Yolda Gördüğüm Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mildseven Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,546

mildseven

Ana Kamp
Merhaba;
Gezip dolaşırken kameram yanımda ise gördüğüm arazi araçlarının da fotoğrafını çekiyorum. Bunu Konya'da bir alış veriş merkezi önünde görmüştüm. İlan panosuna çevirmişlerdi garibi.
Selamlar
Uğur[attachment=1]

[attachment=2]

Uni_Kon.jpg

IMG_1670.jpg

Etiketler
Ynt: Yolda Gördüğüm Unimog

Bu da gördüğüm kaarı ile Vagon çekmede kullanılıyor. Kasadaki basınçlı tanklar ne işe yarayacak anlamadım lakin. LPG tankı desem benzetemedim. LNG vey CNG tankı olabilir desem anlayamadım.
Selamlar
Uğur
[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Uni_tr2.jpg

Uni_tr3.jpg

belkide çektiği vagonların fren mekanizması için hava depolarıdır

koca vagonları çeken bu aletin frenlerinin de iyi olması, vagonların frenlerini de çalıştırmak için bolca hava basıncına ihtiyacı olacaktır. bu tüpler vagonların fren sistemi içindir muhtemelen.

Bende bu aracın eski versiyonu ankarada gördüm.Onda da tankları sürücü bölümünün üstüne monte etmişler.Bizde baya bi kafa patlattık ama bir sonuca ulaşamamıştık.Vagonlarla ilgili olması gerekir diye düşünüyorum.

Uğur bey alış veriş merkezinde gördüğünüz aracı ben de görmüştüm.Yanından her geçtiğimde iç çekmeme sebep oluyordu...Bir ara satıp satamayacaklarını sormayı bile düşünmüştüm...Ancak böylebir aracı iyi bilen bir ustayla yakın arkadaş olmak aracı almadan önce yapılması gereken yegane şeydir....selamlar...

Bence arkadaki tanklar, araca sonradan monte edilmiş ve raylar üzerinde gitmesini sağlayan demir tekerlek mekanizmalarının indirilip kaldırılmasında kullanılıyordur. Bu araç vagon çekmiyordur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR