Yerlİ Çekme Karavanlarimiz...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKMühendis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,601
Çok tecrübeli bir karavancı değilim ama onay belgesi almadan üretim yapmaya çalışan insanları anlayamıyorum. Kaza sonucu insanlar incinse bu bedeli nasıl ve ne ile ödeyecekler acaba?
Bence çok ciddi bir risk alıyorlar. Yapmayın arkadaşlar, Standart modelinizi çıkartın. Projelerini çizdirin her şeyiyle mükemmel bir ürün haline getirip, tip onayını da alıp öyle pazarlayın. İnsanların canı ile oynamaya ne hakkınız var?
Baksanıza insanlar o2 belge yokluğundan ruhsat çıkaramıyorlar. Bu bu karavanların çöp olduğu manasına geliyor. Sabit bir kulübe olmaktan öteye hiçbir işe yaramazlar. Lütfen karavan alırken iyi araştırın. karavan 750 kilogramdan ağırsa ruhsatı, hafifse mutlaka 01 belgesi olsun.
Selamlar...

Ben tüm yan camları çıkarttırdım, mutfak camını büyüttüm ve öne cam yaptırdım. sanırım cam ağırlığından biraz hafifletmişimdir karavanı. ayrıca soğuk yalıtımı da artmış oldu, zira ranza önündeki camlar yok artık. ayrıca oturma grubunun oradaki camlar da yok, sadece önde cam var. 7-8 C de yorgan altında ısıtıcı açmadan uyuyabiliyorum uludağ yaylalarında. içeriye ocak ve buzdolabı da koydurtmadım. Böylece ağırlık olarak sanırım 710 lara gelmiştir... bi ara tartacağım. buzdolabını 12 V cleo marka seçtim. arabamda taşıyorum. panelleri esnek seçtim.. akü ve webasto eklenince 750 yi bulmamışımdır sanırım. Ev alma sebebiyle satmaya niyetlendim. yakın bir zamanda tarttıracağım ve ilana da koyacağım fişini... sanıyorum yasal sınırlar içerisinde olacak yürür ağırlığı... Hayırlısı

@honour16

Abi işte bak neler yapmışsın... Ve sen bilinçli olduğun için yaptın bunu. Ama yıllara sair tecrübesi var denilen, ihracatlarından bahsedilen firma böyle ürün satmıyor.

Hadi MAY gibi NK gibi lokal firmalar ucuzluk için böyle yapıyoruz diyorlar. Ama Uncle dediğim gibi 0 olarak 70.000 TL lere gleiyor indirimle sanmıyorum 60.000 TL ye alınsın...

Hafta sonu arkadaşlarla toplandığımızda da söyledim. Birileri çıkıyor, ben gruyum,bilgeyim, şu kadar yıl karavan üstadıyım, üretimler yapıyorum diyor. Modeline bakıyorum karavan kültürü ile alakası yok. Konuşmalarına bakıyorum komedi... İşte o zaman ben o kişiyi karavancılığı destekleyen olarak değil, köstekleyen olarak görüyorum.

Bunca yıl ağızlara pelesenk olmuş gibi, "Karavancılık gelişmiyor, yüksek vergiler vb" konuşuyor herkes. Ya karavancılık yukarıda belirttiğim gibiler yüzünden gelişmiyor! 750 kg altı da vergi yok, yapın alalım diyoruz. Yerli karavan ocağı/evyesi yapan firma yok. Dıştan kasetli tuvalet yapan bir Allahın Türk'ü olmaz mı ya? Ama pardon ne gerek var. Mutfağa bir vestel ankastre takarız, Yat tipi hortumla tuvaleti salarız biz. Ve bunları yapan yıllara sair tecrübesi olduğnu söyleyen değerli bilgilerimiz bana karavancılığı anlatıyor.

Gerçekten ben anlamıyorum bu işlerden, onlar anlıyorlar...

SON KONULAR - FORUM