Yalova'da Bir Parkur Daha; Beşpınarlar Tepesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanotsar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,245

serkanotsar

Ana Kamp
Yer
yalova
Yalova da yine bilindiğini pek sanmadığım bir rota beşpınarlar tepesi.
Yalova - Bursa yolu üzerindeki Güneyköyden takriben 4-5 saatlik bir yürüyüşle varılan Beşpınarlar tepesi muhteşem manzarası ile büyüleyici bir yer.bir taraftan marmara denizi ve istanbul öbür taraftan iznik gölü manzarası inanılmaz bir keyif veriyor insana. Buraya Kurtköyden , Soğucaktan ve Gemlik ten gelmek te mümkün.
Yanlız merak edenler elini biraz çabuk tutsunlar burasıda birçok emsali gibi bir iki yıl içerisinde yürüyüş parkuru olmaktan çıkacak.Şimdiden yol çalışmaları başlamış durumda.
Son olarak mutlaka burada çadır konaklamalı bir kamp yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Gece istanbul manzarası inanılmaz.

DSCN1226.jpg

PIC_0052.jpg

PIC_0050.jpg

ilk üç fotoğraf benim (zaten belli oluyodur amatör çekim olduğu)

DSC09186.jpg

istanbulAK.jpg

son iki fotoğraf mehmet abime ait namı diğer DEKO.

Etiketler
Ynt: Yalova'da Bir Parkur Daha; Beşpınarlar Tepesi

Soğucak'ta yapılan kalıcı konutlar vesilesiyle iş icabı inş.müh. bir arkadaşımla o bölgeyi gezme imkanım olmuştu...Gerçi arabadan inipte araziye daldığımızda kocaman çoban köpeklerini görünce tırsmış daha fazla gezememiş ve yol boyu arabayla dolaşmıştık...Atla gezen köylüleri ve harika doğasıyla beni kendisine hayran bırakmıştı...Birde alabalık restoranı vardı harika kaşarlı alabalık yemiştik... Sizler kadar gezemedim o bölgeyi ama gerçekten çok beğendim... Umarım birgün sizin gittiğiniz yerlere gider ve dediğiniz gibi bir kamp yaparım...

serkanotsar' Alıntı:
valla hocam kesinlikle tavsiye ederim.
bu arada kaşarlı alabalık nefisss dimii.

Harika... İsteyenler için kendin pişir kendin ye tarzı bir yerdi...Öyle daha zevkli oluyor ama biz açlıktan kendimizi zor attık oraya ve acele tarafından aşçıya yaptırmıştık...Ha birde yanında bira içmiştik...Sonbahar serinliğinde doğada birada çok güzel...

iki haftadır beş pınarlara araçla gidip geliyoruz. mağara faaliyetleri için. açtıkları dozer yolu tamamen tepeye kadar çıkıyor ve muhtemelen bu yaz piknikçilerin akınına uğrayacak orasıda.
bence görmemiş olanlar mutlaka bu baharda bir faaliyet yapsınlar beşpınarlar tepesine yoksa bir iki yıl içinde orasıda insan müdahalesine maruz kalıcak....

Kurtköy girişi bozuldu bile, b2 orman arazileri kapsamında parsellenmeye başlamış o güzellikler yavaş yavaş yok oluyor,halbuki oraları daha çoçuklarımız görmediler .

selam

bugün beşpınar'a yolculuk var, bi kamp'da biz kuralım bakalım nasıl olacak :smiley:

resimleri paylaşırız gelince .

Güneyköy artık taş ocağı oldu. Köylülerin bile huzuru kalmadı. Yalova olağanüstü derecede güzel bir yer ama devlet eliyle tarumar ediliyor. Çok çok yazık!

Yalova halkı aslında bilinçli. Termik santrale karşı defalarca eylem yaptılar. Sonra bir kimyasal atık deposu ortaya atıldı, aslı astarı yok halbuki, yapılacak bir iş değil. Sonra pazarlıklarla kimyasal atıktan vazgeçtiler. Madem kimyasal atık yapmıyoruz bari termik santrale ses çıkarmayın diye de işin içinden sıyrıldılar. Benim çok güzel bir yılım Yalova'da geçti, harika insanlarla tanıştım, harika şeyler yaptım, her köyüne tek tek gittim, her tepesine çıktım. Kendi memleketim kadar sevdim. Yalova ile ilgili haberleri gördükçe çok canım sıkılıyor. Bu ülkede zaten ormanlık alan çok az. Bir açıp Türkiye haritasına bakın, her yer bozkır. Azicik güzel yerlerimizi de böyle yağmalıyorlar. Bu topraklar artık ayağa kalkamaz. Gidişhat çok feci, çok vahim...

beşpınarlar tepesinin nasıl gidebileceğim konusunda detaylı bir bilgi verirmisiniz

selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,817
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR