Yeni Plaka Çıkarma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan joshur05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,067

joshur05

Yeni Üye
Yer
İstanbul
selamlar herkese,

dün akşam kayışdağında offroad yaparken,arka plakam düştü.çamurda bulamadık. yeni plaka çıkarmam gerekiyor.
bu işlemin prosedürü nedir hiç bilmiyorum.bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mıdır??
ayrıca araba 33 plaka fakat ben istanbuldayım, ayrıca araç babamın üstüne. ne yapmam gerekir??

Cosar Alpaltas

Etiketler
Ynt: Yeni Plaka Çıkarma

Bu ıslem babansız veya babanın vekaletı olmadan yapılamaz,

İstanbuldan cok zor bıldıgım kadarıylan, İçelden cıkaracaksın galıba..

Zayiinden plaka çıkartılması

1. Plakanın kaybolduğuna dair ilgili karakola müracaat
2. Müracaat tutanağı ilgili karakolca Asayiş Şubesine yazılarak kayıp plaka bilgileri bilgisayar ortamına aktarılması
3. Araç sahibinin dilekçe ile tescilin yapıldığı kuruluşa müracaatı
4. Aracın tescil ve Trafik Belgeleri
5. Araç sahibi veya Kanuni Temsilcisi

Bu işlemleri yaptırdıktan sonra verilecek belge ile Şoförler Odasından plaka bastırılıp tekrar geri dönerek plaka mühürlenir. Plakada hem şoförler odasının hem de trafiğin birliklte 2 mührün bulunması gerekir.

kayıp plaka ile alakalı emniyetten aldığım yazı

09032009299.jpg

ve sadece 1 gününüzü alıyor ben geçen ay kayıp plakamı çıkartmııştım ama ne olursa olsun bir an önce karakoldan zabıt şart...

plakaların ikiside kaybolsa hadi neyse tek plaka koybolduğu için kesin vardır sanayilerin birinde plaka basan yer...git bir tane plaka bastır uğraşma hatta 2 tane bastır yedek olsun...diğer düşmeyen plakanı ve yeni bastırdığın plakayı ortadan tek akıllı( sakın akılsız olmasın akılsız başın derdi çok olur) bir civata ile sabitle ki bir daha sıkıntı olmasın...plakalar mühürlü...ikisi birden mühürsüz olsa belki sıkıntı olur ama teki mühürlü diğeri mühürsüz devam derim....zaten kim bakıyo ki..

dolunay tezer' Alıntı:
plakaların ikiside kaybolsa hadi neyse tek plaka koybolduğu için kesin vardır sanayilerin birinde plaka basan yer...git bir tane plaka bastır uğraşma hatta 2 tane bastır yedek olsun...diğer düşmeyen plakanı ve yeni bastırdığın plakayı ortadan tek akıllı( sakın akılsız olmasın akılsız başın derdi çok olur) bir civata ile sabitle ki bir daha sıkıntı olmasın...plakalar mühürlü...ikisi birden mühürsüz olsa belki sıkıntı olur ama teki mühürlü diğeri mühürsüz devam derim....zaten kim bakıyo ki..

sonra kaybolan bir plakayla birisi kapkaç yapsın ogsden kaçak geçsin elimizde kanıt olmasın ?

Kanyon_Jimny' Alıntı:
sonra kaybolan bir plakayla birisi kapkaç yapsın ogsden kaçak geçsin elimizde kanıt olmasın ?

aslında siz bakmayın bana...7 senedir ehliyetim kayıp ööle kullanıyorum çıkarmaya uğraşmıyorum...1 keresinde aracımın muayenesi olamdığı için parka çektiler sonra plakalarını söküp aracımı bir yazı ile muayeneye yolladılar...sonrasında 2 plaka bastırıp aynen devam....ötv den hurdaya çıkmış bir A-1 tek kapı binek anadola bir kamyonetin plakalarını bastırıp evraksız 2 sene binmiştim hem de her gün şehir için de en 100 km yapıyordum...dedim ya siz bana bakmayın diye aslında doğru olan ve olması gereken sizin yazdıklarınız...hem ankarada ogs yok...:p

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri