yardımlarınızı bekliyorum..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat1341 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,231

murat1341

Yeni Üye
iyi akşamlar. benim siz niva kullanıcılarına sorum. ben bir fırıncıyım ve genellikle dağ köylerine ekmek servisi yapmaktayım. kışın kar yağdığında tüm işlerim aksıyor bunu engellemek için 4 çeker bir araç almaya karar verdim. aklımda 2 araç var biri LR defender diğeride niva ancak nivada beni kuşkulandıran bagaj hacmi. nivanın arka koltukları yatıyormu acaba. lpg tüpü bagaj hacmini ne kadar düşürüyor.
kaç adet ekmek kasasını üst üste koyabilirim. yardımlarınızı bilgilerinizi ve varsa deneyimlerinizi bekliyorum.
teşekkürler...

Etiketler

Ynt: yardımlarınızı bekliyorum..

Arka koltukları tamamen çıkarsanız bile tüp taktırırsanız şayet üstüste 2 kasadan 4 kasa ancak taşırsınız ki bu durumda niva size uymaz.
Defender uygun olur, hayırlı işler...

Merhaba,
Ben de 4 aydır Niva kullanıyorum. Her şeyinden çok memnunum ama bagaja ihtiyacınız varsa işiniz zor. Benim araba tüplü ve bagajda 30 litrelik küçük tank var. geri kalan boşluğa ancak bir kasa sığabilir. Belki portbagaj veye römorkla sorunu halledebilirsiniz. Kolay gelsin.

lpg tankı için bagaj altına özel bir kabin yapılıyor buda bagaj kaybınızı engelliyor, bendeki nivada o şekildeydi. arka koltukları yatırınca veya çıkarınca kasa olarak bilmem ama bir ara halı yıkama ile uğraştığım için 80 metre kare halıyo sokabiliyordum. içinde biraz sıkışıyordum ama yapacak bişey yoktu o an için.
bencede en güzeli sizin için bir defender. bagaj hacmi harkulade.

bilgileriniz için teşekkürler. bende bildileriniz goğrultusunda ambülans kasa bir defender alıpp yaz kış kullanmayı düşünüyorum. en azından şu anki planlarım b...

hangi ilde olduğunu dememişsin ama fırıncı isen ekmek taşıyacaksan bence bi doç al cok daha iyi parcası ucuz dünya kadar ekmek koyarsın arazili olanlarından dağada vur ormanada bayırada land masraflı gelir niva ufak gelir jeep sadece cj 8 işini görür ondada kaç kasa koyarsın bilemem

bursa/karacabeydeyim
araç konusunda hala kararsızım ancak lr ambülans kasanın killometre/fiyat ilişkisi nedeniyle şu anda ön planda.
teşekkürler bilgileriniz için. ;)

Bence de Unal beyi dinleyin.Dodge,Fargo,Desoto arazili olan sizin zaman icinde artacak kapasitenize de
hitabedecek ve masrafi ambulans kasa kadar olmayacak bir aractir.Ama ben hafta sonlari da biraz
offroad yapayim,icimde kampci,piknikci,offroadcu kipirtilari var;bunlari da tatmin icin ambulans kasa
diyorsaniz o zaman alin gitsin.Masrafi yada servisi hic gozunuze batmaz.

Murat bey bende ünal beye katılıyorum .

sonuçta sizin bir ticari işletmeniz var pw serisi dodgeler tam size göre .yeri gelecek un çuvalı taşıyacaksınız yeri gelecek fırınınız odun fırını olsa odun getrirsiniz makineli ısıtma kulanıyorsanız .bunun bakımı olacak ,başka nakliye ihtiyaçlarınızda olabilir

bence pw serisi dodgeleri bir araştırın derim

pide fırını olsa niva işinizi rahat görürdü ama somun olunca hacim yer kaplıyor her köy 100 hane olsa günde 10 köy e gitseniz ..bence pw serisini bir araştırın

şimdi bilgileriniz doğrultusunda o araçlara bakıyorum.
teşekkürler... tekrar tekrar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR