Yaz Tatilinde 1 Ay Uzakdoğu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sudinanus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,945

sudinanus

Yeni Üye
Temmuz ayınınn başından başlamak üzere daha önce bir kez gittiğim ama tekrar gitmek istediğim uzak doğu seyati ile ilgili bilgi paylaşımı veya gerekirse birlikte yolculuk yapabileceğim arkadaşlarla burda fikir alışverişinde bulunmak istiyorum.
özellikle, malezya, endonezya ve singapur

Etiketler
Ynt: Yaz tatilinde uzakdoğu -1 ay

Bizde 3 arkadaş Hong Kong, Tayland, Malezya ve Singapur yapmıştık, çok eğlenceliydi, HK hariç sınır geçişlerini otobüsle gerçekleştirmiştik ve tekne, tren, otobüs kullanmıştık. Toplam 3 hafta kadar kaldıydık.

Ynt: Yaz Tatilinde 1 Ay Uzakdoğu

evet gerçekten çok eğlenceli ve ilginçti. Ben yanlız başıma seyahat ettim ve 20 gün sürdü , bende tren, otobüs ve tekne kullandım. ayrıca fazla otelde kalmadım , toplmada 4-5 gün hostellerde kaldım, genellikle şehirler arsı yolculuğu akşamlara deng getirriyordum böylece otel parasından tasarruf ettimm, gerçekten güzel yereler, belkide her şeyi ile ddeğişik yerler olduğu için hoşumuza gidiyordu,

Bizde geceleri yolculuk ederek hem hostel parasından hem de günden tasarruf etmiştik ;) Bana çekici gelen yönü, Avrupa ülkelerinin tersine Türk olarak insan yerine konmamız ve değer verilmemizdi. Ama Bangkok'taki sokakların kokusu hala burnumda :smiley:

merhaba bende uzakdoğuyu merak ediyorum ve gitmek istiyorum. ama kaç yaşında olduğunuzu kimlerle seyahat etmek istediğinizi yazmamışsınız o yüzden bende size katılayım diyemiyorum

Ben ve arkadaşım uzakdoğu veya hindistan gezisi düşünüyoruz yaz tatili için.
Öğretmeniz yazın zaman problemimiz yok.Bay-bayan farketmez...

iletişim için>>>>>>>>>>> bakguc@gmail.com

Uzakdoğu'dan nasıl Hindistan'a geçmeyi planlıyorsunuz merak ettim, direk uçakla mı? Hindistan vizesini gitmeden önce buradan almanız gerekiyor.

Evet hindistan vizesini burdan alacağız.Uzakdoguya hindistan üzerinden geçmeyi düşünüyoruz uzakdogu sonra hindistan değil yani
Amacımız seyehat masraflarını kısmak.Hindistana kadar uçakla,ordan sonrası karayolu olur artık.nasıl olur bilmiyorum ,şu an gitme kararı aldık kesin yani ,gezi planlarını yakın zamanda ayarlacağım.İnternetten lonely planet e-kitaplarını indiriyorum.uygun bir rota belirleyeğim artık...Tabi bize katılanlar da olursa onların görüşlerine uygun olarak düzenleme mutlaka yaparım...

Oraları tekrar görmek güzel olurdu ama ne yazık ki o kadar tatilim yok ::smiley: Karayolu ile geçmeniz oldukça zor olacaktır. Çok uygun uçak biletleri bulunabiliyor, Delhi'den Bangkok'a uçulabilir. Uçak biletine önceden bakmaya başlarsanız çok uyguna bulabilirsiniz. Hindistan'a ilk ayak bastığım günü unutamıyorum, oldukça ilginç bir ülke. Şimdiden iyi yolculuklar..

hmm peki asya'da ülkeler arası uçak biletleri ne kadar acaba uygun mudur hindistan içi gibi ?
örneğin hindistandan nepal'e ya da taylanda endonezyaya ?
bir bilginiz mevcut mu sizin ....

Hindistan'dan Tayland'a bakmamıştım ama Tayland gezimde Hindistan'a bakmıştım ve inanılmaz ucuza biletler vardı (80-100 dolar civarındaydı). Nepal'e çıkarsanız doğuya gitmek oradan daha zor coğrafi konumu nedeniyle. Hindistan gezimize Nepal'den başlayıp karayolu ile Türkiye'de sonlandırmıştık. Endonezya'ya Tayland veya Malezya'dan geçmenizi öneririm. Tayland'dan Kamboçya'ya günübirlik turlar bile var, Angkor tapınaklarını da mutlaka görün derim.

Sarı humma aşısı olmuştuk gitmeden önce ve sıtma hapları almıştık ekstradan. Eğer yoksa tetanoz, hepatit aşılarını da olun.

Sizin msn adresinizi alabilir miyim acaba ?sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.Haliyle ilk defa o taraflara gideceğim.
Bir kaç sorum olacak ? uygun bir zamanda konuşuruz.Birazdan uyumam gerekiyor.

yardımcı olursanız çok memnun olurum
başınıza bela olmam :smiley: kısa sorularım olacak

saygılar...

MSN tarzı hiçbir programı kullanmıyorum. özel mesaj atabilirsiniz isterseniz veya buradan da sorabilirsiniz başkalarının da okuması için. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bu başlıkta da bir mesajım olsun:smiley:

Ben de uzun süreli bir asya turu yapmak istiyorum, 1-2 haftaya kadar bana katılabilecek arkadaslarım var ama daha uzun süreli mümkün görünmüyor, burda başlıkta yazısı olan arkadaşlara katılmak isterim 3 kişilik bir gezinin daha keyifli olacağını düşünüyorum, herşey netleşince bu konuda daha net şeyler yazabileceğim ama planım haziran sonrası 1-2 aylık bir gezi, Hindistan'dan Endonezya'ya kadar olabilir. Çok kasmadan mümkün olan en optimum bütçede bir gezi tercihimdir ancak diğer arkadaşlar daha ekonomik bir gezi isterlerse onlara uyarım. 30 yaşındayım, iyi derecede ingilizce, biraz fransızca biliyorum...

Ben iki yıl önce 3,5 ay kadar uzakdoğu gezdim...Tayland'dan kuzeye Laos'a, oradan Vietnam'a, Kamboçya'ya, tekrar Tayland'a, oradan da Malezya, Borneo ve Singapur'a geçip, dönmüştüm. Bundan önceki kış da ikinci sfer Hindistan-Nepal yaptım..
Nepal veya Hindistan'dan doğuya karadan gitmek gerçekten çok zor. Ama özellikle Air Asia gibi şirketlerin çok ucuz biletleri oluyor...
Ama bence şu anda en büyük sorun vizeler. Hint vizesi almak çok zorlaştı, Nepal kapıda veriyor hala..
Tayland da kapıda ama Laos ve Vietnam vizelerini almak çok zor. Vietnam buradan (Ankara), Laos Bangkok'tan alınabilir.. Kamboçya hala kapıdan alınıyor..
Size de sayfalarıma bir bakın derim, onca şeyi buradan yazmak çok zor. Size bir fikir verebilir..
www.arzuortac.blogspot.com
Gerekirse buraya yazın, yardım etmeye çalışalım..Arkadaşların dediği gibi, herkes öğrensin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR