Yeni başlayan için Yüksek tavan T5 uygunmudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artisttireli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,572

artisttireli

Yeni Üye
Karavancı abilerim hepinize öncelikle merhaba,

Ben aslen izmirli olan ama eğitim sebebiyle istanbulda yaşıyan 3 aya makine mühendisi olmaya çalışan üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık iki yıldır karavan dünyasını yakından takip ediyorum ve içimdeki gezginlik aşkını engel olamıyorum. Haziranda okulumu bitirince kendime bir araç almak yerine imkanlarım el verdiği ölçüde camperımsı bir araç almak ve yapmak istiyorum. Araç yapımı ve bürokratik işlemler konusunda okuduğum kadarıyla sistemi biliyorum. Benim esas sormak istediğim araç seçimim hakkındadır. İzmir'e 100 km mesafedeki Tire de çalışmayı planlıyorum. Yakıtı benim için önemli bir kriterdir. Kafamdaki araçları detayları ile aşağıya yazıcam. Yaşça büyüğüm olmanız ve çok sıcak bir ortam olması sebebiyle abilerim ünvanıyla konuşuyorum lütfen saygısızlık olarak algılamayın. Siz sevgili büyüklerim tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

1)Renault Traffic-Transporter T4-T5 (Şehir içi kullanımına daha uygun araçlar)
Aracımın gövdesiyle oynamadan arka tarafa açıldığında yatak olan 1.90x1.65 u oturma grubu ve sürgülü kapı karşısı yolcu koltuğu arkasına da buzdolabı ve lavabosu olan bir mutfak grubu gelecek. Enerjimi solar panellerden sağlamayı düşünüyorum. Ruhsatını da 8+1 minibüs alıp aynı zamanda arkadaşlarımla da gezmeyi planlıyorum.
+uzunlukları 5.1 m civarı olduğu için parkı ve manevrası kolay
+yakıt tüketimleri 8-9lt/100 km civarı
+Fiyatları 2007-2008 modelleri 25bin TL civarı

2. aracım ise Nevzat Adıgüzel ve Tanju Çallı abilerimin araçlarından yani Yüksek tavan T4 veya T5 almayı planlıyorum. Sadece onlardan biraz farklı bir tasarım planladım kafamdan arka kapının önüne 90x90 portapori li bir tuvalet ve yanına altında buzdolabida bulunan bir mutfak grubu var. Tuvaletin önüne açıldığında yatak olan oturma grubu koymayı planlıyorum. Yatağımıda Reimonun Monos modelindeki gibi tavandan çekip şöför kabini tarafında yüksek tavan kısmında olmasını planlıyorum. Bu tip araçlarla ilgili olarak merak ettiğim noktalar yüksek yapılarının sürüşe tahmin edilenden daha fazla bir katkısı olup olmadığı, yakıt tüketimi değerleri, Şehir içi kullanım zorlukları ve son olarak yüksek tavan bir T5 buldum. 2006 model ancak kilometresi bir miktar yüksek 260 bin ve fiyatı 21500TL. Son olarakta araçla ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-2006-model-yuksek-tavan-transporter-108594342/detay

Saygılarımla
Özgü ÖZTURA

Ynt: Yeni başlayan için Yüksek tavan T5 uygunmudur?

Özgü bey iyi akşamlar, beni üniversite yıllarıma geri götüren yazınızı büyük bir heyecanla okudum.
o yıllarda ben de sizin gibi hayaller kurardım. Ama karavanıma kavuşmak için uzun süre beklemem gerekti. Umarım siz hayalinize kısa sürede kavuşursunuz
Planlarınız güzel ancak belirttiğiniz mesafeyi her gün gidip gelecekseniz (200 km yol yapar) hiç bir karavan size ekonomik gelmeyecektir. Çünkü hepsi ortalama 100 km.de 8-10 lt. mazot tüketmekteler. Bu da yaklaşık 90 tl/gün yakıt masrafı demektir.
Yaptığınız yolun aracınızda meydana getireceği yıpranma da cabası
Karavan yapmak için T5 güzel bir araç. Bu forumda bir çok kişi onlara hayrandır.Klimalı ama km.si yüksek. Yüksek tavan olmasının yolda size fazla bir olumsuzluğu olmaz. Olsa da göz ardı edilebilecek kadar azdır. Ama özellikle karavan içinde geçireceğiniz saatlerde yüksek tavanın avantajını göreceksiniz. 2006 model bir araç olacaksa ruhsatını da rahatlıkla işletebilirsiniz. T5 için banyo-wc uygulamaları mevcut. Ege karavan_ Mehmet Kökçü daha önce aynı araca böyle bir karavan yapmıştı. Ama 2+1 kişilikten fazlası zor sığıyor.
Mevcut satılık karavanları incelerseniz uygun olabilecek karavanlar da bulabilirsiniz. Bir arkadaşıma daha önce aşağıdaki karavanı önermiştim. O zamanlar 25000 tl.ye satılıktı, şimdi 30000 olmuşş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-volkswagen-lt-35-yuksek-tavan-105614350/detay

Haşmet bey ilginiz için teşekkür ederim öncelikle. umarım en geç bir iki yıl için ulaşmayı umut ediyorum Tire memleketim olduğu için hafta içleri ilçede hafta sonları izmirde olacağım ve haftalık yol mesafem 400km civarı olacaktır. Ama genel olarak yakıt tüketimi konusunda tahmini doğruladınız teşekkürler. Haziran ayında izmire dönünce Ege karavanı ziyaret etmeyi planlıyorum. Eğer karavan formunda bir araç sahibi olursam zaten iki kişi ile gezmeyi planlıyorum. öneriniz için teşekkür ederim bu araca daha önce de görmüştüm ama yaşının büyük olması sebebiyle biraz çekinerek bakmıştım ama şimdi daha detaylı incileyicem

merhaba
bir zamanlar benim düşündüğüm şeylerin hemen hemen aynısını düşünmüşsünüz,ben kısmen hayata geçirmiştim,topiği burada
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81394.0
umarım hayallerinize kavuşursunuz
sevgiler

Murat bey öncelikli olarak aracınızı sattığınıza üzüldüm ve babamın meslektaşı olarak bu konularla ilgilenmenizi ayrıca hoşuma gitti Yazdıklarını dikkatle okudum. Carthago markasının T4 için yaptığı tasarım hoşuma gitti. Daha detaylı inceliyicem. Ben teşekkür ederim.

T5 Ölçüleri (K:Kisa, U:Uzun)

Dingil arası uzunluk: 3000mm (K), 3400mm (U)

Dış
- Uzunluk/Genişlik: 4890/1904mm (K), 5290/1904mm (U)
- Yükseklik: Normal 1960mm, Orta 2160mm, Yüksek 2470mm

İç
- Uzunluk/Genişlik: 2543/1657mm (K), 2943/1657mm (U)
- Yükseklik: Normal 1410mm, Orta 1610mm, Yüksek 1920mm

Hacım
- Normal: 5.8m3 (K), 6.7m3 (U)
- Orta: 6.7m3(K), 7.9m3 (U)
- Yüksek: 7.8m3 (K), 9.4m3 (U)

Tabanın yerden yüksekliği: 550mm arka, 432mm yan

Sürgülü kapı: Genişlik/Yükseklik 1020/1284mm

T5 için çıplak plan aşağıda,
kolay mezuniyetler

Ekli dosyalar

• T5-Plan.pdf
    329.5 KB · Görüntüleme: 480

Merhaba Tire'li kardeşim.Bence T5 çok uygun.Bulduğun araç güzel görünüyor.km si yüksek olması biraz can sıkıcı ama bakımları düzenli yapıldıysa ve bir sorun bulunmuyorsa alınabilir.Ancak planladığın şekilde 8 artı 1 minibüse çevirmek pek kolay olmayacaktır .özellikle yapmayı planladığın onca wc ,dolap vs den sonra 8 kişilik koltuğu nereye koyacağınızı merak ettim doğrusu. kolay gelsin.ilgiyle takipteyim.

Ölçüler için ve özelliklede boş layout için teşekkür ederim kafamdaki tasarım ve araç belli oldukça burada paylaşıcam.

Müsaden olursa abi diye devam ediyorum konuşmama öncelikle olarak eğer karavan dönüşümü tahmin ettiğimden çok pahalıya gelirse 8+1 kişilik ruhsatlı alçak tavan u oturma gruplu bir şey tasarlarım diye düşünüyorum. Aracının yapım topiğini iki kere okudum. Aracın çok güzel olmuş hayran kaldım. Ailenle mutlu günlerde kullanmanı dilerim. Aracı alırken özellikle dikkat etmemi önerdiğin bir yeri varmıdır Nevzat abi? Birde şehir içi ve şehirler arası yakıt tüketimin ne kadar oluyor? Teşekkür ederim bende sizi takipteyim saygılarımla

İzmire selamlar.Öncelikle en yakın zamanda kamper sağibi olup yollarda olamnı dilerim.Yakıt benim araçta şehir içi 9-10 litre.Uzun yolda 7-8 litre gibi malum yol şartlarına göre değişkenlik gösteriyor.Yüksek oluşu pek fazla dezavantajı yok bana göre çünki tek aracım var günlükte bu aracı kullanıyorum.2 kişi düşünüyorsan yapmayı düşündüğün plan tabiki olur zira ben 2 yetişkin 2 çocuk geziyorum (biraz zor olsada)senede enfazla 15 gün tatil yapabildiğim için yetiyor.Link verdiğin araç için ise yürür ve mekanikte sorun yok ise km;sine çok takılma bence.
En yakın zamanda hayallerini gerçekleştirip güzel geziler dilerim .Zira hepimiz bu hayallarle çıktık yola.
Kolay gelsin selamlar İzmir;e zira çok anılarım var orralarla ilgili.

Örnek sevdiğim bir modeldir.

Tanju, bu formu bende seviyorum, bir gün iyi bir T4 rastlarsa ranzasız olarak 2 kişlik bol tavan dolaplı, uzun süreli gezilere uygun, full-full bir çalışma yapacağım..

Abi zaten bizim araçların ideali 2 kişi.Biliyorsun ben zorlayanlardanım kişi olarak oda cocukların küçük oluşu imkan sağlıyor.Eminim yaparsan oda diğerleri gibi süper birşey olur.

İnşallah en yakın zamanda kendi aracımı alıp bu işe gönül vermiş abilerimle karavan buluşmalarında tanışmak istiyorum. Aracı günlük olarakta kullanan birisinden fikir almak benim için faydalı oldu teşekkür ederim. Gönderdiğiniz modeli gördükten sonra projem kafamda daha bir belirdi. En yakın zamanda 3 boyutlu bir tasarımını yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum. İzmire gelirseniz beklerim kordonda bir çay içmeye beklerim.

SON KONULAR - FORUM