Yazılı Kanyon'da Ailece Trekking; Isparta - Antalya Sınırı (26 Ağustos 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,682

jargondeath

Kamp II
Yer
ANKARA
Ailecek yapmış olduğumuz Yazılı kanyon trekingi sırasında fotoğraf makineme takılan kareleri sizlerle paylaşmak istedim.

Isparta Yazılı Kanyon yolundan kareler

YazlKanyon.jpg

YazlKanyon1.jpg

YazlKanyon2.jpg

YazlKanyon3.jpg

Ynt: Yazılı Kanyon'da Ailece Trekking; Isparta - Antalya Sınırı (26 Ağustos 2008)

YazlKanyon4.jpg

Sizleri Girişte Karşılayan Tabela

YazlKanyon5.jpg

Tesis tarafından oluşturulan kanal su buz gibi

YazlKanyon6.jpg

Tesis tarafından oluşturulan kanal

YazlKanyon7.jpg

Doğal Akış istikameti

YazlKanyon8.jpg

Doğal Akış istikameti

YazlKanyon9.jpg

Tesis tarafından oluşturulan Çeşme

Ynt: Yazılı Kanyon'da Ailece Trekking; Isparta - Antalya Sınırı (26 Ağustos 2008)

Yürüyüşe Başlıyoruz

YazlKanyon10.jpg

Sizleri Karşılayan Dağ

YazlKanyon11.jpg

Köprü Manzarası 3 tane köprü geçiyorsunuz

YazlKanyon12.jpg

Köprü Manzarası farklı bir açı

YazlKanyon13.jpg

Köprü Manzarası farklı bir açı

YazlKanyon14.jpg

Su geçişleri güzel görüntüler oluşturuyor

YazlKanyon15.jpg

YazlKanyon16.jpg

YazlKanyon17.jpg

YazlKanyon18.jpg

Çamların arasından bir kare daha

YazlKanyon19.jpg

YazlKanyon20.jpg

Suyun renkleri çekmekle bitmez

YazlKanyon21.jpg

YazlKanyon22.jpg

YazlKanyon23.jpg

YazlKanyon24.jpg

YazlKanyon25.jpg

YazlKanyon26.jpg

Buraların asıl sahipleri dağ keçileri

YazlKanyon27.jpg

Su kenarında ilginç bir ağaç

YazlKanyon28.jpg

Suyun çıktığı yere geliyoruz

YazlKanyon29.jpg

suyun 15 sene önce fışkırararak çıktığı simdilerde daha uslu halde çıktığı yer mayonuzu unutmayın su harika

YazlKanyon30.jpg

Suyun çıktığı yeri korıyan dağ

YazlKanyon31.jpg

Ağaçların numaraları kim bilir kaç senelik ?

YazlKanyon32.jpg

Yol ortasında bunalanlara duş

YazlKanyon33.jpg

Balık tesislerine su taşıyan borular yol oyu devam ediyor

YazlKanyon34.jpg

Çamlar bambaşkaydı inşallah uzun yıllarda böyle kalırlar

YazlKanyon35.jpg

YazlKanyon36.jpg

Duvarlardaki yazıtlar eski bir yerleşim birimini işaret eder gibi

YazlKanyon37.jpg

Başka bir yazıt daha

YazlKanyon38.jpg

Sunak olduğunu düşündüğüm bir yer

YazlKanyon39.jpg

Bir yazıt daha

YazlKanyon40.jpg

Sanıyorum yazıtların Türkçeleştirilmiş hali

th_c6f6f55c.jpg
Dönüş yolunda videomuz :smiley:

Hım hımm,
Fotolar güzel gerçekten.
IMG kodlar ile yerleştirmeyi de öğrenmelisin ilk fırsatta.

Daha büyük boyutlarda ve ilave yazılarla renklendirebilirsin Fatih.

Yazılı Kanyon
Isparta Sütçüler ilçesine 10 km. uzaklıkta bulunan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı 600 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Milli parka ismini veren kanyon 100-400 m. derinliğindedir. Kanyon, Sütçüler ilçesinin güneybatısında bulunur. Değirmendere Çayı vadisi içinden geçerek Karacaören Baraj Gölü’ne dökülür. Yaklaşık uzunluğu 10 km.dir. Jeolojik olarak Kretase yaşlı kalın kireçtaşlarında oluşan kırıklar boyunca gelişen karstlaşma (erime) söz konusu kanyonun oluşmasına neden olmuştur. Sürekli olarak akan Değirmendere Çayı, kanyon içinde irili ufaklı bir çok cepler (kazanlar) oluşturmuştur. Kanyonun yan duvarlarında oluşan karstik boşluklarda (inlerde) ibadet yapılan bölümler ve yazılar vardır. Bu yazıtlardan dolayı kanyona “Yazılı Kanyon” denilmektedir. Söz konusu tarihi kalıntıların Bizans dönemine ait olduğu bilinmektedir. Yazılı kanyon tarihi ve doğal güzellikleri nedeniyle yörenin eşsiz bir köşesidir.

Zengin bir bitki örtüsüne sahip olan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda; kızılçam, kızılağaç, çınar, ardıç, ceviz, pırnal meşesi, keçi boynuzu, defne, zeytin, sandal, sakız, tesbih, mersin, alıç, karaçalı, laden, katırtırnağı, zakkum, yaban gülü, sarmaşık, eğrelti gibi bitki türleri bulunmaktadır. Ayrıca bu parkta; domuz, yaban keçisi, tilki, porsuk, su samuru, tavşan, sincap, kartal, kızıl akbaba, doğan, güvercin, üveyik, keklik gibi yabani hayvanlar barınmaktadır.

Paylaşım için teşekkürler Fatih arkadaşım... Fotoğraflar çok güzel. Bilgiler için de sana teşekkürler Behiç...

Merhaba,

Fotoğraflar (en azından görebildiklerim) çok güzel. Ellerine, gezdiğin ayaklarına sağlık, üstadım...

Son fotoğrafları göremedim yalnız. Onlara yarın bakacağım. (Fotoğrafları ek olarak koyduğundan sanırım, sunucuyu çok zorluyoruz ve resimlerin çoğunu getirmiyor. Resimleri görmek için ayrıca çalışmak gerekiyor :smiley: ) Photobucket işini öğrenmen fotoğrafları görmek için de iyi olacak :smiley:

Ama dediğim gibi mükemmel fotoğraflar. Umarım fotoğraflarının bu kadar güzel olmasının nedeni makine kalitesidir. Eğer öyle değilse, bu kez yetenek farkı olacak ki, sanırım öyleyse ben hiçbir zaman bu kadar güzel resimler çekemeyeceğim :smiley: :smiley:

Tekrar tebrikler üstadım...

Not: Artık yürüyüşlere gitmenizi daha çok istiyorum ki, bu fotoğraflardan daha çok görelim... ;D ;D

Yazılı kanyonun keyfini tam çıkarmışsınız tebrikler....

Bütün Üstadlara İlgi ve Alakalarından dolayı teşekkür ederim. Behiç Üstad bunları bilmiyordum demekki gitmişiz ama dersimizi çalışmamışız :smiley: Teşekkürler. Buda Okuyan bilir oldu şimdi :smiley: Ordaki suyun soğukluğunu ne kalem anlatır Nede fotoğaflar. Çok soğuktu suya girdiğim fotoğraflarda vardı ama bunca hoş doğa ve manzara fotoğrafını bozmasın diye koymadım :smiley:

Yolunuz Temmuz-Ağustos gibi düşerse oralara mayonuzu giymeyi yada yanınıza almayı unutmayın suyun çıktığı yerde suya girmek yürüyüş sonrası keyiflydi. :smiley:

Fatih aslında her ikiside birbirini tamamlıyor. Bizle genelde gitmeden önce hem zaman kazanmak hemde vakti doğru harcamak adına gçideceğimiz yerler hakkında malumat almayı daha doğru buluyoruz. Genelde senin öylemi oldu bilmiyorum ama gittiğin yer ile böylesi bir haber okuduğunda yaaa. halbuki ben oraya çok yakındım gibi yakınmalarımızı minumuma indirmek lazım.
Bu bilgiler gitmeyi dileyen diğer arkadaşlar içinde bilgi olduğundan bu tür bilgileride eklemek iyi olur. bunu diğer etkinliklerinde zaten göz önünde bulundurursun. sendeki diğer fotoğraflarıda ekle bence suya girilebildiğini görsünler en azından.
Paylaşımın için tekrar teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR