Xl-7 Hararet Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan legend91 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,630

legend91

Kamp II
Yer
ADANA
Haftasonu 2006 Grand Vitara XL-7 2.0 TD aracımla Adana'nın Aladağ ilçesine ( 80 KM ) yolculuk yaptım , çıkışlı inişli yollarda aracımın ısı göstergesi yükselmeye başladı , 10 dk. dinledikten sonra tekrar yol aldım en ufak rampayı görür görmez hareret anında yükselmeye başlyor , 2000 cc dizel motorun bu sorununu cok şaşırdım açıkcası , yapmam gereken nedir arkadaşlar sizce,bu sorunu yaşayan var mı ? Bilgileriniz paylaşırsanız memnun olurum...

Etiketler
Ynt: Xl-7 Hararet Sorunu

legend91' Alıntı:
Haftasonu 2006 Grand Vitara XL-7 2.0 TD aracımla Adana'nın Aladağ ilçesine ( 80 KM ) yolculuk yaptım , çıkışlı inişli yollarda aracımın ısı göstergesi yükselmeye başladı , 10 dk. dinledikten sonra tekrar yol aldım en ufak rampayı görür görmez hareret anında yükselmeye başlyor , 2000 cc dizel motorun bu sorununu cok şaşırdım açıkcası , yapmam gereken nedir arkadaşlar sizce,bu sorunu yaşayan var mı ? Bilgileriniz paylaşırsanız memnun olurum...
Su eksiltme var mı, suyun rengi nasıl?
Yağ çubuğunda görünüm nasıl?

GOGILA şunu yazın >> GRAND VİTARA XL-7 TD KRONİK SORUNLARI..! REVİZYON&MODİFİYESİ

çıkan resimlerde radyatörle ilğili olanlara göz gezdirin derim.. :smiley:

araçlarımızın hepsi 2006 modeldir.. ;) daha yenisi yada eskisi yok.. ;)

oguz1134' Alıntı:
GOGILA şunu yazın >> GRAND VİTARA XL-7 TD KRONİK SORUNLARI..! REVİZYON&MODİFİYESİ

çıkan resimlerde radyatörle ilğili olanlara göz gezdirin derim.. :smiley:

araçlarımızın hepsi 2006 modeldir.. ;) daha yenisi yada eskisi yok.. ;)
Oğuz Kardeşim emeğine sağlık cidden emek etmişsin ve paylaşımını yapmışsın , ee ne öneriyorsun şimdi napalım bu soruna ? ;)

Aracımda 2 gün önce arıza lambası yandı ve 1 gün sonra söndü , arıza lambası yandığı gün içerisinde de rolanti yüksekteydi , nedir bu arkdaşlar ?

Aracı cihaza bağlamak lazım.
Eğer yakın zamanda satmayı düşünmüyorsanız;
Nuvi serisi Garmın Navigasyon cihazı ve
aracın OBD II portuna bağlanan Garmın Ecoroute HD aksesuarı alın.
Bu şekilde navigasyon cihazının ekranından
arıza kodunu ışık sönmüş olsa da görebilirsiniz, , kodun ne anlama geldiğini de okursunuz, ışık tekrar yanarsa söndürebilirsiniz.
Ayrıca;
daha önce sorun yaşadığınız harareti de takip edersiniz, aracın kendi hararet göstergesi sabit dururken, dijital olarak motor hararetini gösterir, 1 derecelik farkları dahi takip edebilirsiniz.
Bunun dışında
akü voltajı,
emiş hava sıcaklığı
toplu hava akışı,
motor yükü,
manifold basıncını anlık olarak görebilirsiniz. Böylelikle turbo vs... hakkında bilgi sahibi olursunuz.
Son olarak aynı cihaz anlık ve ortalama yakıt tüketimini de gösterdiğinden yol bilgisayarı işini de yapar.

rampayı görür görmez hareret anında yükselmeye başlyor..?

hararet saati adam gibi çalışan hiç bir vitara çeşidi duymadım.. ;) cok anormal ..conta yakacak kadar yükseldiğinde calışır sadece bildiğim..ve asla dogruyu göstermez.. ;)
aracla bir müddet uzun yola daga bayıra olmıyacak yerlere gitmeyin..derim.
contanın eli kulagında ;) yanmadıysada hasar gördü en kısa zamanda yolda bırakacak gibi düşünün.

4 enjektör +birde kapak fiyatlarını araştırın..arayın varmıdır yokmudur..contayı sökmeye kalktıgınızda lazım olabilir. :smiley:

veteriner' Alıntı:
Aracı cihaza bağlamak lazım.
Eğer yakın zamanda satmayı düşünmüyorsanız;
Nuvi serisi Garmın Navigasyon cihazı ve
aracın OBD II portuna bağlanan Garmın Ecoroute HD aksesuarı alın.
Bu şekilde navigasyon cihazının ekranından
arıza kodunu ışık sönmüş olsa da görebilirsiniz, , kodun ne anlama geldiğini de okursunuz, ışık tekrar yanarsa söndürebilirsiniz.
Ayrıca;
daha önce sorun yaşadığınız harareti de takip edersiniz, aracın kendi hararet göstergesi sabit dururken, dijital olarak motor hararetini gösterir, 1 derecelik farkları dahi takip edebilirsiniz.
Bunun dışında
akü voltajı,
emiş hava sıcaklığı
toplu hava akışı,
motor yükü,
manifold basıncını anlık olarak görebilirsiniz. Böylelikle turbo vs... hakkında bilgi sahibi olursunuz.
Son olarak aynı cihaz anlık ve ortalama yakıt tüketimini de gösterdiğinden yol bilgisayarı işini de yapar.
Haklısınız çok yardımcı olacaktır bana bu cihaz hemen araştırmaya başlıyorum teşekkür ederim...

oguz1134' Alıntı:
rampayı görür görmez hareret anında yükselmeye başlyor..?

hararet saati adam gibi çalışan hiç bir vitara çeşidi duymadım.. ;) cok anormal ..conta yakacak kadar yükseldiğinde calışır sadece bildiğim..ve asla dogruyu göstermez.. ;)
aracla bir müddet uzun yola daga bayıra olmıyacak yerlere gitmeyin..derim.
contanın eli kulagında ;) yanmadıysada hasar gördü en kısa zamanda yolda bırakacak gibi düşünün.

4 enjektör +birde kapak fiyatlarını araştırın..arayın varmıdır yokmudur..contayı sökmeye kalktıgınızda lazım olabilir. :smiley:
Nasıl böyle bi araç bu arızayı veriyor şaşkınım doğrusu , ee şimdi ben bu araçla doğru düzgün kafam rahat rahat uzun yola çıkamıcakmıyım ?

Nasıl böyle bi araç bu arızayı veriyor şaşkınım doğrusu , ee şimdi ben bu araçla doğru düzgün kafam rahat rahat uzun yola çıkamıcakmıyım ?

Bir ara motoru hararet yapabilir eski teknolojidir diye konuşulan 1.6 motor suzukilere dair muhabbetler vardı. Radyatör şişleme muhabbetleri, motor kapak değişimi vs.
Sonra moturunda pejo parçası kullanılan suzukileri öğrendik (dizel)
İspanyol yapımı olanlar iyi değil capon olanlar iyi muhabbetleri döndü
Sonra reno dizel motorlu olanlar piyasaya çıkmış
Hepsinin üzerinde suzuki yazıyor.
Hepsinin de sahipleri araçlardan memnun görünüyordu.
(=> gülü seven dikenine katlanır muhabbeti)

Yani=> aracı sevdiyseniz uğraşın sevmediyseniz satın seven uğraşsın.

Ha bu arada.. bunca muhabbet arasında en az problemi duyulan : 2.0 V6 benzinli.

Bu tip muhabbetler (özellikle 1.6 JLX için) açılınca iddia ettiğim fakat genelde yanlız kaldığım bir konu var.
Göstergenin doğru göstermediği konusuna katılıyorum.
Fakat aracın hararete meyilli olduğu konusuna kesinlikle katılmıyorum. Eski teknoloji de olsa pervaneli soğutma sistemi sayesinde araç sıkıştırdıkça harareti düşürüyor.
Ancak radyatör, kalorifer peteği, hortumlar antifriz kullanmamak ve veya kalitesiz antifriz/çeşme suyu kombinasyonu nedeniyle çamur pas bağlamış,
pervane termiği hiç kontrol edilmeyen, devirdaim değiştirmekten kaçılan araçlar hangi marka olursa olsun hararet yapacaktır.
Benim JLX 330 binde son 200 bin kmsini bende yaptı.
Radyatör , kalorifer peteği, hortumları , devirdaimi bir kez yeniledim, kırmızı organik antifriz ve saf suyumu koydum(100 binde değiştiririm) araçtaki dijital yol bilgisayarından takip ederim, düzde 2000 devir civarı 82 derecede olan hararet rampada kapatıp 3000-3500 lere çıkınca 78 e düşüyor.

Ben radyatör şişletmekle işe başlıyrum o zaman ;) bu arada dediğiniz gibi hararet max. seviyedeyken motor kaputunu açtım açarken ki düşüncem herhalde fokur fokur kaynıyordur , bir baktım düşündüğüm kadar bişey ortada yok ??? Gösterge hatası olma ihtimali yüksek ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri