Yeni Çeki Demiri Boya Çıkarılması

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blackswans Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,826

Etiketler
çeki


Çeki demiri imalatı belirli standarta,yönetmeliklere ve mühendislik bilgilerine göre tasarlanıp üretiliyorsa ;herhalde onu tasarlayanlar ve üretenler, boyanın stabilazör üzerindeki olumsuz etkisinin olup olmadığınıda düşünmüş olmalılar.

Bence altında dayanağı olmayan bilgi kirliliği gibi geldi.
 


Bu bilgi doğru. Bkz. Al-ko'nun bu AKS 3004 stabilizatör eğitim videosu.



Şöyle bir durum var; boyayı çıkartınca topuz doğal olarak paslanıyor.

Karavanı bir kaç saat virajlı yolda veya şehiriçinde kullanınca zaten stabilizatörün balataları sürtünmeden dolayı boyayı temas ettikleri yüzeylerden çıkartıyor. Ben zımparayla boyayı tüm topuzdan çıkarmaya çalıştım. Çok kalın bir boyası vardı, uğraşmadım.
 


@kartalveat, her ne kadar Al-ko, boya zararlı demişse de; sizin belirttiğiniz gibi madem bu boya zararlı, ne diye fabrikadan topuza kalınca bir boya atarak gönderiyorlar, ben de anlamadım.

Aynı videoda EC directive 94/20'ye göre topuzun merkezinden aşağıdaki düz kısma minimum 60 mm mesafe olmalıdır yazıyor. Pickup'lara takılan çeki demirleri bu şartı sağlamıyor. Bu konu çok kafama takılmıştı. Al-ko Türkiye dahil herkese sebebini sordum, Agus'tan Sercan bey haricinde hiç kimse sebebini söyleyemedi. Herkes orjinal çeki demiri taktır sorun olmaz dedi. Sorun olmazsa bu adamlar niye böyle yazmış diyorum, kimse cevap veremiyor.

Sercan bey olayı şöyle açıkladı: "Ekstrem durumlarda stabilizatörün dışındaki plastik çeki demirine çarpıp zorlanarak kırılır ama stabilizatör görevini yapar" dedi. Ben ikna oldum.

Zaten 60mm şartını kuğu boynu tipindeki çeki demirleri sağlıyor. İsim yapmış çeki demirlerinin Pickup modellerinde kuğu boynu göremedim.

Neticede, bir senedir ekstrem bir durum yaşamadım ve sorunsuz kullanıyorum stabilizatörü ve çeki demirini.
 





SON KONULAR - FORUM