Konuya cevap ver

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Ynt: Yaşam Aküsü ile İnverter Kullanımı

Doğan bey merhaba,

Geçtiğimiz hafta 200 amper jel akü aldım ve indesit marka buzdolabımızı çalıştırdığımızdan yaklaşık 15 saat sonra inverter kapanma sınırına indi ve sizin yaşadığınız durumla karşılaştık. (sizinde önceki yazışmalarınızda belirttiğiniz gibi aslında akü %50 kapasitenin altına bile inmemişti)  Aslında aldığım akünün 200 amper olması ve tam sinüs inverter ile kullanacak olmamız nedeniyle anlık demeraja karşı daha uzun süre dayanacağını düşünsemde öyle olmadı. Bende bu durumda kapasitör almaya karar verdim. Bağlantı hakkında aklıma takılan bir soru hakkında bilginize ihtiyaç duydum; kapasitörü aküye paralel olarak bağladığınızı belirtmiştiniz, bu durumda akü-kapasitör-inverter sıralaması ile bağlanması yeterli midir? (inverter her durumda kapasitörden sonra mı olmalı?)  Yoksa inverter aküye bağlı iken kapasitörün aküye paralel bağlanması mı gerekli? Sanki bu durumda inverter aküden enerji almaya devam ederken demeraj sırasında yani sadece ihtiyaç olduğunda kapasitörde biriken enerjide devreye girer gibi düşünüyorum. Belkide düşündüğüm gibi olmuyordur.. son olarak kapasitör-akü-inverter bağlantı kablo kalınlığı hakkında bilgilendirmenizi sormak istiyorum.  (Şuanki bağlantımızda aküden 35’lik kablo ile invertere bağlantımız mevcut. Kapasitörden aküye aynı kalınlıkta  kablomu kullanılmalı?)

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,899
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
TSimsirli

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR