Yeni Başlayanlar İçin Malzeme Listesi Ve İncelemeleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kapadokya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,629

kapadokya

Ana Kamp
Mesajlar
27
Tepkime Puanı
1
Yer
Nevşehir
İlk trekking ve kampçılığa merak sardığımda malzeme için gezmediğim, aramadığım site kalmadı. Gezenbilir.com sitesinde okumadığım sayfa kalmadı. Site modaröterleri benim kadar okumamışlardır. :smiley: Ne tür malzeme kullanıyorlar, çantaları ne marka, büyüklüğü ne kadar, hangi ayakkabı daha uygun gibi pek çok konuda araştırma yaptım. Küçük bir ilde yaşadığım için doğrudan görme, deneme şansımda yoktu. Her şey internetten almak durumundaydım. Başladım alışverişe...

Aldığım birkaç malzemeyi geri iade ettim. Bazılarını değiştirdim. Acemiliklerim oldu. Artık yavaş yavaş oturdu diyebilirim. Yinede bunu değilde şunu alsaymışım dediklerim de var.

Kullandığım malzemelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Belki bazı sorularınıza, merak ettiklerinize yanıt olur. Başlangıç için fikir verir. Bir atasözümüz de "Kim bilir? Başından geçen." der.

Ayakkabı--> Jack Wolfskin Trail Master Texapore ( Normalde 41 numara ayakkabı giyerim. Botun numarası 42,5 ama 43 numara da olsa olurmuştu. Çünkü uzun yürüyüşlerde ayak şişiyor ve bot ayağa tam oturuyor. Yarım numara büyüğü ayağımı daha da rahat ettirirdi diye düşünüyorum. Su geçirmiyor. Derede, su geçişlerinde sıkıntı yaşamadım. Başka markalarda var tabii. Bu ayakkabıyı seçmemde fiyatı etkiliydi. Arkadaşım Salamon marka ayakkabı aldı. 360 TL'ye. Ne kadar bütçe ayırdığınızla da ilgili. )

Çanta--> Deuter Air Contact 55+10 ( Çanta yaz kamp malzemeleri için ideal. Bel kısmındaki destek ve sırt havalandırması oldukça iyi. Bel kemerinde küçük bir göz var. Bu göz çok kullanışlı. Cüzdan, cep telefonu, GPS cihazı vs koymaya ve kolayca ulaşmaya çok uygun. Çantanın ana gövdesinde içindeki malzemelere kolayca ulaşabilmek için bir fermuar var. Buradan çantayı boşaltmadan istediğiniz eşyaya ulaşabiliyorsunuz. Bence en önemli özelliklerinden biride bu.20 kg'lık yükü 4 gün rahatlıkla taşıdım. İlk kampta bayağı bir doldurmuştum çantayı. Daha sonrakilerde gereksiz olan şeyleri tecrübe edindiğim için çıkardım. +10 litrelik bölümde tam kapasite kullanıldığında çanta her türlü faaliyette kullanılabilir. Yalnız kış kampçılığında bütün malzemeleri alır mı onu daha denemedim. )

Çadır--> Husky Burton Çadır 4 Mevsimlik 2-3 Kişilik ( Çadırı yağış altında deneme fırsatım olmadı. Ama içi geniş. Malzemelerimi gece içine rahatça yerleştiriyorum. Her şey elimin altında oluyor. Şiddetli rüzgarda pollerini sıkıca bağlayıp, kazıklarıyla sıkıca bağlayınca sıkıntısız geçirdi. İki taraftan da giriş çıkışı var. İki adet havalandırma penceresi var. İster birini, ister ikisini birden kullanabiliyorsunuz. İçinde gözler var. Elinizin altında olmasını istediğiniz malzemeyi koyuyorsunuz. Girişlerde ayrıca file sistemi var. Sıcak günlerde isterseniz fileli kısmı fermuarla açıp yatabilirsiniz. Çadırdan memnunum. )

Uyku Tulumu--> Husky Espace Uyku Tulumu (Ext.-6°C) ( Yaptığım araştırmalarda ismini en çok okuduğum markaydı. Bende almaya karar verdim. Yaz kamplarında iş görür. Çantanın alt bölümüne sığıyor. Çantada üst bölüm tamamen eşyalarınıza kalıyor. 950 g olduğu için hafif ve taşıması kolay. Yalnız yaz da olsa yüksek irtifalarda gece sıcaklıkları düşeceği için yetersiz kalabilir. Ben böyle bir durum yaşadım. Bir tanede yaz hariç diğer mevsimler için yine Husky Enjoy modeli aldım. -26 ekstrem sınırı var. Ben sıcağı sevdiğim için uygun olacak. Fazla sıcak gelirse fermuarını açıp yatmak mümkün. Üşüdüğünüzde sorun oluyor da sıcakta fermuar açma, ince giyinme, battaniye gibi kullanma alternatifleri var. )

Mat --> Teknik Mat 12 Mm ( Fiyatı uygun ama dayanıklı değil. Başlangıç için idare eder. Şişme matlar vs. maddiyata bağlı. Tabiki daha konforludurlar. Ben fazla bütçe ayırmadım. İleride daha kaliteli ürünlere geçiş yapmayı düşünüyorum.)

Pantolon--> Lafuma ( İnternetten kampanyalı ve ucuz olduğu için aldım. Daha önce mağazadan denediğim Colombia pantolon çok güzeldi. Fakat fiyat 200 TL olduğu için pahalı gelmişti. Lafuma deneme, görme şansı olmadığı için istediğim gibi değil. İnce bir yapısı var ve kalça kısmından yırtılma yaptı. Tabii Lafuma'nın çok çeşitli pantolonları var. Ben kendi aldığım için söylüyorum. Diğer modelleri hakkında bir fikre sahip değilim. İnternetten alış verişin cilveleri. Deneme, görme şansın yok. Yeni bir pantolon düşünüyorum. Bu sefer mağazadan, deneyerek, görerek ve paraya kıyarak . :=) )

Baton--> Lafuma Lautaret ( İki adet aldım. Fiyatı da hesaplıydı. Çok gerekli bir araç. Şimdilik sorun yaşamadım. )

Tshirt--> Lafuma ( Sentetik malzemeden üretildiği için teri tutmuyor. Teri vücuttan dışarı çok kolay attığı için rahat ettiriyor.
Bu tür gezilerde pamuklu giysiler çok zararlı. Teri emdiği için insanı hasta eder, zor kurur. )

Suluk--> Karrimor 3 L (Sırt çantası içine yerleştirilebilen suluk. Sırt çantalarının pek çoğunda suluk için iç bölümde yer ayrılmıtır.Bir hortumla çantanın dışına emzik çıkarılıyor. İstediğin zaman musluğunu açıp, su içebiliyorsun. İstediğin miktarda doldurma şansın var. Sırt çantasıyla yürürken çantanın yanında bulunan şişelere ulaşmak mümkün değil. Çantayı çıkarmak yada yanınızdakinden yardım istemek durumundasınız. Birde pet şişelerle belli miktarın üstünde taşımak çok zor. Su kaynağından uzak olabileceğinizi de düşünürseniz çok gerekli bir araç. İyi ki almışım. :smiley:) )

İlk Yardım Çantası--> İçinde çeşitli büyüklükte yara bantları, merhem, ağrı kesici, kas gevşetici, küçük bir ayna, tarak, gazlı bez gibi acil malzemeler var.

Termal İçlik --> Thermoform marka. Alt, üst takım. Çok büyük beklenti içinde olmadan iş görür. Fiyatı uygun bir ürün.

GPS Cihazı Yerine Iphone kullanıyorum. Wikiloc adlı uygulamayı indirdim. Uygulamadan çok memnunum. Iphonun şarj olayını yedek bataryalarla çözüyorum. Gerekli oldukça açıyorum. Diğer zamanlarda kapalı tutuyorum. Iphonun şarj sorununu çözmek için güneş enerjisiyle şarj panelleri araştırmam var. Yurt dışından araştırıyorum. Burada 290- 330 TL arasında ürünler buldum. Bu sorunu aşarsam tadına doyum olmaz.
 

Etiketler
Ynt: Yeni Başlayanlar İçin Malzeme Listesi Ve İncelemeleri

Sırt Çantam Deuter Air Contact 55+10
 

Ekli dosyalar

  • s?rt_cantasi.jpg
    s?rt_cantasi.jpg
    62.8 KB · Görüntüleme: 1,035

Ynt: Yeni Başlayanlar İçin Malzeme Listesi Ve İncelemeleri

Ben de bu tür etkinlikler yapmayı çok istiyorum. Ama ne tür araç gereç alacağımı pek bilmiyordum. Açıklamalarınız için teşekkür ederim.
 

Ynt: Yeni Başlayanlar İçin Malzeme Listesi Ve İncelemeleri

güzel bir anlatım olmuş teşekkürler.
 




Ynt: Yeni Başlayanlar İçin Malzeme Listesi Ve İncelemeleri

detaylı yazı ilgi ve zamanınız için teşekkür ederim. sorumu mazur görün ancak yeni başlamış birisi için ve yapılan etkinlikte 1 hafta vs değilse 20 KG yük nedir acaba? 4 gün taşıdığınızı söylemişsiniz ancak inanın bana çok çok fazla geliyor 20 kg. 2 adet damacanayı sırtlayıp dolaşmak gibi bir şey aklım almıyor.
çantam, tulumum, matım, 4*2,5 luk badana naylonundan bozma tarpım, mutfak gereçlerim, ilkyardım çantam, diğer sarf malzemeleri yedek pil elfeneri,katlanır testere, tamir eşyaları vs vs gibi sonuçta 5,7 kg gibi bi ağırlığa ulaştım. buna giyecek, yiyecek ve su dahil değil.

gidilen mevsim ve yol üstündeki su kaynaklarına göre yarım litrelik pet şişe yetebileceği gibi 3 litre su taşımakta gerekebiliyor. örneğin en sonki gezimde total git gel 28 km yol yürüdüm ve her 4-5 km de bir Köy yada çeşme vs illaki bulunuyordu.yola çıktığımda yanımda 3 litre su vardı ve o zamanki çantam su yiyecek hariç 9-10 kg civarında vs idi. çok kısa bir süre sonra anladımki taşıdığım bu su miktarı kesinlikle gereksiz ve büyük kısmını döktüm. başta fark etmeseniz de uzun vadede gerçekten çok fark ediyor.

giyecek kısımda ise abartılmaması kanaatindeyim. unutulmaması gerekiyorki taşınan her gram sizin için ayrı bir zorluk. tshirtleri çiftli alıp gerektiğinde sadece suyla yıkamalı. çorapları vs de aynı şekilde sırt çantası üstünde kurutma yoluna gidilmeli. 4 tane tshirt 8 tane çorap vs kesinlikle gerekli değil. sonuçta kamp doğa yürüyüşü yapıyoruz. biraz kirlenmenin kötü kokmanın kimseye zararı olmaz.

saygılar.
 

Ynt: Yeni Başlayanlar İçin Malzeme Listesi Ve İncelemeleri

Çok haklısınız Kadir bey, yürüyüşü eziyete çevirmemek lazım. ban de 5,7 olmasa da en azından 10 kilonun altında tutmaya çalışıyorum ağırlığımı. 1080 gr.lık çanta 1400 gr.lık çadır, 440 gr.lık uyku tulumu ve 280 gr.lık mat ile başladım işe.
 

Ynt: Yeni Başlayanlar İçin Malzeme Listesi Ve İncelemeleri

ayrıca treking için üretilmiş t-shirtler 100 gr. şorta dönüşebilen treking pantolonu 260 gr. geliyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,621
Mesajlar
1,521,168
Kayıtlı Üye Sayımız
172,266
Kaydolan Son Üyemiz
tomas1984.cat@gmail.

SON KONULAR



Geri
Üst