Yeni Kasa Grand Vitara 90.000 Km Bakımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nkurtkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,700

nkurtkaya

One life, live it!
nkurtkaya' Alıntı:
Bugün araç 90 bin bakımından çıktı. Şimdi 2 günlük bir anket açıyorum, sizce araç servisten kaç TL fatura ile çıktı?
Cuma akşamı yeni bir konuda (linki buraya yazacağım) fatura dökümünü parça parça ve fiyatlı olarak vereceğim.
Bakalım tahmin edilen ile gerçek ne derece uyacak?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51130.0

Sorunun cevabı:

Ekran Al?nt?s?.jpg

Etiketler
Ynt: Yeni Kasa Grand Vitara 90.000 Km Bakımı

Pazarlıkla inilen rakam: 1,550 TL (KDV Dahil)

Nejat geçmiş olsun, tek tek bakınca insana normal gibi görünüyor ama toplamda ciddi yekün tutmuş.
Peki bunları dışardan alsan fiyatlar nasıl hiç araştırdınmı? Mesela balata fiyatları.

Defender'da 2 balataya 50 TL verdiydim, GV'ye 4 katını verince ben de tuhaf oldum ama dışardan alsam ne yapacağım ki?
Araba konusunda biraz(!) titiz olunca yetkili servis harici elletmiyorum.

Gergi bilya da ne biçim birşeyse 275 TL'lik ?

nkurtkaya' Alıntı:
Defender'da 2 balataya 50 TL verdiydim, GV'ye 4 katını verince ben de tuhaf oldum ama dışardan alsam ne yapacağım ki?
Araba konusunda biraz(!) titiz olunca yetkili servis harici elletmiyorum.

Gergi bilya da ne biçim birşeyse 275 TL'lik ?

Birşey yapmak anlamında değilde, işçilik olarak 150 TL yazmışlar, gerisi parça.
Fiyattan emin olabilmek için parça fiyatlarının doğruluğuna bakmak lazım.

Bende her zaman aracın düzenli serviste bakılması taraftarıyım. Hiç birşey olmasa insanın içi rahat oluyor yol yaparken.

yunus bager' Alıntı:
Yuh be ben olsam oturup ağlardım geçmiş olsun Nejat abi

4 yıldır 15/30/45/60/75 bin bakımlarında 500 civarı veriyodum hep. Bu sefer, balata, bilya, akü üst üste gelince toplam tutar yükseldi. Eh 4 yıl sonra olsun o kadar da. Akü, bilya balata bir 4 yıl daha gider.

Listede herşey abartılı fiyat ama yağ fiyatını tam 3 katına abartmaları insanları enayi yerine koyduklarının tam bir örneği yavvvv geçen ben 7 litre en iyisi kastrol 10-30 yağ aldım 40 tl hattat ana toptancıdan çok daha ucuzada alabilirdim ama o an için elinde kalmamıştı

nkurtkaya' Alıntı:
4 yıldır 15/30/45/60/75 bin bakımlarında 500 civarı veriyodum hep. Bu sefer, balata, bilya, akü üst üste gelince toplam tutar yükseldi. Eh 4 yıl sonra olsun o kadar da. Akü, bilya balata bir 4 yıl daha gider.

normal bence , yeni nesil her aracın bakımı aşağı yukarı aynı tutar , bu değişen parçalarla birlikte abartacak bir şey yok , defender ile suzukiyi karşılaştırmak çok yanlış olur bence , ayrı segment ,ancak cj ler ile defender bakımları karşılatırılabilir bence ,eski oldukları için :D

cihanülker' Alıntı:
normal bence , yeni nesil her aracın bakımı aşağı yukarı aynı tutar , bu değişen parçalarla birlikte abartacak bir şey yok , defender ile suzukiyi karşılaştırmak çok yanlış olur bence , ayrı segment ,ancak cj ler ile defender bakımları karşılatırılabilir bence ,eski oldukları için :D
50 Liralık yağın 150 lira yazılması normal diyorsun yani yeni nesilya o bakımdan

yunus bager' Alıntı:
50 Liralık yağın 150 lira yazılması normal diyorsun yani yeni nesilya o bakımdan

yunus herkes senin gibi yağ fiyatllarını takip etmiyordur ,ayrıca mekanikçide değildir , servise giden hiç kimse ,gidip ben bu yağın fiyatını dışarıda şu kadar paraya buldum demez ,dersen , serviste sana git orada değiştir der ,garanti dışı ama sende öyle kalırsın , artık yeni nesil araçlarda garanti süreleri neredeyse 10 yıla çıkıyor ( bazı modellerde) , bu sebelerden dolayı kimse yağa mağa bakmaz kardeş , ama aracım eski nesil bir araç olsaydı senin gibi bende ,herhangi bir tamirciye gidip 50 liralık yağdan koyardım , :D

Cihan bir noktada haklı. Elma ile elmayı kıyaslamak lazım. RAV-4, CRV, Tuscon, Sportage, Sorento gibi araçların da benzer bakım masraflarına bakmak lazım.

nkurtkaya' Alıntı:
Cihan bir noktada haklı. Elma ile elmayı kıyaslamak lazım. RAV-4, CRV, Tuscon, Sportage, Sorento gibi araçların da benzer bakım masraflarına bakmak lazım.

aynen bunu anlatmaya çalışıyorum , şirketin dobloları bile aşağı yukarı ,aynı rakamlara yakın çıkıyor ,ve bu araçlar yılda yaklaşık 100,000 km çeviren araçlar , nejat bu tip suvların içinde rakamlar aşağı yukarı aynıdır ,hiç değişmez kardeş ama kafan rahat ,muhatabın belli , herhangi bir aksilikte ,ustama sorayım o yapmıştı ,çırak işte ,gibi cevaplar almassın , tecrübelerimle sabittir :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR