Yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanwaller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,558
Ynt: Yakıt tüketimi

125 bg, devamlı 4x4, bu kiloda ve otomatik vites olan bir araç için bence az. 2006 sonrası için istenen genelde oldukça yüksek rakamlar. 2003-2005 arası turbolu olan XT modellerinden alınabilir.

Etiketler

125 bg, devamlı 4x4, bu kiloda ve otomatik vites olan bir araç için bence az.

Bence az değil. Az olduğunu düşünen overdrive ı kapatıp bir süre öyle kullanabilir.. Bence yerden yüksek bir araç için fazla güçlü olmak pek te emniyetli olmuyor.

olasiliksiz' Alıntı:
Bence az değil. Az olduğunu düşünen overdrive ı kapatıp bir süre öyle kullanabilir.. Bence yerden yüksek bir araç için fazla güçlü olmak pek te emniyetli olmuyor.

Bizde overdrive yok. Ancak bizim araçların turbosuz olanlarına bindim ve aradaki fark çok büyük. 125 bg artık 1.6 motorlu binek araçlarda sunulan bir güç.

GezenGen' Alıntı:
125 bg, devamlı 4x4, bu kiloda ve otomatik vites olan bir araç için bence az. 2006 sonrası için istenen genelde oldukça yüksek rakamlar. 2003-2005 arası turbolu olan XT modellerinden alınabilir.

Haklısın ama 2006 sonrasında turbonun olmaması(arıza kaynagının olmaması yani), 156 HP'lik yeterli güç, azda olsa daha düşük yakıt tüketimi nedenleri ile tercih sebebi olabilir bence... Fiyat konusunda haklısın ona bişey demiyorum ama onlarda 2003-2005 modeller gibi 6-7 yaşına geldiğinde onlarında fiyatı düşecek :smiley:
Bende şu LPG işine ısınabilirsem alacağım artık :(

İkinci el bilmediğin dizel almak çok daha riskli ve masraflı olabilir diyor herkes. Normalde bende LPG'yi düşünmüyordum yoksa. Bahsettiğin o kasalar, bizim araçlara göre 1-1.5 litre az yakıyor. Artık aramıza katılmanı bekliyorum :smiley:

50 liralık gaz ile 150km ye yakın bir yol gidebiliyorsanız normal, 120km gidiyorsanız bence biraz fazla....

aracımı satalı bir seneyi geçti ama çok defa ölçmüştüm , dikkatli kullanımlarda şehiriçi ve otoban karışık 10,5 litre idi , gaza yüklendiğim zamanlar ise 14-15 oluyordu.
bence 10,5 mükemmel değer.

şu an legacy kullanıyorum onun da karışık değeri 9,8 lt

Metaphor' Alıntı:
2003 XT Basmadan 16-18 arasında değişiyor Lpg sarfiyatım. ( Teleflex )

En son yaklaşık 1000 km'lik bir ölçüm yaptım ve pek de tasarrufa dikkat etmeden ki ortalama 11.5 lt LPG (İstanbul şehiriçine girmedi araç hiç).

En son yaklaşık 1000 km'lik bir ölçüm yaptım ve pek de tasarrufa dikkat etmeden ki ortalama 11.5 lt LPG (İstanbul şehiriçine girmedi araç hiç

Çok yakıyo bu foresterlar yaw:smiley:))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR