Yeni mtv faciası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asidoktor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,441

asidoktor

Ana Kamp
Meraba arkadaşlar.Uzun süredir dağ taş gezeyim diye hafif offroad a merak sarmıştım.En sonunda wj kasa jeep te karar kıldım ardındanda daha 4 aylık yeni kasa civic imi satışa çıkardım.bir ara google da mtv ile ilgili gezinirken birde ne görsem iyidir.işte bunu.....

http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/726620-otomobil-vergilerinde-yeni-donem

haftalardır yok bunun yaklaşma açısı yok şunun ayna mahrutisi ile kafayı çizerken bu haber bütün dengelerimi alt üst etti.Kanun şubat 2014 te yürürlüğe girecekmiş.Yani eski büyük motorlu araçlar yanioffroad araçları herkesin elinde patlayacak demek oluyor.gelde isyan etme...Vel hasıl durum bu.sizlerden bu durum hakkında bilgisiolan varmı?

Etiketler

Ynt: Yeni mtv faciası

Bu haber 3-5 aydır gündemde zaten.
Araçların modeli eskidikçe vergileri yükselecek,motor gücleri yükseldikçede vergileri yükselecek.
Yani arazi taşıtlarına çok sağlam giydirecekler gibi gözüküyor.
Bunun yanında pvc den yapılma düşük motorlu kullan-at mantığıyla üretlen arabalara vergiyi azaltacaklar-mış.
Mantıklı bir uygulama gibi gözüksede devletin vergi geliri çok azalır. Bu yüzden nasıl olur neye karar verirler bekleyip görmek lazım.

Bu arada çok düşük motorlu araçlar piyasaya çıkmaya başladı. 1,0-0,9 motor gibi ford focus ,reno clio modelindeki araçlar bu motor seceneklerini piyasaya sürmeye başladı. Yani devlet kazanç için extra bir vergi planlaması yapıcaksa bence öncelik olarak bu yeni motor tiplerine vergilendirme yapacakdır diye düşünüyorum.

Benimde çok hoşuma gitmiyor 20 yaşında araca binmek. Zaten evladım gibi oldu artık . ama değiştiremiyoruz. parasızlıktan. hatta son dönemde bakımlarını bile zorlanarak yaptırabilir olduk. Şimdi sen gelecen benden eski araç kullanıyom diye fazla vergi isteyecen. zaten o vergiyi verecek kadar çok param olsaydı benim ihtiyarı evlat edineceğime yeni araca binerdim . Bu otomotiv devlerinin ekmeğine yağ sürmekten başka bişey değil.

Bu sadece dandik araç üreten markalara kazanç sağlar bence.
Yoksa kimse elindeki 2000 model discoverylerini, pathfinderlerini,jeep lerini satıp yerine aynı araçların sıfırlarından alamaz.
Keşke alabilsek :smiley: dimi :smiley:

Artık mecburen vitara ,x trail bakıyorum hatta duster bile aklımdan gecmiyor deyil.

mossin nagant' Alıntı:
Bu sadece dandik araç üreten markalara kazanç sağlar bence.
Yoksa kimse elindeki 2000 model discoverylerini, pathfinderlerini,jeep lerini satıp yerine aynı araçların sıfırlarından alamaz.
Keşke alabilsek :smiley: dimi :smiley:

kesinlikle katılıyorum çoğunluk olarak sıfır jeep, LR, toyota vb, alamayacağımıza göre buda insanları çin malı gibi kalitesizliğe yönlendirecek,,,

Benim defender 25 yaşında etse etse 2000tl eder. yenisi 160000 tl yarısı vergi. bu nasıl bir mantık olacak anlamadım. sıffır arabanın yarısından fazlası vergi olacak. eski arabanında mtv si yüksek olacak. kim neyi nasıl alacak ne kullanacak???

o zaman okm paket motor koyacağım. sonuçta euro5 normlarında motor koymam bu dandik vergi sisteminin ihtiyacını karşılanıyor.

o zaman okm paket motor koyacağım. sonuçta euro5 normlarında motor koymam bu dandik vergi sisteminin ihtiyacını karşılanıyor.

huseyin abi paket motor olunca ruhsata işlenebiliyomu ..sandık motorlar cokta pahalı degıl ..cokmu malıyetlıdır acaba

BIM01' Alıntı:
huseyin abi paket motor olunca ruhsata işlenebiliyomu ..sandık motorlar cokta pahalı degıl ..cokmu malıyetlıdır acaba
benzine benzin dizele dizel motor konabiliyor elbette. maliyeti içine koyduğunuza bağlı ve ruhsata işlenebiliyor. proje çizdiriyorsun, mühendisler onaylıyor, muayeneden geçiyorsun ve ruhsatını alıyorsun.

tabi keşke yazdığım kadar kolay olsa :smiley: (süreçten bahsediyorum)

benzine benzin dizele dizel motor konabiliyor elbette. maliyeti içine koyduğunuza bağlı ve ruhsata işlenebiliyor. proje çizdiriyorsun, mühendisler onaylıyor, muayeneden geçiyorsun ve ruhsatını alıyorsun.

üstat mesela aracın uzerındekı motordan daha dusuk motoru takabılıyomuyuz.mesela subaruların imprezaların 20.T turbolu motorları bıraz oynamayla 350 Bg kadar cıkıyo ..fronteraya olmazmı ki

BIM01' Alıntı:
üstat mesela aracın uzerındekı motordan daha dusuk motoru takabılıyomuyuz.mesela subaruların imprezaların 20.T turbolu motorları bıraz oynamayla 350 Bg kadar cıkıyo ..fronteraya olmazmı ki

naçizane tavsiyem aktarma organları (şanzıman ve diğer aksamlar) ile uyumlu motor takman olacaktır. bizim kasalardaki motorların elektronik özellikleri fazlaca olduğundan (heryer sensör) oturtulmasında sıkıntı olabilir.

ayrıca kaputu açınca da içi boş olmasın di mi :smiley:

Bu arada Emre ben...

Bence de Dastır almalı ;D

4 çarpı 4 ü de var....
İlgili topiklere bakın ... her şey yapıyo araç
ayrıca araca da her bişey takıştırılıyo....
yükseltme yapan bile olmuş walla....

1.6 benzinli (Galü beladan kalma atmosferik megan motoru).....1.5 dizel (kliyo motoru)
sevindirik tipler....dağa taşa vurmuşlar cipimiz var diye....

Alla akıl fikir versin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR