Yeni Üyelerin Dikkatine (Karavan Bölümü)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,261

orsaalabanda

Zirve
Yeni üye iseniz lütfen mesaj yazmadan önce tanışma bölümünde kendinizi kısaca tanıtınız.

Gezenbilir karavan bölümü, paylaşımın çok üst seviyelerde olduğu bir platformdur.

Bölümümüzde daha önce açılmış olan başlıklarda, karavan ve karavancılık kültürü hakkında en ince ayrıntıya kadar her türlü teknik, kültürel, yasal ve genel bilgiye, her türlü görsel ve yazınsal açıklamaya ulaşabilirsiniz.

Gezenbilir'in popülerliğinin her geçen gün artması sebebiyle, yeni arkadaşlarımızın katılımı ve deneyimli üstadlarımızın çabalarıyla derlediğimiz bilgiler, büyük ve çok kıymetli bir veri bankasına dönüşmüş durumdadır.

Ne yazık ki hemen her yeni üye olan arkadaşımızın ilk hevesle, araştırmaya gerek görmeden ilk mesajlarında sorduğu ''Nasıl bir karavan almalıyım?'' ''Karavanımı kendim yapabilir miyim?'' ''.... Marka araçtan karavan olur mu?'' ''Yasal engeller var mıdır?'' gibi sorular nedeniyle, daha önce bu konularda yazılıp çizilmiş olan tüm bilgiler eski sayfalar arasında kaybolup gitmekte, merak edilen konular hakkında çok geniş bilgiye sahip olup, bir o kadar da paylaşma heveslisi üyelerimiz ise tekrar tekrar aynı konulara cevap yazmak durumunda kaldıklarından, bir süre sonra bu işten imtina eder hale gelmektedir.

Bu nedenledir ki;

Lütfen yeni başlık açmadan önce, ilgili konularda daha önce açılmış olan başlıklara göz gezdirip, mümkünse mesajlarınızı bu başlıklar altına yazınız.

Yeni başlık açmadan önce, daha önce açılmamış olduğundan emin olunuz.

Göstereceğiniz hassasiyet, hem ihtiyacı olan diğerlerinin bilgiye daha kolay ulaşımını, hem de cevaplarınızı daha kısa sürede, daha doyurucu biçimde almanızı sağlayacaktır.

Saygılarımla..

Etiketler
Ynt: Yeni Üyelerin Dikkatine (Karavan Bölümü)

Cem seni tebrik ediyorum aynı başlık benimde aklımda idi ve insanları üzmeden nasıl toparlayacağımı bilmiyordum gerçekten çokca bilgi var ve her konu tekrar tekrar açılıyor burada yeni katılan arkadaşlar alınmasın lütfen zamanla bunun gerekliliğini kendileride anlayacaktır biz her konuda yardıma her zaman hazırız,birde yeni eski katılan dostlar kişisel bilgiler bölümüne yaş ve şehir bilgilerini tam yazarlarsa daha güzel olur,Ayrıca burası tanışma bölümü ise eski dostlarda bu bölüme kısaca kendilerinin öz geçmişini yazarsa gelen arkadaşlarda bizi daha kolay tanır diye düşünüyorum.burada bu forumda gizlenecek saklanacak birşey yok tamamıyle şeffaf bir forumuz,Kalın sağlıcakla.

Merhabalar,

Bir gereksinimi karşıladın Cem.

Sabit başlık olacak değil mi bu?.

Cavid Sezen

Biraz palazlandık ya biz acemiler hemen oh çektik sayende cem. ''Nasıl bir karavan almalıyım?'' ''Karavanımı kendim yapabilir miyim?'' ''.... Marka araçtan karavan olur mu?'' ''Yasal engeller var mıdır?''
Ben ilk mesajıma bakmadım ama bunlardan biri olma ihtimali çok yüksek :smiley:

Yeni gelen arkadaşlar,inanın şu bir sene içinde gördüğümüzde bizi şaşırtacak araç sayısı çok azaldı konseptler dışında,eğer çok beğendiğiniz bir karavan görürseniz mutlaka onu ekleye bileceğiniz bir bölüm vardır ilk önce oraları bulmaya çalışın,bir,iki araç için yeni bölüm açmayalım.Açtığınız konular zamanla kaybolmaya mahkum olur.Bu bölümün arşiv niteliğini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.Elimizden geldiğince bütün arkadaşlar ilgili konuya yazmaya çaba sarf eder.Bazen konular dağılabilir ama mutlaka birisi bizi doğru yola sokar(bu ben değilim kesinlikle).Eğer çok çaresiz kalırsanız aklınıza gelen her şeyi serbest muhabbet bölümüne yazabilirsiniz.

herkese çokk selam
bir süredir karavana merak sardım.
araştırıyorım sanırım bu yaz bir hafta ongün kiralayıp geçici bir hevesmi yoksa kalıcı bir tutkumu bu yaz bakacağım.
değerli üyelerimizin tecrübelerinden yararlanmak benim için büyük avantaj

Sayın Sinan35 yok öyle bir hafta 10 gün deneme ;D işin içine girdinizmi çıkamıyorsunuz karavan konusunda imkansızlıktan dolayı alamasanızda forumdan çıkamıyorsunuz siz zehirlenmişsiniz dönüşü yok kendinizi kandırmayın,en iyisi kendinizi tanıtarak foruma devam edin yaza sizde yaparsınız bir karavan ;) kalın sağlıcakla.

benim üye arkadaşlardan bir isteğim var,
herkesin takma adı var benimki buralpdi, fakat takma adımın altına ismimide yazdım, bana mesaj atan arkadaşlar en azından ismimi bilsin hatırlasın diye, ben hafızamda isim tutma özürlüyüm, on gün önce bir arkadaşa mesaj yazıp on gün sonra tekrar yazacağım zaman acaba arkadaşın ismi ne diye geçmiş forumları aramaya başlıyorum, ismiyle hitap etmeyince bana tuhaf gelmiyor samimi bulmuyorum yazılanları, soyadınızı yazmanız gerekmiyor fakat herkes niye isimlerimizle hitap etmesin,
sevgiler herkese

buralpdi' Alıntı:
benim üye arkadaşlardan bir isteğim var,
herkesin takma adı var benimki buralpdi, fakat takma adımın altına ismimide yazdım, bana mesaj atan arkadaşlar en azından ismimi bilsin hatırlasın diye, ben hafızamda isim tutma özürlüyüm, on gün önce bir arkadaşa mesaj yazıp on gün sonra tekrar yazacağım zaman acaba arkadaşın ismi ne diye geçmiş forumları aramaya başlıyorum, ismiyle hitap etmeyince bana tuhaf gelmiyor samimi bulmuyorum yazılanları, soyadınızı yazmanız gerekmiyor fakat herkes niye isimlerimizle hitap etmesin,
sevgiler herkese
Levent son derece haklısın bu konuda....

daha vevel bu konuyu okumama ragmen bugun yazmak nasip oldu ancak sunuda belirtmek isterimki bazı konularda o kadar cok yazılmışki neredeyse 10-15 sayfa acıkcası aklımızdan gecen sorunun cevabının orada olup olmadıgını bulabilmekte cok zor
affınıza sıgınarak sunu belirtmek isterimki siz deneyimli karavancı dostlarımız sorularımıza bıkmada usanmadan cevap yazıyorsunuz ya allah razı olsun emin olunki bazı sorular tekrar tekrar soruluyorsa bunda o konu ile ilğili bir cok sayfanında bulunmasının cok etkisi var

alpino' Alıntı:
daha vevel bu konuyu okumama ragmen bugun yazmak nasip oldu ancak sunuda belirtmek isterimki bazı konularda o kadar cok yazılmışki neredeyse 10-15 sayfa acıkcası aklımızdan gecen sorunun cevabının orada olup olmadıgını bulabilmekte cok zor
affınıza sıgınarak sunu belirtmek isterimki siz deneyimli karavancı dostlarımız sorularımıza bıkmada usanmadan cevap yazıyorsunuz ya allah razı olsun emin olunki bazı sorular tekrar tekrar soruluyorsa bunda o konu ile ilğili bir cok sayfanında bulunmasının cok etkisi var

Elimden geldiğince ilgili konuları birleştirip her konu için ayrı başlıklarda düzenlemeye çalışıyorum ama sanıyorum yine de tesbitlerinizde haklısınız... Ciddi bir birikim ve sayfalar dolusu veri tabanına sahip olduk. Bazen ben bile aradığım konuyu bulmakta zorlanıyorum. :smiley: ;)
Aradığınız konuya daha kolay ulaşabilmek için sağ üst köşede bulunan forum içi arama motorunu kullanabilirsiniz.

Alp Bey aramış olduğunuz bir konunuyu ya da sorularınızı serbest muhabbet köşesine yazarsanız, hatırladığımız kadarıyla ilgili konu topiğinin, hatta sayfasının linkini verebiliriz. Bu forumda bir çok arkadaş gibi ben de her bir sayfasını tek tek okudum. Cevap veren mutlaka olur. Yeter ki "nasıl karavan almalıyım?" , "nasıl karavan yapabilirim?" gibi genel sorular sorulmasın. Bunlara cevap yazmak sayfalar tutar. Genel olamayan noktasal detaylı sorunuza mutlaka cevap verilir.

aslanahmet' Alıntı:
Alp Bey aramış olduğunuz bir konunuyu ya da sorularınızı serbest muhabbet köşesine yazarsanız, hatırladığımız kadarıyla ilgili konu topiğinin, hatta sayfasının linkini verebiliriz. Bu forumda bir çok arkadaş gibi ben de her bir sayfasını tek tek okudum. Cevap veren mutlaka olur. Yeter ki "nasıl karavan almalıyım?" , "nasıl karavan yapabilirim?" gibi genel sorular sorulmasın. Bunlara cevap yazmak sayfalar tutar. Genel olamayan noktasal detaylı sorunuza mutlaka cevap verilir.
yazdiklariniza katiliyorum, tesekkurler

parmak bastığınız konu çok önemli.karavan yapmaya kalkışan yeni üyeyim.forumdaki sayfaları sürekli okuyup soru işaretlerimi gidermeğe çalışıyorum.fakat aradığım bilgileri bazan ilgisiz başlıklar
altında yakalıyorum.gerçi bazı konular biribiri ileçok ilintili oluyor.sorulacak sorulara birazcık DİKKAT.
derleyip toparlayana kolaylıklar diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri