@
Doğrucu Davut
Öncelikle avatımdaki yazı "Doğrular,yanlışlar yoktur, sadece yorumlar vardır." dır. Sizin yazdığınız gibi, "avatarınızdaki “herkezin kendi yorumu olması” görüşünüze" değildir.
Sizinle konu ile alakası olmadan uzunca felsefi konuşarak, burada dakikalar harcamak isterim. Ancak dediğim gibi burası yeri değil. İsterseniz özel mesajla, maille, nasıl isterseniz öyle konuşabiliriz.
Bu arada sizin sonuç diye çıkardığınız şeyin tek bir sebebi de yok. Burada sebebi olan şeyler uzun uzadıya yazılmaz. Belli ana başlıklar paylaşılır. Detay isteyen zaten alır ya da detayı kendi doldurur. Detay paylaşılmaz.
Tecrübe'nin mantıkla ilgisini nasıl kurdunuz bilmiyorum. Tecrübe sadece yaşayarak olmaz. Okuyarak olur, dinleyerek olur, arşatırarak da olur. Örneğin X markasında sizin yaşadığınız X tane tecrübeyi bana o marka karavana sahip 12 arkadaşım bir çırpıda 1 kez anlatırlar ve ben onu bilirim. 12 kişi anlattığı için de çok rahatlıkla doğrulunu da değerlendirebilirim. Uzun uzadıya yıllarımı karavanda geçirmeme gerek yok bu anlamda.
Ayrıca yine tecrübe bilgi ile de kazanılır. Üreticilerle devamlı görüşerek, yenilikleri takip ederek...
Okudunuz mu bilmiyorum bir önceki yazımda örneğini vermiştim. Bu Forumda duayen diye nitelenen bir karavancı vardı. X markasını anlatıyordum yazımda. Alıntılamış, "Şasesini kendi yapıyor, şase de kaynak önemli, bakın bakalım kaynaklar yerinde mi, iyi yapmış mı, kaynak bu işin en önemlidisir." vb birşey yazmıştı. Karavanı yapan ustaya geri döndüm. Çok fazla karavanı olan birisi senin yaptığın şasenin kalitesi ile ilgili bunu söyledi diye...
Usta bana kaynakçım yok, kaynak yapmıyorum, dedi. Yeni nesil şaseler Vidalı Burak dedi. Benim şasem vidalı birbirine geçme dedi. İşte bu noktada öneri verenin 20 tane karavan kullanmasının, o öneriyi vermesinin hiçbir önemi kalmadı.
"Aman sakın karavan almayın Burak bey !
Yoksa dediğinize göre, herkezi yanlış yönlendirmeye başlayacaksınız.. " Evet kesinlikle doğru. İster istemez yanlış yönlendireceğim. Şuan bana ulaşan sen ne alıyorsan bizde alacağı diyen 8 kişiyi belki de yanlış yönlendireceğim. Karavanı kullanırken anlattıklarım belki çok abartı olacak yine yanlış yönlendireceğim. Üretici Kulübümüze girecek, nasılsa Editörü benim ürünümü tercih etti diyecek. Ve belki de bunu kullanacak.
Nasıl araç test edenler, sahip oldukları aracı sır gibi gizlemeyi tercih ediyorsa ve hatta iyi test plotlarının sahip oldukları bir araç bile yoksa, ben karavanlarda da aynı şekilde düşünüyorum. Ya da al satçı olup, 6 ay birisini, 1 yıl birisini kullanıp, sessizde kalınabilir. Ama şuan geldiğim nokta gereği bunu yapamam. Bu yüzden size katılıyorum.
@
gezgin14
"Bu arada Burak Bey ücret karşılığı reklam yapmayı kabul etmediğinizi belirtmişsiniz ama firmaların sponsorluk adı altında size ödeme yapıp yapmadığı konusunda bir şey dememişsiniz."
Çok güzel okumuş/gözlemlemişsiniz ama eksik olmuş. 3 tane karavan üreticisi sponsorumuz var. (Ana sayfada tüm detayları ile ilan ettiğimiz.) Ve bu sponsorlardan sembolik bir ücret alıp, web sitemizin masraflarını karşılayıp, (Web sitemize yıllık 890 TL ödeme yaptım, domain ve hosting kiralamasına, tasarımı benim yapmama rağmen.), ve şuanda çalışmasını yaptığımız kartvizit ve sticker gibi şeylerin masraflarını çıkarmayı hedefliyoruz. İlerde buluşma ve organizasyon düşündüğümüzde yine sponsorluk alımına gideceğiz mecburen.
Ve yine üzerinde çalıştığım, isteyen üyelere özel üyelik numarası ile bu sponsorlarımızdan indirimli karavan/hizmet/donanım almayı da hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yani herkese fayda...
Ama burada önemli olan konu şu; bu markalara özel kulüpte ek bir tanıtım yapmıyoruz, bu markaları tip onay belgesine sahip karavan üreticilerinden seçiyoruz, en ufak bir üye şikayetinde çalışmamızı bitireceğimizi söylüyoruz, ve sadece ayda 1 kez reklam yapmalarına izin veriyoruz.
Son olarak, sen bu markaların karavanlarını tanıttın mı diye sorarsanız, Tip onay belgesi olan ve hiçbir ücret almadığım 15 üretici gibi tanıttım. Ve hala cevap verdiğiniz yazımda belirttiğim gibi tanıtıyorum. Ve bu zamana kadar 1 tane üye arkadaşım bile; "Sponsor olan karavanı daha çok tanıttın" dememiştir. Hatta sponsorları daha çok eleştiririm. (Yapım gereği)