Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter KullanımıDoğan bey merhaba,Geçtiğimiz hafta 200 amper jel akü aldım ve indesit marka buzdolabımızı çalıştırdığımızdan yaklaşık 15 saat sonra inverter kapanma sınırına indi ve sizin yaşadığınız durumla karşılaştık. (sizinde önceki yazışmalarınızda belirttiğiniz gibi aslında akü %50 kapasitenin altına bile inmemişti) Aslında aldığım akünün 200 amper olması ve tam sinüs inverter ile kullanacak olmamız nedeniyle anlık demeraja karşı daha uzun süre dayanacağını düşünsemde öyle olmadı. Bende bu durumda kapasitör almaya karar verdim. Bağlantı hakkında aklıma takılan bir soru hakkında bilginize ihtiyaç duydum; kapasitörü aküye paralel olarak bağladığınızı belirtmiştiniz, bu durumda akü-kapasitör-inverter sıralaması ile bağlanması yeterli midir? (inverter her durumda kapasitörden sonra mı olmalı?) Yoksa inverter aküye bağlı iken kapasitörün aküye paralel bağlanması mı gerekli? Sanki bu durumda inverter aküden enerji almaya devam ederken demeraj sırasında yani sadece ihtiyaç olduğunda kapasitörde biriken enerjide devreye girer gibi düşünüyorum. Belkide düşündüğüm gibi olmuyordur.. son olarak kapasitör-akü-inverter bağlantı kablo kalınlığı hakkında bilgilendirmenizi sormak istiyorum. (Şuanki bağlantımızda aküden 35’lik kablo ile invertere bağlantımız mevcut. Kapasitörden aküye aynı kalınlıkta kablomu kullanılmalı?)
Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı
Doğan bey merhaba,
Geçtiğimiz hafta 200 amper jel akü aldım ve indesit marka buzdolabımızı çalıştırdığımızdan yaklaşık 15 saat sonra inverter kapanma sınırına indi ve sizin yaşadığınız durumla karşılaştık. (sizinde önceki yazışmalarınızda belirttiğiniz gibi aslında akü %50 kapasitenin altına bile inmemişti) Aslında aldığım akünün 200 amper olması ve tam sinüs inverter ile kullanacak olmamız nedeniyle anlık demeraja karşı daha uzun süre dayanacağını düşünsemde öyle olmadı. Bende bu durumda kapasitör almaya karar verdim. Bağlantı hakkında aklıma takılan bir soru hakkında bilginize ihtiyaç duydum; kapasitörü aküye paralel olarak bağladığınızı belirtmiştiniz, bu durumda akü-kapasitör-inverter sıralaması ile bağlanması yeterli midir? (inverter her durumda kapasitörden sonra mı olmalı?) Yoksa inverter aküye bağlı iken kapasitörün aküye paralel bağlanması mı gerekli? Sanki bu durumda inverter aküden enerji almaya devam ederken demeraj sırasında yani sadece ihtiyaç olduğunda kapasitörde biriken enerjide devreye girer gibi düşünüyorum. Belkide düşündüğüm gibi olmuyordur.. son olarak kapasitör-akü-inverter bağlantı kablo kalınlığı hakkında bilgilendirmenizi sormak istiyorum. (Şuanki bağlantımızda aküden 35’lik kablo ile invertere bağlantımız mevcut. Kapasitörden aküye aynı kalınlıkta kablomu kullanılmalı?)
Tüm Sosyal Medya Hesaplarımız