Yeni Kasa Grand Vitara 90.000 Km Bakımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nkurtkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,710
Ynt: Yeni Kasa Grand Vitara 90.000 Km Bakımı

cihanülker' Alıntı:
aynen bunu anlatmaya çalışıyorum , şirketin dobloları bile aşağı yukarı ,aynı rakamlara yakın çıkıyor ,ve bu araçlar yılda yaklaşık 100,000 km çeviren araçlar , nejat bu tip suvların içinde rakamlar aşağı yukarı aynıdır ,hiç değişmez kardeş ama kafan rahat ,muhatabın belli , herhangi bir aksilikte ,ustama sorayım o yapmıştı ,çırak işte ,gibi cevaplar almassın , tecrübelerimle sabittir :D

Tamamen haklısın abi. Zaten Nejat abinin çevirmeye çalıştığı gibi japon falan işi değil olay :smiley:
Bi Disco 3 bi RR Sport'un bi yeni Mercedes in falan ağır bakım fiyatları bundan aşağı kalmaz..
Servisler uçuk.

Etiketler

fastjunkie' Alıntı:
Tamamen haklısın abi. Zaten Nejat abinin çevirmeye çalıştığı gibi japon falan işi değil olay :smiley:
Bi Disco 3 bi RR Sport'un bi yeni Mercedes in falan ağır bakım fiyatları bundan aşağı kalmaz..
Servisler uçuk.

aynı parçalarla pazartesi günü vaktim olursa ,disco 3 için fiyat toplayayım bakın nasıl şok olacaksınız ben şimdiden söyleyeyim en az 3000 tl ,

cihanülker' Alıntı:
yunus herkes senin gibi yağ fiyatllarını takip etmiyordur ,ayrıca mekanikçide değildir , servise giden hiç kimse ,gidip ben bu yağın fiyatını dışarıda şu kadar paraya buldum demez ,dersen , serviste sana git orada değiştir der ,garanti dışı ama sende öyle kalırsın , artık yeni nesil araçlarda garanti süreleri neredeyse 10 yıla çıkıyor ( bazı modellerde) , bu sebelerden dolayı kimse yağa mağa bakmaz kardeş , ama aracım eski nesil bir araç olsaydı senin gibi bende ,herhangi bir tamirciye gidip 50 liralık yağdan koyardım , :D
Yav abi ben defenderdenmi bahsediyorum bendede 2008 model araç var yerim garantisini okadar parayı verdikten sonra bozarım garantiyi yarın bi sorun çıksada zate sürücü hatasiderker ödetirler banada aynı şey oldu aracı aldığım 1 hafta içinde arka amertisörler patladı garantiye girmiyor dediler

cihanülker' Alıntı:
aynı parçalarla pazartesi günü vaktim olursa ,disco 3 için fiyat toplayayım bakın nasıl şok olacaksınız ben şimdiden söyleyeyim en az 3000 tl ,
olayı nasıl capondan ingilize bağladınız helal olsun valla :smiley:
ben cilio'ya 130 bin bakımı yaptırdım adamların elinden aracı zor aldım 750tl hesap çıktı onlara kalsaydı 1500 geçersi parçalara %100 kar koydukları yetmiyor birde işcilik yazıyorlar

yunus bager' Alıntı:
ben cilio'ya 130 bin bakımı yaptırdım adamların elinden aracı zor aldım 750tl hesap çıktı onlara kalsaydı 1500 geçersi parçalara %100 kar koydukları yetmiyor birde işcilik yazıyorlar
yok yok bağlamadım ,toyota içinde alırım fiyat , bilgimiz olsun ,hatta yazarken dedim şimdi bunlar başlarlar diye ,toyotayıda yazayım diyecektim ,ama sen yazmışsın sağolasın :D

cihanülker' Alıntı:
yok yok bağlamadım ,toyota içinde alırım fiyat , bilgimiz olsun ,hatta yazarken dedim şimdi bunlar başlarlar diye ,toyotayıda yazayım diyecektim ,ama sen yazmışsın sağolasın :D
Abi toyota land vs hepsi aynı ortada haksız kazanç var garanti süresinin artması tamamen bizim zararımıza zate stanadart kullanımda hiçkimsenin aracına 3-5 sende hiçbişey olmaz

yunus bager' Alıntı:

Aynen katılıyorum, benim görevim işçiye para vermek değil ki, servise para vermek. İşçiye de servis & şirket para verecek. Karları düşmesin ya da artsın diye, işçilik adı altında bir de para alıyor adamlar. Var mı ki başka bir ihtimal ? Hava filtresi kendi kendine kutudan çıkıp kendini takabilir mi? İşçinin görevi zaten orada bu işleri yapmak. İşçilik parasını müşteriden kesmek çok haksızca. Ya da parçalardan kar marjını çok düşük tutarsın, işçiyi de müşteri öder tamam. Ama böyle bir şey yok.. Hiç anlamadığım bir konudur işçilik ücreti. Sanki orada çalışan insanların görevi araçlarla ilgilenmek değilmiş gibi.
Süpermarkette kasadaki görevliye ürünleri okuttu diye para vermek gibi birşey..

cihanülker' Alıntı:

E işte abi, 2004 model Camry 1.400 verdik daha yeni ???
ki Bager gibi yarısında ellerinden alınmış hali bu :smiley:))

fastjunkie' Alıntı:
E işte abi, 2004 model Camry 1.400 verdik daha yeni ???
ki Bager gibi yarısında ellerinden alınmış hali bu :smiley:))
;D ;D ;D
Ellerimden aldım derken daha bitmemiş firen disk ve balataları hiçbirsorunu olmayan devirdayim pompası mutlaka 130binde değişiyormuş değiştirdidmedim ve 2 sene oldu hala ne disklerde nede balata ve devirdayim boppasında sorun yok zate sorun olsa kendim değişecem

yunus bager' Alıntı:
;D ;D ;D
Ellerimden aldım derken daha bitmemiş firen disk ve balataları hiçbirsorunu olmayan devirdayim pompası mutlaka 130binde değişiyormuş değiştirdidmedim ve 2 sene oldu hala ne disklerde nede balata ve devirdayim boppasında sorun yok zate sorun olsa kendim değişecem

Ben sana başka birşey anlatayım :smiley:

90 küsür binde akü cortlamıştı, aldık değiştirdik. Biraz zaman geçti, 100 bin bakımına götürdük.
İşte aracı aldılar servise, kontroller falan, şu değişecek bu yapılacak diye bilgilendirmeye gelen eleman geldi ve dedi ki, "akü ömrünü bitirmiş, onu da değiştiriyoruz ?" ::smiley:
Evet 100 bin bakımında akü değiştiriliyor, 100bin bakımında yapılacaklar listesinde de yazıyor ama bizim aküyü 4-5 bin km önce 0 aldığımızı bilmiyor tabi güzelim servis elemanları.. Ardından babamda bir köpürme ve olaylar gelişir... :smiley:
O gün bu gündür çok güveniriz servislere :smiley:)

Bende cilioyu getirdiğimde faturada çam suyu yazmışlar he fiyatı bişey değil 5 lira ama serefsizliğin bukadarıda olmaz ben servise götürmeden önce azına kadar cam suyunu doldurmuştum sordum aynen şöyle ( be şerefsizler cam suyu azına kadar doluyduda nesesine sığdırdınız bu suyu ) cevap (boşalttık öyle doldurduk ) yalan tabiki işte gelde bunlara güven ben anladığım kadarıyla kendi aracımın bakımını kendim yaparım eğer bir yanlış varsada en azından ben yaptım derim geçerim

Arkadaşlar beni kimse yanlış anlamasın! Bu paraya Defendere sıfır motor yapılıyor.

zaferbager41' Alıntı:
Arkadaşlar beni kimse yanlış anlamasın! Bu paraya Defendere sıfır motor yapılıyor.
Abi o paraya 0 motor yapılır ama sen yaparsan yoksa değişen bişey yok

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.