Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pasolvon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 346,179
Merhaba, yaklaşık 3 aydır karavan arayışındaydım. neredeyse her markaya baktım inceledim ve fiyat teklifi aldım.
Türkiye menşeli üreticiler çıldırmışlar. Mesela Başoğlu karavan. Caretta yı showrromda gezdim, içi 3 kişi için yeterliydi. Sonra oturduk opsiyonları eklemeye Caretta oldumu Hobby fiyatı. Dedim adios amigos.

Gelelim kalitesine, başoğlu örneğinden gidiyorum, dış kabuk yabancıların yanına yaklaşamıyor. içi desen en kötü yabancı daha kaliteli. işçilik desen 30 yıllık yabancı daha diri duruyor.

Benden hobby alacak parayı istemeleri gerçekten çılgınlık. gittim weinsberg 390 aldım. Gelelim aksesuar fiyatlarına

Türk firmaları eminim satıcılardan bunları stoklu alıyorlardı diyelimki piyasada 100 birim onlar 70 birime alıyorlardır.

anlamsız olan piayasadaki satıcı 120 birimden satarken bu arkadaşlar 200 birimden satmaya çalışmakta.

Kısaca Avrupa karavan alın paranız varsa yoksada en en en en ucuz Türk malını alın ki Erbag zannedersem. En azından kazaklanmamış olursunuz.

Aynen diyorum. Yerli üreticiler çıldırmış. Ama neden?. Yine bizden kaynaklanıyor. Sipariş veriyorsunuz bir sene sonraya . adamlar rahat. satış derdi yok da ondan. 5 sen sonrasını tahmin edemiyorum ikinci el de . sahibin den de her gün çekme karavan satışları artmakta.

5 sene bile geriye gitsek 2. el yerli karavanlar bayağı azalıyor. Aslında o zamanlarda da bazı karavan firmaları vardı ama sanırım 2. elleri çok çabuk hurdaya çıkıyor. 30 yıllık yabancı karavanlar bile dip diri hala satılıyor. Ruhsatları ve belgelerinin olmaması çok yazık.

Bugün Gördüm. Tam da senin bahsettiğin marka.
Üstelik Mover ve tentesi de yok yani .İstediği fiyat 176.000 .
Ya aklımızla mı alay ediyorlar ya da Euro 20 tl falan mı oldu da haberimiz yok.
AL BİR ÖRNEK DAHA

Sevgili karavan severler,ilk öncelikle merhabalar. Ben 38 yaşında bekar bir kardeşinizim.Bir iş sebebiyle İstanbula taşınmam gerekti, kira fiyatları canımı sıktı yaşam tarzımada uygun düşeceğinden çekme karavan alıp İstanbul içi karavan kamplarında yaşamak gibi radikal bir karar aldım. Kesinlikle 750 kg üstü düşünüyorum.Malesef yerli üretimler biraz korkuttu gözümü kullandıkları malzemeden dolayı. Sizde hak verirseniz yaz kış içinde kalacağımdan dolayı bunları düşünmeliyim. Avrupa karavanlar da haliyle ücreti yüksek fakat sarı ilanlarda 2008 çift dingilli bir İngiliz karavanı çok hoşuma gitti.Şimdide kafama takılan parça problemleriyle karşı karşıya kalabilirmiyim. Ünlü bir TV oyuncumuz olan Taylan Erler beyin ve birçok youtuber'ın videolarını izledim tek tek tüm karavan sitelerini yakından inceledim.Taylan beyin bir parçası arıza yapmış ve ingiltereden bir beyifendi yardımcı olmuş güzel ülkemde bulamadıklarından dolayı.Avrupa karavan üzerine ve parçaları üzerine siz üstadlardan en tecrübelerinizi dinlemek isterim. Uzun oldu biraz sadece heves değil karavancılığı yaşam tarzım yapmak istiyorum. HAYATTAN KAÇMAK İÇİN DEĞİL, HAYATI KAÇIRMAMAK İÇİN. Saygılar

Yeni işiniz hayırlı olsun.
Karavanı almadan once iş yerinize uygun lokasyonda karavanı uzun süreli park edebileceğiniz yerleride araştırmanızı ve fiyat bilgisi almanızı da öneririm. Maalesef İstanbulda bu durum biraz sıkıntılı.

Teşekkür ederim.. Çekme köyde kirpi karavan parkı varmış, araştırdım fakat fiyat almadım. Elektrik su imkanı ve güvenlik gibi hizmetler sunuyorlar. Maltepedeki ideal parkın ordaki karavan parkını araştırdım fakat elektrik ve su hizmeti yok Anadolu tarafında olursa iyi olacak yoksa bir çare arayacağım.

Şimdiden yeni hayatınız ve karavanınız hayırlı olsun. Sorunuza istinaden ben şöyle bir yaklaşım ile ilerleyebilirdim. Bu parça tedariği konusunda türkiyede dist ya da bayisi olan avrupa markalarını listeleyip 2.elde bulduğunuz karavan için bu yerler ile iletişime geçip aklınızdaki soruları(parça tedariği, bakımi tadilat vs vs) sorup ona göre alım yapabilirsiniz.

Ayrıca, başka bir arkadaşın belirttiği karavan ile sabit yaşayacağınız yerin seçimi çok çok önemli. Bu konuya ayrı bir önem vermeniz faydanıza.

Ben buna benzer bir durumu sally karavan ile yaşadım ve sipariş aşamasında vazgeçip masadan kalktık, aynı gün avrupa karavan için el sıkıştık parayı da euro yaptık. Şuan tl bazlı dalgalanmalardan etkilenmemek ile beraber sally karavan sayesinde avrupa karavan sahibi olacağız.

Çok değil,iki üç sene önce;
May Karavan 4 kişilik 750 kg altı karavan fiyatını 28 bin liradan 35 bin liraya çıkardı diye büyük gürültü kopmuştu,
Şimdi en kötü firma NK bile 60-70 bin tl istiyor
Saly-ortiz-başoğlu-erba 100 binlerde
Velhasıl kelam
Gerek kötü ekonomi yönetimi,gerek pandemiyi firmaların fırsat görmesi sonucu yerli karavan fiyatları uçtu
Halk fakirleşti
Eskiden dar gelirliler bile bu hayali kurabiliyordu
Şimdi orta düzeyde geliri olanlar için bile zor hale geldi

İmkanı olan için mutlaka tüm aksesuarları gerçek karavan aksesuarı olan ithal karavanları tercih etmesini öneririm. Bu kadar imkanı olmayan mutlaka kendini ispat etmiş, onlarca kişiyi memnun edebilmiş yerli markalara yönelsinler. Mutlaka 01 ve 02 belgeleri aranmalı.

Doğuş Karavan firması var bir de...bununla ilgili fikirleri almak isterim. Özellikle Kamara modeli Bombe 370 ile çok benzeşiyor, arada kaldım açıkçası.

Doğuş Karavan firması var bir de...bununla ilgili fikirleri almak isterim. Özellikle Kamara modeli Bombe 370 ile çok benzeşiyor, arada kaldım açıkçası.
Onlar (Doğuş) cam imalatçısı, sonradan karavan da yapmaya karar verdiler
Sektörde çok yeniler
Kullanıcı deneyimi yok
Macera aramak olur
Güney Karavan 20 yıldır bu işi yapıyor

Onlar (Doğuş) cam imalatçısı, sonradan karavan da yapmaya karar verdiler
Sektörde çok yeniler
Kullanıcı deneyimi yok
Macera aramak olur
Güney Karavan 20 yıldır bu işi yapıyor
Tevekkeli değil o yüzden google amcada sadece Web siteleri çıkıyor, hiç yorum, şikayet bulamadım.
Teşekkürler.

SON KONULAR - FORUM