Merhaba. Uzun zamandır offroad ve arazi araçlarına ilgi duyuyorum ancak yeni yeni buna bütçe ayırabilecek duruma geldim. Offroad maceralar yaşamak (ve belki ileride tavan çadırı da alarak çadır kampına da girmek) üzere bir arazi aracı almayı düşünüyorum. Bu konuda etraflıca bir araştırma yaptım, çevremdeki insanların çoğunun aklına Lada Niva geldi. Ancak bu kişilerin hiçbirinin offroad veya arazi tecrübesi yok.
Piyasayı araştırınca farklı fiyat baremlerinde Lada Niva'lar gördüm. Öncelikle şunu belirteyim, bu araçta kesinlikle konfor aramıyorum. Yalnızca araziye giderken ve arazide kullanmayı düşünüyorum. Dolayısıyla hidrolik direksiyonmuş, süspansiyon yumuşatmaymış, vb dertlerim kesinlikle yok. Temel olarak beni yolda bırakmaması, 4x4'te beni üzmemesi, sıcakta/soğukta çalışmamazlık yapmaması ve parça/usta bulmanın zor olmaması ihtiyaçlarım var. Bu bağlamda Lada Niva önerir misiniz acaba? Bütçem 50.000₺-60.000₺ aralığında, bu aralıkta KM'si makul görünen araçlar buldum ancak yeni başlayan birisi için Lada Niva uygun mudur, yoksa başka bir araca mı yönelmem gerekir? Bir de Ankara'da bu aracın bakım ve gerektiğinde tamirlerini yapabileceğim güvenirlir bir usta bulmam mümkün olur mu? Son olarak Lada Niva alacak olursam acaba nelere dikkat etmem gerekir?