Yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanwaller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,556

serkanwaller

Ana Kamp
2003 model Forester Turbo aracım nedense çok yakıyor. Basmıyorum sakin kullanımda bile LPG 15-16 lt ki ağırlıklı düz yol dur kalk trafiği az yani, Benzin ise 12-13 lt civarı. LPG için NGK'nın orijinal bujilerini aldım taktım. İridyum'lu. Ayrıca aracımı egsoz ölçümüne soktum. Burda da tüm değerler gayet iyi. Ancak çok yakıyo hala. Ne yaptıysam düşüremiyom. Nedir problem sizce yada siz ne yakıyosunuz. Normal mi sizce yakıt tüketimi.

Etiketler
Ynt: Yakıt tüketimi

Aynı aracın aynı modelınden bende de var.Yazdıgın degerler normal degerler tam ölçmemekle bırlıkte havlar sogudugu zaman 13 lt gıbı yakıyor.Tabı sunu dusunmek lazım cok yakıyor ama,yaklasık 1500 kg+otomatik vites+2,0 motor+awd+turbo=13 lt normal bence.Bende bır ara kafaya takmıstım cok dıye.Arastırdım biraz diğer otomatikleri ve eskıden bır otomatik polo vardı esımde 1.6 otomatikti 10 lıtre cıvarı yakıyordu.Bu nedenle 1,6 olsa bıle 10 lıtrenın altına ınebılen otomatık zor(tam otomatik diyorum ama)Umarım yardımcı olabılmısımdır.

Önceki farklı başlıklarda tüketimlerimiz yazıyordu. Kesinlikle normal değerler. Benim aracında çok benzer tüketimi var.

2004 model forester turbo su olan bir arkadaşım ile karşılaştım geçen ve 24-25 kuruş yaktığını söledi. Yani 12-13 lt. benim tüketimimin yaklaşık %20-30 azı. bana imkansız geldi ancak iddia ediyor. Yollar aynı araçlar aynı. Bakımsa benim aracım onunkinden daha bakımlıdır eminim. Daha sakin kullandığımada eminim. Yakıt tüketimini azaltan türbülatör diye bir ürün var. kullanan yada fikri olan varmı. 2 bin km sonra birde bor motor yağıma bor katkısı koymak istiyorum. Ne dersiniz.

serkanwaller' Alıntı:
2004 model forester turbo su olan bir arkadaşım ile karşılaştım geçen ve 24-25 kuruş yaktığını söledi. Yani 12-13 lt. benim tüketimimin yaklaşık %20-30 azı. bana imkansız geldi ancak iddia ediyor. Yollar aynı araçlar aynı. Bakımsa benim aracım onunkinden daha bakımlıdır eminim. Daha sakin kullandığımada eminim. Yakıt tüketimini azaltan türbülatör diye bir ürün var. kullanan yada fikri olan varmı. 2 bin km sonra birde bor motor yağıma bor katkısı koymak istiyorum. Ne dersiniz.
dostum borun yakıt tüketimine hiçbir olumlu etkisi yok ben denedim

Bence şehir dışı düz yolda benzin tüketiminin 9'a kadar inmesi lazım. lpg ise bundan ancak %15 fazla olabilir. Hata yolda hiç bayır yoksa ve sabit hızla gidiyorsanız daha da düşük olabilir.

serkanwaller' Alıntı:
2003 model Forester Turbo aracım nedense çok yakıyor. Basmıyorum sakin kullanımda bile LPG 15-16 lt ki ağırlıklı düz yol dur kalk trafiği az yani, Benzin ise 12-13 lt civarı. LPG için NGK'nın orijinal bujilerini aldım taktım. İridyum'lu. Ayrıca aracımı egsoz ölçümüne soktum. Burda da tüm değerler gayet iyi. Ancak çok yakıyo hala. Ne yaptıysam düşüremiyom. Nedir problem sizce yada siz ne yakıyosunuz. Normal mi sizce yakıt tüketimi.

yakıt tüketimin normal hocam .sağdan soldan söylenenlere bakma.

LPG=BENZİN X % 20

gerisi hikaye.selamlar.

Peki türbülatör uygulaması yapan varmı? Burda bir yetkili servis çok övüyo bu ürünü ama bence saçmalık. Hava girişine takılan bir pervane.

merhaba,
aracımda turbo yok (2.0X). şehir içinde benzin 10lt/100km (40kr), şehir dışında 7.5-8lt (30-35kr) ye düşüyor. kış koşulları tüketimi artırıyor. kısa mesafeli gidiş-gelişler motorun soğuk çalışma süresinin uzamasına neden oluyor. kış lastiği de tüketimi %3-5 artırıyor.

2003 xt turbo uzun yol 1O lt 100-120 arası gaza yuklenmeden sarfiyat,
sert kullanımda 15 kadar çıkıyor

juggler' Alıntı:
merhaba,
aracımda turbo yok (2.0X). şehir içinde benzin 10lt/100km (40kr), şehir dışında 7.5-8lt (30-35kr) ye düşüyor. kış koşulları tüketimi artırıyor. kısa mesafeli gidiş-gelişler motorun soğuk çalışma süresinin uzamasına neden oluyor. kış lastiği de tüketimi %3-5 artırıyor.

Hakan bey aracınız 125 HP olanlarda mı, 155 HP olan 2006 sonrası modellerden mi?
Eğer 125 HP ise güç eksikliği yaşıyormusunuz, yetiyormu...

2006 modellerde kullanılan atmosferik (turbo olmayan) motorlar 156HP. benim için bu güç tatmin edici.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR