Yüksek Tavan T5 Panelvan Dizaynı Konusunda Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ABENDTEURER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,912

ABENDTEURER

Ana Kamp
Yer
Bodrum
Değerli gezenbilir üyeleri, pazartesi (22.03.2010) günü 2006 model fakat 2005 te trafiğe çıkmış yüksek tavan t5 panelvan almayı planlamaktayım. Bildiğim kadarıyla 5 yaşını doldurduktan sonra ötv ödenmiyor.
Bu aracın yalıtımını, tavan havalandırmasını ve genel olarak campere dönüşmesinde beni fiyat-kalite anlamında üzmeyeceğini bildiğiniz, bu işin uzmanı kişilerin bilgilerini ve bu konuda bildiklerinizi benimle paylaşırsanız memnun olurum.
Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Yüksek Tavan T5 Panelvan Dizaynı Konusunda Görüş ve Önerileriniz?

Sayın Nüvit bey hoşgeldiniz.Öncelikle çok iyi düşünerek VW T5 camper da karar kılmışsınız .Avantajları motokaravana göre çok vede çok çok fazla.Birkere Hacim olarak hem günlük hemde tatil amaçlı.Küçük park problemi daha avantajlı.İçini istediğin gibi güle oynaya değiştir.Bakımı yakıtı herşeyi ile avantajlı.Tek dezavantajı yararlanacak kişi sayısı az ve donanım standartları küçük.Bu sitede Yaybek ,Buralpi,Ferhat ŞİRİN bey ve birçok kişi Ayrıca YASİKO adlı dostumuzun açtığı linkler den yararlanabilirsiniz.Canmpervan yapımı için ayrıca ANA KAMP ORG diye bir site var oradanda çok iyi bilgi edinebilir,yararlı linklere ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin .SEVGİ ve SAYGILAR.

Sayın Metin bey, verdiğiniz değerli bilgiler ve konuyu paylaştığınız için teşekkür ederim. T5 te yapmayı planladığım gezide sadece 2 kişi olacağımızdan, sizin de bahsettiğiniz gibi, özellikle şehir içi gezileri daha rahat geçecektir. Ben de, camperimi hazırlarken edineceğim tecrübeleri burada siz değerli doğa severlerle paylaşacağım. Sevgi ve saygılar

Nüvit bey merhaba aramıza hoş geldiniz aracınızda hayırlı olsun güzel bir tercih 2 kişilik bir aile için tam ideal genel maksat araç.
Karavanda olmasını istediğiniz şeyler nelerdir nasıl bir proje var kafanızda bunlardanda bahsederseniz daha kolay fikir veririz,forum içinde karavan örnek model ve resimleri diye başlık var oradan benzer araçların plan ve projelerine bakıp fikir alabilirsiniz size çokca yardımcı olacaktır hele önce kendi kafanızda netleşsin yapacaklarınız sonra teknik destek veririz size.

Bir arkadaşımın sahip olduğu T5'den dolayı aracı kısmende olsa taniıyorum, 2005 model T5'lere fiyatları bakımından şöyle bir göz attım, araç temelde 30-40.000 TL arasında değişiyor, bu aracı camper yapacak kişi herşeyini kendi yapsa dahi 10-12.000 TL masrafı olacaktır, bir şirkete yaptırırsa rakam x 2 olur, sonuçtada, iki kişilik bir camper ortaya çıkacak, neresinden bakılırsa bakılsın, iki kişilik bir T5 campere binmek 40-60.000 TL arasına malolur gibi görünüyor..örnek olarak 10m3 2005 model bir ducatoda iki kişilik olarak 22-25.000 TL arasına malolabiliyor, hatta T5'in yarı fiyatına diğer yarısınada güzel bir binek araç bile alınabilir...Ben asla böyle bir şey yapmam bunu biliyorum...T5'i camper yapmaya değermi bilemiyorum, yorumu herkezin zevkine kalmış....

04_t5_03.jpg

04_t5_05.jpg

04_t5_08.jpg

04_t5_09.jpg

04_t5_10.jpg

Bir kaç yıl önce Ege karavan firması Ankara'dan bir diş hekimi için 2+2 yataklı bir yüksek tavan t5 imal etmişti. Hatta sahibinden.com.da satılık ilanı da vardı. Dizayn için ya da imalat için yardımcı olabilirler, şimdiden hayırlı olsun. :smiley: :smiley: :smiley:

Değerli bilgileriniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum ve aynı zamanda yanıtımı geciktirdiğim için de ayrıca özür diliyorum.

Istanbul biletimi alırken Transporter almaya karar vermiştim ve bu kararımı da sizlerle paylaşmıştım. Ancak Yola çıkarken Sahibinden. com da son bir araştırma yaparak şu an satın almış olduğum 2007 model Vito yüksek tavan daha fazla ilgimi çekti ve Istanbula indiğimde doğru Esenlere Mercedes Benz 2. el satış ofisine gittim... 2007 Yılında büyük bir firmanın satın alıp, mali krizden ötürü işletemediği en az 10 adet 150 ile 200 km kullanıl(mamış)mış pırıl pırıl yüksek tavan vito ve 10 adet sprinterler satışa sunulmuş idi. Vitoları önce 40500 Tl fiyat ile satmayı denemiş, alıcı çıkmayınca 32000 Tl ye düşürmüşler fiyatları. Sprinterler kısa şase ve 45000 tl fiyata stılmaktaydılar.
Ben şansımı zorlayarak, beğendiğim 170 km de olan vito yu 30500 tl ye indirerek satın aldım ve Bursa da tavana çift işlevli turbo fan taktırarak haavalandırma ve İzocam yalıtım malzemesi ile yalıtım sorununu çözdüm. Elimde geçen yıl satın almış olduğum Vebasto marka dizel ısıtıcı, kompresörlü 12 volt buz dolabı vb. mevcut olup, araç 5 yaşını doldurana kadar portatif çözümler ile karavan ile seyahatin keyfini sürmeyi planlamaktayım. Katkılarınızdan ötürü tekrar teşekkür ediyor, bu güzel sitede sizlerle tanışmaktan duyduğum mutluluğu belriterek sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

drares' Alıntı:
Bir kaç yıl önce Ege karavan firması Ankara'dan bir diş hekimi için 2+2 yataklı bir yüksek tavan t5 imal etmişti. Hatta sahibinden.com.da satılık ilanı da vardı. Dizayn için ya da imalat için yardımcı olabilirler, şimdiden hayırlı olsun. :smiley: :smiley: :smiley:

Araç 2006 modeldi ve diş hekimi arkadaş ÖTV ödemek zorunda kalmıştı diye hatırlıyorum...( Ve gene doğruluğunu teyid edemedim ama bu "extra masraf"ın aracı yapan firmanın ÖTV konusunda şahsı bilgilendirmemesi sonucu doğduğunu duymuştum)

Hayırlı olsun Nüvit bey kardeşim.Kazasız sorunsuz güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Teşekkür ederim değerli gezenbilir dostları.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamayacağı için, öncelikle sizlerin değerli yorumlarını inceleyerek, alacağım araçtan tutun da, içini en pratik ve ekonomik şekilde nasıl dizayn edebileceğime varana kadar bir çok bilgiye bu siteden ulaştım.
Ege Karavan ile yaptığım görüşmede 25 ila 30 bin tl gibi bir fiyat belirtildi. Çok uçuk bir rakam, bir de ötv yi ödemek zorunda kalınca ortaya bir facia çıkıyor.
Evet ne yazık ki maddi çıkar uğruna yanlış yönlendirmelere uyarak hesapta olmayan ilave giderlere katlanmak zorunda kalıyoruz.
Ben tercihimi, işlevselliği ferahlığa yeğleyerek yaptım, çünki yapacağım kilometre miktarı çok fazla olacağından aracın daha pratik olmasına dikkat ettim. Aracım 2007 model olduğundan, ilk 2 yıl pratik ve portatif çözümlerle seyahat etmeyi planlıyorum. Ancak görüştüğüm makina mühendisi bir arkadaş; Karavan olarak işletememiz mümkün olmazsa bile cam açtırabiliriz demişti. Ben de şimdilik %85 ötv ödemektense şartlara uyar, ötv parası ile 2 yıl sonra aracımı en güzel şekilde yaptırır, artan para ile 1 yıl bedava tatil yaparım diye düşünüyorum. Katkıllarınız için teşekkürler.

Nüvit bey
Öncelikle merhabalar.Çok doğru karar vermisiniz.
Bende 2007 dukato aldım. 20012de karavana cevireceğim.

Sn.Zaloğlu merhabalar,

benimle aynı düşünceye sahip olmanıza sevindim, en azından aracımız sıfır denecek kadar yeni ve düzgün kullanıldıklarında bizleri yıllarca üzmeyecek türden. Eh artık iki yıl derme çatma bir düzenek ile biraz da olsa içinde sıkıntı çekeriz, fakat sonrası malum.
Size de aracınız ile mutlu seyahatler dilerim

selam bendedet5 uzun kasa 130 luk var lakin tavanından muzdaripim yükseltmeyi düşündüm ege karavanı aradım 4bin ero dediler dudağım uçukladı bende nediyim dedim araştırdım kazalı bir yüksektavan buldum ve aldım polyester orjinal ufak tefek çatlağı var tamir ettikten sonra kendi tavanını söküp onu takıcam tavan var kalıp olarakta kullanılabilir yükseltmek isteyen varsa döktürürüz sizinde işiniz çözülür saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.