yeni zj m ve sorunlarım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan WRANGLE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,774

WRANGLE

Yeni Üye
--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba ben Tarık ,Ankara da yaşıyorum yaklaşık 3 aydır aranızdayım ancak 15 günlük bir zj sahibiyim.

i

Makine sahibi oldum veee sorunlar başladı

Aracım 1997 limited şanzuman,motor ve yürüyeni sağlam ustam kefil ilerleyen zaman da bakacağız gerçekten çooookkk keyifli bir araç;

1-İş seyahatinde olduğum için makinem geçen Pazartesiden Cumartesi gününe kadar (yani 6 gün ) yattı altına baktığımda yağ damlatmıştı göllenme yok ama yinede bir 10-15 cm yayılmış gibi...tabiki canım sıkıldı ustanın yorumu terlemedendir abi çok önemli değil dedi,ama ben böyle yağ damlatmasıni izleyemem...tabiki ustaya gideceğim ama değerli önerileriniz çok önemli.

2-aracı yıkamaya verdim gerçekten çok güzel oldu , sanırım kutup başlarını söktüler,yol bilgisayarım resetlenmiş...ayarlayamıyorum

3-Yol bilgisayarım normal çalışırken su sensörü(müşürü) arızası veriyordu sorduğumda yenisi 150 tl civarı imiş..çıkması olurmu olursa ankara da nerelere bakmam lazım..

4-Sol farımın tırnakları kırık ve farlar su almış bunların tamiri olurmu,olursa en iyi nerede yaptırabilirim,yoksa yenisinin fiyatı ne kadar dır..

5-araçta amfi ve kolnlar orjinal ancak arka sağ infinity biraz cızırtılı tamirci öneriniz olur mu

zj almadan önce dikkat edilmesi gerekenler başlıklı çok güzel bir forum okumuştum bu saydıklarım aynen yazıyordu ama 97 model de sanırım olur bu tür şeyler,önemli olan aracın tanıdık ve motor şanzumanın çok iyi bir usta tarfından elden geçirilmiş olması idi.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

IMG00237-20110411-1424.jpg

IMG00238-20110411-1424.jpg

IMG00240-20110411-1425.jpg

Etiketler
Ynt: yeni zj m ve sorunlarım

aracınız hayırlı ugurlu olsun allah kaza bela vermesin bende iki ay önce zj mi aldım çokta memnunum birsürü şansızlık ve arıza yaşadım çokta canım sıkıldı sinirlerim bozuldu uykularım kaçtı fakat herşey yerine oturuyor aracı yavaş yavaş tanımaya başlıyorsunuz ve ciddi bir bilgi donanımının içine dogru giriyor hiç farketmeden birsürü şey ögreniyorsunuz ve iyiki böyle bir araç aldım diyorsunuz ben eskişehirde yaşıyorum toplasan 10/12 tane zj ya var yada yoktur burada yola çıktımı bütün trafik benim oluyor sesi görüntüsü herşeyi bir başka bu araçların allah nazardan esirgesin hepimizinkini..
gelelim sorunlara servis ankarada akgün ve hmc var bunlar bilinen ler bilinmeyen lerde mutlaka var bir araştırın öyle karar verin derim ..örnek ben hem ankaraya hem bursaya hem ıstanbula yakınım bursayı tercih ettim çokta iyi bir usta keşfettim oraya gidiyorum..araştırmadan soruşturmadan hemen karar vermeyin derim.
..bilgisayarın ayarı çok kolay siyah cam ekranın üzerinde sagda iki tane buton var üsttekine bir müddet basın ekrandaki görüntü yanıp sönmeye başlayacak ondan sonra alttaki butona bir kere basın tarih için gün bölümü yanıp sönecek hemen üstteki butonla günün ismini ingilizce kısaltmalarla gireceksiniz sonra yine alltaki butona bir daha basın yanıp sönen bölüm ayın kaçı oldugunu götern bölüm olacak üstteki butonla ayın kaçı ise o tarihi seçin tekrar alttaki buton ayın ismi için yanıp sönecek üstteki butonla ingilizce kısaltma larla ayın ismini girin..ve alttaki butona bu işlemden sonra birkez daha basın yanıp sönme kesilecek üstteki saat bölümünü teybin üzerinde sagda iki tane küçük buton var h/m butonları oradan teyp üzerindeki saati ayarladıgınızda bilgisayarında saati, ayarlanmış olacak..

Ynt: yeni zj m ve sorunlarım

WRANGLE' Alıntı:
--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba ben Tarık ,Ankara da yaşıyorum yaklaşık 3 aydır aranızdayım ancak 15 günlük bir zj sahibiyim.

i

Makine sahibi oldum veee sorunlar başladı

Aracım 1997 limited şanzuman,motor ve yürüyeni sağlam ustam kefil ilerleyen zaman da bakacağız gerçekten çooookkk keyifli bir araç;

1-İş seyahatinde olduğum için makinem geçen Pazartesiden Cumartesi gününe kadar (yani 6 gün ) yattı altına baktığımda yağ damlatmıştı göllenme yok ama yinede bir 10-15 cm yayılmış gibi...tabiki canım sıkıldı ustanın yorumu terlemedendir abi çok önemli değil dedi,ama ben böyle yağ damlatmasıni izleyemem...tabiki ustaya gideceğim ama değerli önerileriniz çok önemli.

2-aracı yıkamaya verdim gerçekten çok güzel oldu , sanırım kutup başlarını söktüler,yol bilgisayarım resetlenmiş...ayarlayamıyorum

3-Yol bilgisayarım normal çalışırken su sensörü(müşürü) arızası veriyordu sorduğumda yenisi 150 tl civarı imiş..çıkması olurmu olursa ankara da nerelere bakmam lazım..

4-Sol farımın tırnakları kırık ve farlar su almış bunların tamiri olurmu,olursa en iyi nerede yaptırabilirim,yoksa yenisinin fiyatı ne kadar dır..

5-araçta amfi ve kolnlar orjinal ancak arka sağ infinity biraz cızırtılı tamirci öneriniz olur mu

zj almadan önce dikkat edilmesi gerekenler başlıklı çok güzel bir forum okumuştum bu saydıklarım aynen yazıyordu ama 97 model de sanırım olur bu tür şeyler,önemli olan aracın tanıdık ve motor şanzumanın çok iyi bir usta tarfından elden geçirilmiş olması idi.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

öncelikle aracınız hayırlı olsun.
1.Altına damlattığı yağı krank keçesinden damlatmıştır, krank keçesi çok ucuz bir parça fakat değiştirme işçiliği çok zahmetli bence hiç zararlı birşey değil..
2.yol bilgisayarının saati teypteki küçük iki düğme ile ayarlanır ince bir kalem ucuyla yapılabilir,ikincisi yol bilgisayarının üzerindeki set düğmesine elinizi basık tutun rakamlar yanıp sönmeye başladığında diğer bilgileri oradan ayarlayabilirsiniz.
3.parça lazım olursa istanbulda Nadirler oto var orada parça fiyatları çok hesaplı telefonu.0 212 238 99 20 eğer buradan ucuz temin edemezsen yıldız sanayisinde hurdacı oto güven var orada her parçayı bulabilirsin ancak hurdacı kaç para isterse onun yarısını teklif et çünkü ilk başta yüksek fiyatlar çekerler.
4. Farın tırnakları tamir olabilir şaşmaz oto sanayide stop 2002 var yenisi gibi yaparlar eğer yaptıramazsanız nadirler otodan temin edebilirsiniz
5.herhangibir oto radyocusu yapablir.

aracınızı güle güle kullanın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR