Cenk Mirat Pekcanattı
Kamp I
Bölüm Konuları:
Öncelikle bir önceki bölümde ele aldığım sürpriz bir konu hakkında, patavatsız geri dönüşlere olan öfkemi çıkarıyorum. Kendimi bi'güzel deşarj ediyorum.
Ardından Türkiye ve Dünya'da fotoğrafın panoramasına şöyle bir göz attığımız bu bölümün, memleket ile ilgili değerlendirme kısmında;
Söz konusu Dünya olunca da, kaçınılmaz olarak;
İyi Dinletiler!
Öncelikle bir önceki bölümde ele aldığım sürpriz bir konu hakkında, patavatsız geri dönüşlere olan öfkemi çıkarıyorum. Kendimi bi'güzel deşarj ediyorum.
Ardından Türkiye ve Dünya'da fotoğrafın panoramasına şöyle bir göz attığımız bu bölümün, memleket ile ilgili değerlendirme kısmında;
- Salgado’nun 'Genesis Fotoğraf Sergisi'ni,
- SEDAT PEKCANATTI FOTOĞRAF FONU 2024’ü, Login • Instagram
- AFAD ve İFSAK’ın TFSF çatısından çıkması ve bunun nedeninin kimse tarafından bilinmemesi ile ilgili durumu...
Söz konusu Dünya olunca da, kaçınılmaz olarak;
- Yapay Zeka’nın fotoğraf alanında gitgide artan etkisini,
- Yakın gelecekte ABD Başkanlık koltuğunu devralacak şaklaban Donald Trump’ın, 13 Temmuz 2024 Cumartesi günü Pennsylvania/Butler'da düzenlenen bir kampanya mitinginde kulağından vurulduğu an’a dair fotoğrafın servis ediliş biçimi ve propoganda maksatlı kullanımının maalesef yılın en etkin fotoğrafı olmasına sebep olduğunu, Not: ©AP Fotoğraf/Evan Vucci
- Fotoğrafçılıkta son birkaç yıldır olduğu gibi bu yılda yükselişte olan görsel temsil politikaları, toplumsal cinsiyet, çevre ve post kolonyalizm konuları hakkında sesli düşündüm.
İyi Dinletiler!