına mail attık bize attıkları mailin cevabını aynen kopyalıyorum.Benim sormak istediğim daha önce yurt dışından parça getirten varmı (küçük çaplı parçalar hariç ) ve bu işin prosedürü tam olarak nasıl işliyor? Yada Türkiyede bu aracımıza komple şanzuman bulabilirmiyiz?
Bize gelen mail
Şahsınıza kayıtlı olan binek aracı şanzımanı ithal edebilmeniz için yeni ve kullanılmamış olması
Gerekiyor.
Şahıs firmanız adına da ithalat yapabilirsiniz.
Bunun için
Kayıtlı olduğunuz odadan oda kayıt sicil surety
Kayıtlı olduğunuz vergi dairesinden “Faal Vergi Mükellef Yazısı”
Varsa Ticaret Sicil GAzetesi
İmza Beyanı
Nüfus cüzdanızdan noter onaylı sure tile
Gümrük müşavirlik firmasına verilecek vekaletname ile ithalat işlemi yapılmaktadır.
Ayrıca malın bedelini proforma fatura alıp, bankadan ithalat bedeli olarak transfer etmeniz gerekmektedir.
Aksi takdirde %3 Kaynak Kullanımı destekleme primi ödemeniz gerekecektir.
Söz konusu eşya için %4,5 gümrük vergisi ile %18 KDV ödenmekte olup, ayrıca Hava Kargo taşıma bedeli
150-200 TL civarında ordino ücreti 150-200 TL arasında Ankara içi nakliye ve 200+KDV Gümrük Müşavirlik
Ücreti ödemeniz gerekmektedir.
Aracımızın Temsili Fotoğrafını da koyuyorum 1991 model v6 3.0 motor Benzinli