Yol Kenarı Denetim Istasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan poseidon81 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,868

poseidon81

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
9
Yer
Ankara
Merhabalar herkese,

Bu istasyonlarda çalışan yardımsever birisi "Yol Kenarı Denetim İstasyonları Hakkında Merak Ettikleriniz" başlıklı bir konu açmış. Aşağıda linkini sunuyorum. Ben çekme karavanlarla ilgili bu istasyonların yetkisi olup olmadığını sordum ve denetime tabi olmadıklarına dair cevap aldım. Ayrıca tartılırken nelere dikkat edilmeli şeklinde önerileri de mevcut. Sizlerin faydalanabileceğini düşünüyorum. Umarım Başka forum linki vermek yasak değildir zira başka bir çözüm bulamadım.

http://forum
 

karavanlar ile ilgili merak ettiğim birkaç soruyu sordum bakalım ne cevap gelecek. Teşekkürler link ve bilgi için.
 






Linki ben verdiğim için sorumluluk hissettim ve sorulan sorular hakkında görüşlerimi yazayım istedim;

suleymancirit'in sorduğu "fiat ducato ruhsatta hususi yazılı panelvan 2+1 yolcu alabilir. siz arkada 4 üncü yolcu bulursanız görürseniz , ceza yazıyor musunuz ." sorusu sanırım denetim istasyonları ile sanırım ilgisiz. Yanılmıyorsam hususi araçtaki fazla yolcu sayısı bu denetim istasyonlarının denetimi kapsamına girmiyor.

shaddy35'in sorduğu ilk soru motokaravanının denetim istasyonlarına her geçişinde çağrıldığı ama ruhsat kontrolünden sonra geçebilirsiniz denmesi üzerine bu denetim istasyonlarına girmemenin bir yolu yok mu şeklinde.

Ducato aracınız ticari araç gibi göründüğü için bence denetim istasyonlarının sizi her seferinde çağırması normal. Uzaktan Karavan olduğunuzu nasıl anlayabilirler ki?

4x4 kamyonetlerin üzerine özel olarak yapılan ve takıp çıkarılabilen tip onay belgesi ile birlikte üretilmiş aracın azami ağırlığını aşmayacak bir karavan yerleştirsek denetim istasyonlarında bir sorun yaşar mıyız ? şeklindeki sorunuz ise pek anlaşılmıyor doğrusu. Ruhsatınız doğru, ağırlığınız da limitler dahilinde ise ,yasal prosedüre uygun olarak yaptığınız bir değişiklikte bu istasyonlarda nasıl bir sorun yaşamayı beklediğinizi daha net olarak yazsanız belki daha anlaşılır olabilir.

Alkoven tip denilen karavanların tartı istasyonuna girme zorunluluğu var mı? sorusuna ise Forumda Alkovenli karavanı ile tartıya alınan birçok arkadaş olduğuna göre sanırım girmek zorunlu yada sorun yaşamamak ve kaçış cezası yememek için en azından bir girip selam vermek lazım sanırım
 

Merhabalar, sorumluluk hissedecek bir durum yok ama yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler
Biz hep tartı istasyonu olarak görmekteyiz ama adı üzerinde buraların adı Yol Kenarı DENETIM İstasyonu
Eğer konuyu okuduysanız biraz, adamların Araçların ağırlığından tutunda muayene durumlarına kadar pek çok şeye bakmaya hakları var. Dolayısı ile gelebilecek olan cevaplar prosedürlere uygun doğru bir cevap olacak.
Alkovenli karavanlar ile ilgili olan soruma beklediğim cevap, işin açıkçası (karavan olarak ayırt edilecek en net araçlar olduğu için) ticari olmadığı (yük/mal taşımadığı ) için geçip gitsede arkadan herhangi bir ceza gelmemesidir.
4x4 üzeri pikap karavanlar ile ilgili sorunun aslında iki ayağı var. Bir ayağı Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik ekipleri, diğer ayağı ise Ulaştırma Bakanlığına bağlı Yol Kenarı denetim istasyonlar. Emniyet ayağı ile ilgili herhangi bir bilgim yok. Denetim istasyonları ile ilgili olan kısmı ise, her nekadar hususi bir araçta olsa kasasında yaşam alanı adı altında araç boyutlarından dışarıya taşan yük taşıyorsunuz. (Hususi kamyonet ile dışarıdan ticari düşünülebilecek bir yük taşıyorsunuz.) Yaşam alanını taşımak için gerekli olan belgeler neler olabilir vs.
4x4 kamyonet üstü karavanlar 2010-2011 li yıllara kadar kullanılıyordu. Sonrasında bu araçlardan trafikte bağlananlar oldu. Bağlanmaya ve yazılan trafik cezalarına karşı açılan davalar oldu ama kaybedildi. (Forumda sanırım Cengo isimli kullanıcı vardı bu duruma düşen) Pikap üstü karavan uzun bir süre üretilmedi. Şimdi artık Pino karavan üretiyormuş. Geçtiğimiz günlerde pikap üstü karavan ile gezen bir facebook kullanıcısına rastladım. Adam trafik ve yol kenarı istasyonlarının durumunu bilmeden almış ve kullanmaya başlamış. Yasal anlamda Yol Kenarı Denetim istasyonuna karşı getirilmesi gereken sorumluluk ve yanımızda bulunması gereken belgeler neler bunu öğrenmeye çalışıyorum.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
 
Son düzenleme:

Estf. Bu istasyonlarla ilgili olarak benim anladığım motokaravanlarda süprizlerin yaşanabileceğidir. Kaçtı cezası çok yüksek o yüzden uğramakta fayda var sanırım.

4x4 üzeri pikap karavanlar ile ilgili emniyet ayağı net olmadığından denetim istasyonundan doğru bir davranış beklemenin yanlış olacağını düşünüyorum. (Neremiz doğru ki ? Adamlar ne yapsın sonuçta)

2014 yılından beri devam eden konuyu karavan ile ilgili sorularımızla söndürdük , buda karavancıların ne kadar belirsiz ve zor sorunlar yaşadığına örnek olsun.
 


Arkadaşlar,
Tam başlığı bulamadım. Bir süredir her gün denetim istasyonundan geçiyordum. Bugün 3500KG dan hafif aracımla girmemem gerektiği söylendi. Yazı geldi mi diye sordum evet dediler. Artık Tourneo Connect aracımla denetime girmeden geçip gideceğim.
İlgili arkadaşların bilgisine...
 



1 şubat tarihinde girecek dendi,15 şubat tarihin de yoğunluk sebebi ile iptal edildi.