Yeni DUSTER nasıl olsun?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,639

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Yeni Duster'da Renault'un Yeni 1.6 DCI Energy 130hp/320 Nm motoru olsun.
ABS+EBD+AFU+TCS+ESP standart olsun.
6 Havayastığı olsun.
Ön-Arka park sensörü,Far-Yağmur sensörü olsun
4 tekerde disk fren olsun
Duster'lar sadece 4wd olsun, 2 çekeri üretilmesin.
B platformu yerine C platformuna geçilsin. Kasa güçlensin, hacimler biraz genişlesin.
Hız sabitleyici, navigasyon vs. olsun.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Etiketler
Ynt: Yeni DUSTER nasıl olsun?

e bu durumda fiyatı 75-85.000 olsun , duster felsefesine ters omadı mı biraz ?
O donanımları koyunca fiyat qasqhai den ne kadar ağaşıda tutulabilir ? diyelim ki 7-8.000 tl , o kadar fark için maalesef hala kötü olan dacia imajı tercih edilmez bence.

Bu saydığım özelliklerin hiçbiri PARA değil. Maalesef markaların pazarlama stratejilerinden dolayı şişirilme fiyatlar.
Örneğin bu özelliklerin hepsi üstüne üstelik cam tavan vs. ile birlikte Megane 55000 TLye alınabiliyor. Duster da bu fiyatlara hatta çok çok altına satılabilir.
Sensörler vs. markalara çok komik rakamlara mal oluyor. Sanıldığı gibi değil.

youngsun' Alıntı:
Yeni Duster'da Renault'un Yeni 1.6 DCI Energy 130hp/320 Nm motoru olsun.
ABS+EBD+AFU+TCS+ESP standart olsun.
6 Havayastığı olsun.
Ön-Arka park sensörü,Far-Yağmur sensörü olsun
4 tekerde disk fren olsun
Duster'lar sadece 4wd olsun, 2 çekeri üretilmesin.
B platformu yerine C platformuna geçilsin. Kasa güçlensin, hacimler biraz genişlesin.
Hız sabitleyici, navigasyon vs. olsun.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Biraz daha lüks donanınım artmasına katılsamda
1) Boyutların büyümesi konusuna pek katılmadığımı söylemek isterim, araç boyut olarak bana göre gayet iyi ölçeklendirilmiş.
2) sadece 4wd üretilmesi konusu da bana çok mantıklı gelmedi, neticede 4x2 ve 4x4 kullanma imkanı olduğuna göre neden sadece 4wd? bunun yakıt ekonomisine negatif etkisi olduğunu biliyorsunuz sanırım..

Yukarıdaki isteklerin hepsi de güzel ama bence bu tarif edilen araç Duster'in bir büyük kasası olarak yeniden tasarlanıp yeni bir isimle satışa sunulabilir, neticede neredeyse tüm dünya öyle yada böyle duster'ın kendi sınıfında özel bir araç olduğunu kabul etti. Bir üst modeli de çıksa ve yukarıdaki özellikleri barındırsa, bence pekçok iri kasa SUV'u fena halde satışlarını etkiler...

orhancengizk' Alıntı:
Yukarıdaki isteklerin hepsi de güzel ama bence bu tarif edilen araç Duster'in bir büyük kasası olarak yeniden tasarlanıp yeni bir isimle satışa sunulabilir, neticede neredeyse tüm dünya öyle yada böyle duster'ın kendi sınıfında özel bir araç olduğunu kabul etti. Bir üst modeli de çıksa ve yukarıdaki özellikleri barındırsa, bence pekçok iri kasa SUV'u fena halde satışlarını etkiler...
Dacia Grand Duster nası ??? ??? ;D ;D ;D Şu anki hali en iyisi daha iyisi olamaz, sadece müzik sistemi değişsin...

Salı günü izmir Karbağlardaki DACİA bayiine gittim...

4x4 Elmas mavi full paket Duster almak istiyorum dedim...

Bana orada olan bir adet 4x4 duster gösterdiler...yedek lastik bagajın altındaydı ve bagajdan ulaşılmıyordu...telle aşağı sarkıtılıyordu...niye böyle dedim...4x4 lerin yeni gelenleri...hepsi bu şekildedir dediler...

Bugün Narlıdere sahil evlerinin oradaki Dacia bayiine gittim ve oradaki aracın yedek lastiği bagaj içerisinde ve kenarlarında da içinde birçok göz bulunan köpük koruma kutusu vardı...

şimdi bu araçlardan hangisi yenidir arkadaşlar...

Öztürk FX' Alıntı:
Salı günü izmir Karbağlardaki DACİA bayiine gittim...

4x4 Elmas mavi full paket Duster almak istiyorum dedim...

Bana orada olan bir adet 4x4 duster gösterdiler...yedek lastik bagajın altındaydı ve bagajdan ulaşılmıyordu...telle aşağı sarkıtılıyordu...niye böyle dedim...4x4 lerin yeni gelenleri...hepsi bu şekildedir dediler...

Bugün Narlıdere sahil evlerinin oradaki Dacia bayiine gittim ve oradaki aracın yedek lastiği bagaj içerisinde ve kenarlarında da içinde birçok göz bulunan köpük koruma kutusu vardı...

şimdi bu araçlardan hangisi yenidir arkadaşlar...
4 x 4 ise;
Yedek lastik bagajın altında olan yenidir. İçinde olan eskidir.

hocam para değil dediğiniz özellikler cruise , havayastığı , disk fren , kasa büyümesi vs vs...

bir kere sadece malzeme maliyeti olarak bakmayın , araştırma geliştirmesi var , testleri var , üretim bandının-platformunun değişmesi var vs vs...
düz düşünmeyin bence.

dediğiniz gibi maliyetsiz olsa emin olun dacia bunları koyar sonra da audi , mercedes donanımında 5te bir fiyatına diye peynir ekmek gibi satardı...

şu anda da iyi satıyor ama 5e katlardı satışı , hatta sadece dacia değil herhangi bir marka da yapardı.
yan havayastığı koymanın maliyeti sadece 40 santimetrekarelik bir bez parçası ve 3 tane sensör , 2 metre kablo değil...

madem maliyetsiz , pazardaki hegemonyayı kırmak çok kolay olurdu o zaman , duster koyardı 8 havayastığı , ısıtmalı - masajlı ön arka koltuk , abs , esp , navigasyon , disk frenler vs vs bakalım kia , subaru , jeep , audi , mercedes ve bmw ne kadar satabiliyor o fiyatlarla...

çok akla mantığa yatmıyor söyledikleriniz.
ha 10 liraya malolan bu kalemleri 20 lira olarak yansıtıyorlar o ayrı , ama bunlar aslında 3 e maloluyor da diyemezsiniz.

Şu an bayi satış fiyatları 30000 ile 45-50000 olan araçların bayi giriş fiyatları ortalama 18-20000 TL civarlarında. Bunun üstünde nakliye, bayi karı, primler, ÖTV KDV vs. var.
Ancak şu an %37 ÖTV li baz araçları 50000 TL ye satan firmalar da var ama full donanımlı %80 ÖTV li araçları 50 küsürlere satan firmalar da var.

İşin bu kısmı çok karışık. Ben şahsen Dusterların 10000 TLye falan mal edildiğini düşünüyorum.

Büyütülmesi bana göre de gereksiz.. Crossover sınıfında duster; şehiriçi SUV yani. Bu anlamda da en yakını qashqai..
Bence birçok donanımın opsiyonel olarak sunulması lazım; en azından bunları almak isteyenler parasını ödeyip alabilirler; hem bu şekilde "özellik fakiri" imajı da değişmiş olur hem de fiyat avantajından birşey kaybetmez.. İsteyen istediğini alır.. Mesela ESP gibi artık çok temel ve önemli bir özelliği neden opsiyonel olarak sadece 110 bg modelde sunarsın ki??? Hepsinde sun bu seçeneği; ne de olsa parasıyla değil mi..Sonra al şu kornayı direksiyonun üstüne artık..Ne işi var orda? Bu da maliyetli bir şey değil; yani imaj kaybına değmez..Bir de şu cam düğmelerini..Ne kadar maliyeti olur Allah aşkına??

sayın youngsan "Ancak şu an %37 ÖTV li baz araçları 50000 TL ye satan firmalar da var ama full donanımlı %80 ÖTV li araçları 50 küsürlere satan firmalar da var."

bir örnek verir misiniz mesela ?

i
s.forester' Alıntı:
sayın youngsan "Ancak şu an %37 ÖTV li baz araçları 50000 TL ye satan firmalar da var ama full donanımlı %80 ÖTV li araçları 50 küsürlere satan firmalar da var."

bir örnek verir misiniz mesela ?

Örnek olarak mesela arkadaş 55500 e Cruze 2.0 aldı.
Mesela Ssanyong Korando var 2.0 dizel full araç 58000.

Ssanyong Korando EXCLUSIVE E-XDI 2.0 4X4 6/AT-CK Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Satış Fiyatı 74.850 TL Model Yılı 2012 Motor 2.0 175 hp 4 Silindir Şanzıman Manuel Modlu Otomatik Motor Gücü 175 HP / 4000 dv/dk (RPM) Yakıt Türü Dizel 1.5 DCİ duster yıllık MTV 769 TL Ssanyong Korando EXCLUSIVE E-XDI 2.0 4X4 6/AT-CK yıllık MTV 2128 TL

değirmen deresinden26' Alıntı:
Ssanyong Korando EXCLUSIVE E-XDI 2.0 4X4 6/AT-CK Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Satış Fiyatı 74.850 TL Model Yılı 2012 Motor 2.0 175 hp 4 Silindir Şanzıman Manuel Modlu Otomatik Motor Gücü 175 HP / 4000 dv/dk (RPM) Yakıt Türü Dizel 1.5 DCİ duster yıllık MTV 769 TL Ssanyong Korando EXCLUSIVE E-XDI 2.0 4X4 6/AT-CK yıllık MTV 2128 TL
4x2 sine bakıcaksın. 58000 TL 2.0 motor

selimbey , cruise sanırım bir 10 yıl sonra dahi yollarımızda göreceğimiz bir araçtır , korandoyu ise bilemiyorum... aynı kefeye koymayın bence...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR