E konumundan başlayarak tekrar E konumu bitişli bir gezi planlıyoruz. Ancak biliyorsunuz 150-250TL'lik ücretli otoyallarımız var. Bu yollardan nasıl sakınabilirim? Güzergâh üzerinde var mı bilmiyorum. Rota bilgilerimi vererek öğrenebileceğim bir site var mı? Teşekkürler.
Google haritalarda rota seçeneklerine girdiğinizde orada 'ücretli geçiş kullanma' diye bir seçenek var. Ona tıkladığınızda size ücretsiz yollar üzerinden tarif veriyor.
Google haritalarda rota seçeneklerine girdiğinizde orada 'ücretli geçiş kullanma' diye bir seçenek var. Ona tıkladığınızda size ücretsiz yollar üzerinden tarif veriyor.
Evet, o kısmın farkındayım lakin bu kez 5-10TL'lik ücretli yollara da girmiyor. O kısmı işaretlediğim için Çeşme'den İzmir'e 5.75'lik yola sokmayıp perişan etti beni.
E konumundan başlayarak tekrar E konumu bitişli bir gezi planlıyoruz. Ancak biliyorsunuz 150-250TL'lik ücretli otoyallarımız var. Bu yollardan nasıl sakınabilirim? Güzergâh üzerinde var mı bilmiyorum. Rota bilgilerimi vererek öğrenebileceğim bir site var mı? Teşekkürler. Ekli dosyayı görüntüle 636687
O istikamette istesen de paralı yol yok ben senede 6 defa çorlu Manisa yapıyorum geçen hafta aynı yoldan gittim sadece çanakkaleden geçerken yada Tekirdağ Erdek arası veriyorum sen zaten karşı taraftasın sıkıntı yok sadece küçük kuyudan sonra ışıklara dikkat et EDS lere dikkat
Evet, o kısmın farkındayım lakin bu kez 5-10TL'lik ücretli yollara da girmiyor. O kısmı işaretlediğim için Çeşme'den İzmir'e 5.75'lik yola sokmayıp perişan etti beni.
Evet öyle bir durum var malesef. Yüksek ücretli yolları öğrenebilirseniz, harita üzerinden kendinize ona göre bir rota çizebilirsiniz. Hatta forumda 'yüksek ücretli yollar' diye bir konu bile açılabilir.
Yanlış bilmiyorsan Edirne-İstanbul arası devlete ait. Dolayısıyla ücreti makul.
İstanbul-Kocaeli arasında Osman Gazi Köprüsüne girMEyin. Kocaeli'nden çıkıp duble yolu takip ederek devam edin. Bursa haricinde İzmir'e kadar otoyola girMEyin. Bursa'ya geldiğinizde şehir içinde ikinci ışıktan sonra otoyola girin. Çevre yolu olduğu için ücretsiz. Görükle'yi geçtikten sonra Manisa-İzmir duble yol için Mavi renkli tabelaları takip edip otoyoldan çıkın.
İzmir-Çeşme otoyolu devletin.
İzmir-Aydın arasını hatırlamıyorum. Sanırım oradaki yol da devlete ait olsa gerek. Duble yoldan devam ederseniz yol üzerinde bir yerde paralı bir tünel var. Belediye yaptırmış ama devlete satamamış. Bu yüzden para kesiyormuş. Ben etrafından dolaşmayı tercih ettim.
Şehrin ücretsiz otoyolları var iken otoyol kullanmayıp komple şehir içinden getirdi beni. İş çıkışı yahut iş saatine denk getirirseniz 45dk fark ediyor.