Ynt: Yunanistan Kampingleri
Herkese Merhaba,
Kızımla birlikte geçtiğimiz Ramazan Bayramında Alexandroupoli (Dedeağaç) a gittik.
İstanbul'dan gitmek çok pratik. Metro seyahatin sanırım günde 3 kereydi, seferleri var.
Ve burdan Erdek otobüs bileti 35 TL iken,Alexandroupoli=40 TL idi.
Biz tercihimizi Alexandroupoli'ye kullandık.
Vize var tabii ki. Ama bizim zaten vizemiz vardı.
Gitmdene önce kamping konusunda farklı farklı isimlerle karşılaşmıştım.
Alexandroupoli Camping, Evros-Ditea Camping, Alexandroupolis Municipal camp area
Ben bunlardan Alexandroupoli Camping'te karar kılmıştım.
Meğer hepsi aynı yeri anlatıyormuş. Aynı kampa farklı hitaplar
Gerçekten çok güzel, çok temiz bir yer.
Ben bu kadar temiz tuvaletler, duşlar görmedim. Evde bile duşta ayağımızın altında bir miktar su olur.
Öyle bir eğim vermişler ki duşlara.
Kum, su, köpük birşey kalmıyor.
Zaten eli hortumlu kadınlar da ikidebir temziliyorlar heryeri.
Kampta bir ara "Yunanistan'dakarınca yok sanrıım" diye düşünüyordum.
Neyse ki sokaklarda gördüm.
Kampı öyle çok süpürüyorlar ki karınca bile görmek zor.
Aaa!! Kamp alanı içinden yabani semizotu toplayıp salata yemek yapabilirsiniz. Biz yaptık.
Başkaaaa...
Şehir merkezine 2 km mesafede. Gece geç saate kadar şehir merkezinde kalsanız da sorun yok.Yollar çok güvenli. yollarda yürürken kimse kornaya basıp sizi rahatsız etmiyor.
Bizim yan tarafımızda tek başına gelmiş bir türk kızı vardı. Biz de ana-kız gitmiştik. huzur ve güveniçinde kalabilirsiniz. Pasaportları da resepsiyona teslim edince, kafada sıkıntı kalmıyor pasaportla ilgili.
Kamptaki tek zorluk, kamp için ayrılmış alanlara masa sandalye tahsis edilmemiş olması. Otobusle gidince götürmedik tabii masa sandalya.
Sahilde şezlong yok, çadırın orda masa yok.
Tam bir elektrik boşaltma yeri. Hep toprak üstündesiniz.
Alexandroupoli yakınında Makri diye biryerden bahsedildi.
Ama biz kampingte öyle keyifliydik ki, başka hiçbiryere gidip görme ihtiyacı bile duymak.
Alexandroupoli çıkış tabelsı kamping'ten somnra. Yani aslında kamping şehir sınırları içinde
Aklıma geleneler bu kadar.
Fiyatları da yazaacaktım. ama sayfalarında vermişler. Burdan bakabilirsiniz "http://www.ditea.gr/index_uk.html"