yolcu koltuğu emniyet kemeri ikaz sesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kahraman1520 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,582

kahraman1520

Kamp I
Arkadaşlar sürücü koltuğu emniyet kemeri takılı olmayınca ikaz sesi duyuyoruz ama yolcu koltuğundaki emniyet kemeri takılı olmayınca ikaz sesi yok. koltuk altında kablo bağlantısı olduğu halde yolcu koltuğu emniyet kemeri ikaz sesi yok. Acaba ben mi yanlış biliyorum yoksa o özellikte mi sonradan devreye sokulabiliyor.

Etiketler
Ynt: yolcu koltuğu emniyet kemeri ikaz sesi

koltukta oturan yolcu varsa ve emniyet kemeri takılı değilse ikaz sesi duyulur

Yolcu koltuğunda da bir nevi basınç sensörü var. Oturan varsa bağırmaya başlıyor. Dün 2 pet şişe 1,5 lt su vardı yan koltuk üzerinde. sert bi çukura girince ikaz ötmeye başladı ;D . Suları kaldırınca kendiliğinden sustu. :D

kahraman1520' Alıntı:
Arkadaşlar sürücü koltuğu emniyet kemeri takılı olmayınca ikaz sesi duyuyoruz ama yolcu koltuğundaki emniyet kemeri takılı olmayınca ikaz sesi yok. koltuk altında kablo bağlantısı olduğu halde yolcu koltuğu emniyet kemeri ikaz sesi yok. Acaba ben mi yanlış biliyorum yoksa o özellikte mi sonradan devreye sokulabiliyor.

Güvenlik Paketi (Yan hava yastıkları + Ön gergili ön emniyet kemerleri + Ön yolcu emniyet kemer ikazı) olan modellerde emniyet kemeri takılı olmayınca sürücü ve yolcu tarafındaki koltuklarda sesli ve görsel uyarı mevcuttur Mustafa Bey.

ümiterkan' Alıntı:
Güvenlik Paketi (Yan hava yastıkları + Ön gergili ön emniyet kemerleri + Ön yolcu emniyet kemer ikazı) olan modellerde emniyet kemeri takılı olmayınca sürücü ve yolcu tarafındaki koltuklarda sesli ve görsel uyarı mevcuttur Mustafa Bey.

Yan havayastığı demişken; bizim yan airbaglar euroncap testindeki gibi kafa korumaları oalrak boylu boyuncamı şişiyor yoksa diğer araçlardaki gibi sadece omuz altına kadar mı?

ümiterkan' Alıntı:

Benim araçta yan hava yastıkları yok. Ama yolcu koltuğunun altındaki kablolar yerinde duruyor. Demekki benim modelde bu özellik çalışmıyor. Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

youngsun' Alıntı:
Yan havayastığı demişken; bizim yan airbaglar euroncap testindeki gibi kafa korumaları oalrak boylu boyuncamı şişiyor yoksa diğer araçlardaki gibi sadece omuz altına kadar mı?

Yan hava yastıkları kafa ve omuzları da kapsıyor

http://www.youtube.com/watch?v=tAyVVGakyrM

Kahraman, nerlerdesin arkadaş? Kayıp oldun kayıp.

Selam olsun sana. :D

olguncandan' Alıntı:
Kahraman, nerlerdesin arkadaş? Kayıp oldun kayıp.

Selam olsun sana. :D
Ve aleyküm selam... Kayıp değilim. Forumu yazmasam da takip ediyorum. Tüm Duster cilere ve Duster sahibi olmayanlara selam kendinize iyi bakın....

Bu kemer ikazından çok sıkılmıştım.
Kendi yerimizde paslanmazdan yaptırdığım "Kemer İkaz Susturucusu".
Trafikte veya uzun yolda kesinlikle tasvip etmiyoruz ancak trafik yolu dışı yollarda (Off-road yaparken mesela) sürekli in-bin yapılan durumlarda işe yarar.
Maliyet 15 tl. gibi oldu. Resimleri aşağıda.

17022012378.jpg

17022012379.jpg

youngsun' Alıntı:
Oto aksesuarcılarda plastiği 2 TLye satılıyor.
Hadi yaa. Desenize boşuna uğraşmışım. Yinede arayıp bulana kadar heralde daha fazla yakıt ve zaman harcardım. Hemde şık ve sağlam bir aksesuar oldu.

Baylar, bu aksesuar zararlı bir şey. Tavsiyenizi de onaylamıyorum. ;D ;D ;D
(Nerde satılıyor bu yav)

Ben renault yetkili servisi aksesuar reyonundan aldım. Minareye kılıf uydurmuşlar, adını "emniyet kemeri yükseltici" demişler ama asıl amacın kemer takmadan düdüğü susturmak olduğunu herkes biliyor. Kısa mesafelerde düdük ötmesin diye aldım taktım, isterseniz üstüne kemeri de takıyorsunuz, yukarıdaki gibi ürün değil, alt kilitin aynısı, üstüne bir kilit daha takıyorsunuz ama olguncandan beyin dediği gibi kendimizi kandırdığımız bir ürün..Emniyet kemerini 100 m. bile gideceksek takalım..

Emniyet kemeri takmak nedense bizim insanımıza eziyet geliyor. Araca bindiğinizde kontağı yarım açıp ön paneldeki ışıkların sönmesini beklerken takarbilirsiniz kemeri. Bir süre sonra refleks haline geliyor.

yaklaşık 20 yıldır otomobil kullanıyorum,
bikere emniyet kemeri takmaya kendinizi alıştırdığınızda, kemeri takayım mı takmayayım mı diye düşünmüyorsunuz bile,
ben arabadan inerken kemerin takılı olduğunu fark ediyorum da çıkarıyorum, o kadar reflex haline geldi yani,
taktığımın bile farkında olmuyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR