Yükseltme Yapmadan 15inç Jant Da Max. Kaç Yanak Lastik Kullanabılırım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suziki jimny Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,161

suziki jimny

çok okuyan değil gezenbilir..!
Yer
Istanbul
Selam,
Standart donanımlı jimny ıcın aylardır lastık arayısım devam edıyor. Aracımı sürekli asfaltda kullanıyorum, eserse yada zorda kalırsamda çamur hariç dağ bayıra çıkıyorum. Üzerinde standart 4mevsım asfalt lastıklerı var 205/70/15. Görüntüsü düdük gibi oldugundan biraz heybetli olsun ıstıyorum. Bu kullanım alışkanlıklarına göre araca hiç yükseltme yapmadan üzerindeki 15inç jantlara uygun max. kalınlıkta lastik ebadı nedır? (Asfaltda gürültü ve yol tutuşu çok fazla etkılemıcek A/T lastıkde dusunebılırım)

**Lastık marka -model ve fıyat da paylasırsanız sevınırım, hatta temız 2.el lastıgı olanlardan teklif rıca ederım, link de paylasabılırsınız, çok şey ıstedım :smiley:
saygılarımla..

Etiketler
Merhabalar size 215/75/15 Bf Goodrich

AT all terrain oneririm. Fiyat konusunda

satici ile irtibata gecerseniz daha saglikli

olur diye dusunuyorum.

ÇAGIN KAYA

Ynt: Yükseltme Yapmadan 15inç Jant Da Max. Kaç Yanak Lastik Kullanabılırım?

nedir bu lastıgın olayı, detaylı izah edebılırmısınız yol ve dısında kar ve buzda? çok ınsan bu lastıgı onerdı..

Bende aracı yükseltmeden heybetli ve büyük görüntüye kavuşturma arzusuyla çok çabalaşım bir jimnyciyim.Bunun için en yakın yol 215/75/15 BF dir(Ben 195/80/15 kullanmıştım zamanında daha yüksek olsun diye).Bence çok şey değiştirmez görüntü için ayrı konu.Bende 2inc yükseltme ve 235/75/15 var ki aracı baya baya heybetli yapıyor(1 inc flanşla lastikler normalden 5 cm dışarda aracın toplam yüksekliğide 8-9 cm artmış oluyor).Tavsiyem aracın düdük gibi durmasını önlemek istiyorsanız(ki hakkaten orjinal hali düdük gibi) yükseltmeyle bu işi yapmalısınız.Onun dışında en iyi seçenek 215/75/15 BF dir.BF nin olayına gelirsek;

BF Goodrich T/A Verim oranları;

Yaz (yol) %70
Kış (yol)%100

Kuru (yoldışı) %90
Çamur (yoldışı) %60

Başka bir konudan kendi yorumumu kopyaladım.Bizzat yükseltmeyle 235/15/15 kullanıyorum.Çamurda orta(malum MT değil AT bir lastik)diğer tüm zeminlerde ortanın çok üstünde bir performans veren efsane bir lastik.Genel değerleri diğer lastiklerin çok üzerindedir.Tavsiye ederim.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;area=showposts;u=82072#ixzz2c2zoqdZs

Engin arkadaşımız zaten gerekli açiklamayi yapmis fazla soze gerek yok. Tesekkurler Engin.

ÇAGIN KAYA

Bill187' Alıntı:
Bende aracı yükseltmeden heybetli ve büyük görüntüye kavuşturma arzusuyla çok çabalaşım bir jimnyciyim.Bunun için en yakın yol 215/75/15 BF dir(Ben 195/80/15 kullanmıştım zamanında daha yüksek olsun diye).Bence çok şey değiştirmez görüntü için ayrı konu.Bende 2inc yükseltme ve 235/75/15 var ki aracı baya baya heybetli yapıyor(1 inc flanşla lastikler normalden 5 cm dışarda aracın toplam yüksekliğide 8-9 cm artmış oluyor).Tavsiyem aracın düdük gibi durmasını önlemek istiyorsanız(ki hakkaten orjinal hali düdük gibi) yükseltmeyle bu işi yapmalısınız.Onun dışında en iyi seçenek 215/75/15 BF dir.BF nin olayına gelirsek;

BF Goodrich T/A Verim oranları;

Yaz (yol) %70
Kış (yol)%100

Kuru (yoldışı) %90
Çamur (yoldışı) %60

Başka bir konudan kendi yorumumu kopyaladım.Bizzat yükseltmeyle 235/15/15 kullanıyorum.Çamurda orta(malum MT değil AT bir lastik)diğer tüm zeminlerde ortanın çok üstünde bir performans veren efsane bir lastik.Genel değerleri diğer lastiklerin çok üzerindedir.Tavsiye ederim.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;area=showposts;u=82072#ixzz2c2zoqdZs

çok teşekkurler, karar almam açısından çok faydalı oldu benım ıcın, önceliğim yükseltme yapmadan onerdıgınız lastıgın temız 2. elını bulmak, yoksada kıs gelmeden sıfırından almak.. saygılar

Bu lastik tam turlarda ya da engebede çamurluğa sürtmez mi ?

eğer çok nadir offroad, genelde otoyol ve kar ve buz lastiği istiyorsanız,

tek nokta atışım , Yokohama geolander GO12 AT dir, en iyi fiyat 230tl aldım.

215x75x15 belki normal diş lastikte sürtme yapmayabilir, ama riske değmez, bence 205x70x15 den şaşmayın.
bf AT buzda etkisiz kalır. offroad, genel otoyol ve kar için kullanılabilir, en iyi fiyat 312,5tl tek çekim.

daha yüksek olduğu için MT marshal kl71 215x75x15 tercih ettim , sağ-sol dönüşlerde çamurluklara sürtüyor, hemde önemsiz gibi değil bariz sürtüyor. yükseltmesiz ya tamponu keseceksiniz yada almayacaksınız :smiley:
sesi çok rahatsız edici değil ama genede kamyon motoru gibi ses yapıyor.

spacer (flanş) ve geniş taban :

dönüş çapınız ciddi oranda artar, yakıt sarfiyatınız artar, ivmelenme gecikir, son sürat düşer,

freelander99' Alıntı:
spacer (flanş) ve geniş taban :

dönüş çapınız ciddi oranda artar, yakıt sarfiyatınız artar, ivmelenme gecikir, son sürat düşer,

Jimny kullanıcısıyım. 205/70/15 den ciddi derecede daha büyük 235/75/15(tabanı 3 cm çapı 6 cm den daha büyük) lastik ve flanş var.

Dönüş çapım ciddi oranda artmadı
Yakıt sarfiyatı çok az arttı
İvmelenmede bariz bir değişim olmadı
Son sürat hemen hemen aynı
(Aracım 4 ileri otomatik, manuellerde daha hissedilir farklar olabilir)

Ama 2 yükseltmede eklenince araç 8-9 cm kadar yerden yükseldi, lastiklerle de bambaşka bir araç halini aldı.Tek pişmanlığım bu değişiklikleri aracı ilk aldığımda yapmayıp bir süre 195/80/15 lastiği denemem oluştur.

215/75/15 in yükseltmesiz sürtmeden kullanıldığına şahit oldum ama bazı arkadaşlarda ısrarla sürttüğünü söylüyor.Bu farklılığın neden kaynaklandığını bende bilmiyorum.

yükseltme olmadan mt lastik isterseniz kumho 195/80/15 kl71 eğer at lastik takacam derseniz bf. nacizane benim tecrübemdir.

215/75/15 bf ta lastik var benim aracda ekstra kesme biçme yok yükseltme yok sürtme olduğunu söyleyen arkadasların tamponu düşmüş olabilir
gecen gün benimde komsu tıklamıs tampona haberim yokdu gözle belli olmuyor 1-2 cm inmiş tampon asagıya lastik sürtünce haberim oldu

doğrudur 1-2 küçük ağaç üzerinden geçmiştik, onlar tamponu aşa çekmiş,
alttaki bağlantıları iptal edip profil koyup yukarı kaldırınca sorun çözüldü

genede arazide işi olmayanın lastiği büyütmemesinde fayda var

freelander99' Alıntı:
doğrudur 1-2 küçük ağaç üzerinden geçmiştik, onlar tamponu aşa çekmiş,
alttaki bağlantıları iptal edip profil koyup yukarı kaldırınca sorun çözüldü

genede arazide işi olmayanın lastiği büyütmemesinde fayda var

;) haklısın

Ben de 215/75/15 BF leri takmadan önce bayağı bir tırmalamıştım bu konuyu. Takınca netlik kazandı.

Standart kullanımda hiç bir şekilde sürtme yok, benim sağ ön çamurluk nedense tekerleğe daha yakın olmasına rağmen dönüşlerde ve kasislerde sürtmüyor.

Ancak ne zaman bir kasisten uçarcasına geçiyorum, o zaman harrçç diye sürtüyor..
Ya da arazide manevra yaparken direksiyon turunu tamamlıyamıyor.

merhaba bende marshal KL71 kullanıyorum en ufak bir sürtme yok
kumho KL71 Yada Marshal Kl 71 ikiside aynı lastik tavsiye ederim, fiyat olarakta görüntü olarakta gerçekten çok güzel :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR