Çünkü ekonomisiyle, gelişmesiyle, açılımlarıyla, dünyada hayret ve hatta hayranlıkla izleniyor.
Bu “devin sırrı” pek çok şekilde açıklanıyor.
Ancak Çin mucizesinin arkasında, üzerinde pek de konuşulmayan bir başka gerçek daha yatıyor…
O da Çin’i yönetenlerin kimliği incelendiğinde ortaya çıkıyor…
Bilindiği gibi Çin bir Politbüro tarafından yönetiliyor.
Politbüro’nun çekirdek kadrosu, Devlet Başkanı ve Başbakan dahil 9 kişiden kurulu.
Işte bu 9 kişiden 8’i, siyasetçi oldukları gibi aynı zamanda birer mühendis.
Yani Çin’i MÜHENDİSLER yönetiyor…
İşte, protokol sıralamasına göre çekirdek Politbüro:
-------------------------------------------------------------------
1. Hu Jintao- Devlet Başkanı: “Hidrolelektik mühendisi.”
2. Wu Bangguou- Ulusal Halk Kongresi Başkanı: “Radyo-Elektonik Mühendisliği” elektron bölümü mezunu.
3. Wen Jiabao- Başbakan: “Jeomekanik mühendisi.”
4. Jia Qinling- Çin Halk Siyasal Danışmanlık Konferansı Başkanı: “Elektrikli motorlar ve uygulamalı dizayn ve üretim mühendisliği.”
5. Li Changchun- Çin Komünist Partisi Propaganda Şefi: “Harbin Teknoloji Enstitüsü elektik mühendisliği.”
6. Zi Jinping- Komünist Parti Komitesi’nin Politbüro Temsilcisi: “Kimya mühendisi.”
7. Li Keqiang- Resmi görevi yok: “Hukuk ve Ekonomi profesörü.”
8. He Guoqiang- Merkez Komisyon Disiplin Denetim Şefi: “Kimya mühendisi.”
9. Zhao Yongkang- Siyasi İşler Komitesi Başkanı: Beijing Petrol Enstitüsü’nün “Petrol Kaynakları Jeofiziği Gözetim ve İnceleme Mühendisliği bölümü mezunu.
---------------------------------------------------------
Her biri geleceği şekillendiren alanlarda meslek sahibi.
Çünkü artık zaman değişti.
Eskiden bir ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak, bir güç haline getirmek için liderlerin iyi birer siyasetçi olmaları yeterli olabiliyordu.
Günümüzde ise, geleceği görebilme yeteneğini kazandıran bir mesleği yoksa, o liderin işi daha zor demektir.
Kaynak: Hürriyet
Bu “devin sırrı” pek çok şekilde açıklanıyor.
Ancak Çin mucizesinin arkasında, üzerinde pek de konuşulmayan bir başka gerçek daha yatıyor…
O da Çin’i yönetenlerin kimliği incelendiğinde ortaya çıkıyor…
Bilindiği gibi Çin bir Politbüro tarafından yönetiliyor.
Politbüro’nun çekirdek kadrosu, Devlet Başkanı ve Başbakan dahil 9 kişiden kurulu.
Işte bu 9 kişiden 8’i, siyasetçi oldukları gibi aynı zamanda birer mühendis.
Yani Çin’i MÜHENDİSLER yönetiyor…
İşte, protokol sıralamasına göre çekirdek Politbüro:
-------------------------------------------------------------------
1. Hu Jintao- Devlet Başkanı: “Hidrolelektik mühendisi.”
2. Wu Bangguou- Ulusal Halk Kongresi Başkanı: “Radyo-Elektonik Mühendisliği” elektron bölümü mezunu.
3. Wen Jiabao- Başbakan: “Jeomekanik mühendisi.”
4. Jia Qinling- Çin Halk Siyasal Danışmanlık Konferansı Başkanı: “Elektrikli motorlar ve uygulamalı dizayn ve üretim mühendisliği.”
5. Li Changchun- Çin Komünist Partisi Propaganda Şefi: “Harbin Teknoloji Enstitüsü elektik mühendisliği.”
6. Zi Jinping- Komünist Parti Komitesi’nin Politbüro Temsilcisi: “Kimya mühendisi.”
7. Li Keqiang- Resmi görevi yok: “Hukuk ve Ekonomi profesörü.”
8. He Guoqiang- Merkez Komisyon Disiplin Denetim Şefi: “Kimya mühendisi.”
9. Zhao Yongkang- Siyasi İşler Komitesi Başkanı: Beijing Petrol Enstitüsü’nün “Petrol Kaynakları Jeofiziği Gözetim ve İnceleme Mühendisliği bölümü mezunu.
---------------------------------------------------------
Her biri geleceği şekillendiren alanlarda meslek sahibi.
Çünkü artık zaman değişti.
Eskiden bir ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak, bir güç haline getirmek için liderlerin iyi birer siyasetçi olmaları yeterli olabiliyordu.
Günümüzde ise, geleceği görebilme yeteneğini kazandıran bir mesleği yoksa, o liderin işi daha zor demektir.
Kaynak: Hürriyet