Yerli Dizel Motor Süper Starlar, Arazi Araçları İçin Kullanılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Anka2556 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,470

Anka2556

Ana Kamp
http://www.motosan.com/ site çalışmıyor olabilir.

google ön bellekler

http://74.125.77.132/search?q=cache:qGcOYWem0PsJ:www.motosan.com/company.html+superstar+dizel+motor&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr
http://74.125.77.132/search?q=cache:XpsFcSPuD60J:www.motosan.com/prod3.html+superstar+dizel+motor&cd=2&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

bazı linkler

http://www.yuzde100yerli.com/2008/03/04/super-star-dizel-motorlar/

bu da jeneratör hali...

Bu firma traktör de üretiyor, traktör motoru yada daha uygun bir motorunu alıp, dizel başka bir aracın motoruyla değiştirme olanağımız nedir?

Mesela askam dodge lar için uygun bir motor bulanabilir mi bu firmadan.

MOTOSAN

1967'de kurulan firma Süper Star adıyla motor ve traktör üretmektedir..
P.K.85 Bakırköy 34141
ISTANBUL
Tel : 0 212 550 45 62
Faks : 0 212 550 25 19
www.motosan.com
[attachment=1]
[attachment=2]
Herkese teşekkürler...

asan70_cihaz30.jpg

asan70_traktor_degistirme_246n.jpg

Etiketler
Ynt: Yerli dizel motor Super Starlar , arazi araçları için kullanılabilir mi?

bu motorlar benim alanıma girdigi için ben cevaplayayım. çift silndir ,39 hp, 2600 devir motorlardır. ,piston kolları uzundur. blok ve parçaları tamamen döküm ve dolayısıyla agır bir motordur daha çok tarım ve jeneratörlerde daha verimli saglam uzun ömürlü motorlardır herhangi bir 4x4 veya kamyonete uydurmak pek mantıklı olmaz 39 hp2600 dd. bir motor hem hız yapmaz.hem çekişi pek kuvvetli olmaz

Ynt: Yerli Dizel Motor Süper Starlar, Arazi Araçları İçin Kullanılabilir mi?

http://www.ssm.gov.tr/TR/etkinlikler/konferanslar/Documents/12-ITU_rmehdiyev.pdf
23.cü sayfada de belirtilen 3 silindirli motor 122 beygir , 410Nm Tork
Bu uygun olabilir mi?

İyi günler.

Bu tür makinaların bg gücü düşük olsada tork bakımından çok güçlülerdir.
39 bg bir motor landa koyduğunuzda ani bsir harekette sanzıman ve aksleri gözden çıkarabilirsiniz. Ağır devir güçlü makinalar ama bir araç motoru kadar seri değillerdir.
Bu tür motorların daha yüksek güçte olanlarına perkin si örnek verebiliriz. Güç var Torkun hepsi var ama land da olmaz.

Yukarıda belirtiğim motor olabilir mi
122 beygir,410 nm sanırım unimog tarzı bir aracı taşıyabilir bu motor.
yuvaya uydurulabildiği sürece tabi.

Biraz araştırma yaptım. Süper star 122 bg lik motorun üretim maliyeti yüksek olduğu için üretimden vazgeçmişler. Şuan en yüksek güçlü olanı 39 bg.
Yavuz isimli ankara üretim 100 bg 4 silindir motorun fiyatı 9375 lira.
Bu motorlar araç için yine çok güçlü olacaklardır.

bu motorlara çok güçlü diyorsunuz , kabul.

Motor tipi FORD-ECOTORQ 9L Turboşarjlı, intercooler (TCI)
Motor Hacmi 8974 / 6 silindir
Motor gücü (PS/dd) 350 (257) / 2200
Tork (Nm/dd) 1400 / 1200-1700

bu motorlar peki nasıl oluyorda araçları kırmıyor.

1222lik motor'un yaklaşık 3 katı beygir, 3.5 katı tork'u var bu motorun.

Elma armut davasına dönüyor gibi farkındayım, ama bu motorlar arsındanki farkı henüz anlayamadım.

İyi günler.

bu motorun üretimi hakkında haberdar degiliz deneme aşamasında gibi gözüküyor ,ithal bir motorda olabilir böylebir motor takmayı kafaya koyduysanız .çin perkins leri 2500. dolar civarı 4 silindir motorlar mevcuttur
Anka2556' Alıntı:
http://www.ssm.gov.tr/TR/etkinlikler/konferanslar/Documents/12-ITU_rmehdiyev.pdf
23.cü sayfada de belirtilen 3 silindirli motor 122 beygir , 410Nm Tork
Bu uygun olabilir mi?

İyi günler.

Benim amacım yerli bir motor bulmak. Yoksa orjinal bir aracı her zaman tercih ederim.

İyi günler.

"
bu motorlara çok güçlü diyorsunuz , kabul.

bu motorlar peki nasıl oluyorda araçları kırmıyor.

1222lik motor'un yaklaşık 3 katı beygir, 3.5 katı tork'u var bu motorun.

Elma armut davasına dönüyor gibi farkındayım, ama bu motorlar arsındanki farkı henüz anlayamadım.

İyi günler."

Bu 6 silidirli motor hangi araçta kulanılıyor. Aracın aktarma oranları aracın orjinal motor gücüne göre ayarlanmıştır. Eger motor gücünü %20-30 gibi oranda artırırsanız fazla sorun yaşamazsınız. Fakat bu oran %50-60 hatta daha üst değerlere çıkarsa ben size garanti veriyorum mutlaka debrajdan aks kafalarına kadar olan bütün aktarma oranlarından zayıf olanı bugün olmazsa yarın kırar.

Motorların teknik anlamda gücü bg ve tork değerleriyle ölçülebilir. Fakat motorların üretımınde kulanılacağı alan mutlaka göz önünde bulundurulur. Örnek olarak Volvol penta 4 sılıdır turbosuz 80 bg ( diye hatırlıyorum) bir motoru 200 bg lik bir binek bir araca adepte ettiğinizde aracı kırıp dökecektir.
Ve 200 bg lik herhangi bir binek arcın motorunu volvol pentanın yaptığı isi yapamaz.
Baska bir ornek:
9.9 pancar motorunun rahatlıkla götürdüğü 6.50 ağaç kayığı 9.9 kıçtan takma bir motor koyarsanız tekne yürümez.
pancar motorunun 9.9 ile kıçtan takmanın 9.9 bir değildir. Baska bır konuda 9.9 pancar motorlarının aslında 10 bg üstünde olduğu fakat vergilendirmeden kaçınmak ıçın 9.9 olarak değerlendirildiğide söylenmektedir. Saygılar

Aynı beygir ve tork'a sahip bir motor olduktan sonra fark etmemesi gerekmezmi?
Beygir az tork'u çoksa , yada beygir gücü yüksek ama tork az bir motorsa dedğiniz sorunlar oluşur elbet.

internetten bulduğum kadarıyla defender'ın gücü
Power KW 90 KW
Torque NM 360 Nm
dır.

Buda motosan'ın dizel motor'un gücü.
Ne = 90kW (122BG) n=2500 d/d
Me=410Nm (42kgm) n=1450 d/d
(be)min=227 g/kWh(167g/BGhh)

beygir aynı , tork %14 daha fazla.

Yerleştirilebilse bu motor gene kırar mı?

İyi günler.

motorların teknik değerlerı aynı olsa bile motor farklılık gösterebilir. Mantığa ters düşüyor ama :smiley:
%14 tork farkını araç rahatlıkla kurtarır.

dodge ram heavy duty gibi kalın bir araçta deneyebilmek isterdim.
Hem Türkiye motor sanayisine yeni kapı açmış olurduk, hemde yurtdışınıa bağımlılıımış azalırdı.

Pancar motorla anadol yürütüp yük çekenleri gördükçe, bu neden yapılamasın ki diyorum kendi kendime.

Şanzıman ve debriyaj konusunda emin değilim onu ustalara sormak lazım.

hoda marin motor 5000 devirde ürettigi güç 9,9 hp
pancar motor 2300 devirde ürettigi güç 9.9 hp
açıklayıcı olmuştur sanırım. yerli üretim olarak bu motorlar, sanayi ve tarım amaçlı üretilmişlerdir

honda yüksek devir de yüksek güç elde ediyor,
pancar ise otomobile daha uygun olan, orta devirlerde sanırım güç devir ilişkisi pancar'da araca daha uygun.

Motosan'ın devirleri
Ne = 90kW (122BG) n=2500 d/d
Me=410Nm (42kgm) n=1450 d/d
(be)min=227 g/kWh(167g/BGhh)

1.3 16V MULTIJET Güç:
70hp/4000rpm
Maksimum tork: 180 Nm/1750 d/d,

gibi araç motoruna göre daha düşük.

Ama ford ecotorq ile neredeyse aynı.

Ne kadar daha ağır bilmiyorum.
Ama şanzıman ve debriyaj uyduktan sonra hem güç , hem tork hemde devir olarak uygun muş gibime geliyor.

Keşke bunları deneyebilecek imkanım olsaydı.

jenarötör motorlu Dodge Ram heaavy Duty gibi bir başlık açaıp yapıtımı gösterebilseydim.

Onu arazde deneyip , ilk kalkışda debriyajtan korktum ama , dağılmadı tadında mesajlar yazsabilseydim.

Anlaşılan tatlı bir hayal olarak kalacak bu düşünce.

İyi günler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR