Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben bir buçuk yıldır 1998 XJ kullanıyorum. Değil aldığım gün, aldığımdan bugüne dek toplamda 1000 TL masraf çıkarmamıştır. Modifiyeleri hariç tutuyorum tabi ki... Aldığımda 140 bin km üzerindeydi; ama bakımlı düzgün bir araçtı. Bir yetkili servis, iki özel servise baktırmıştım; alacağınız aracı her yönüyle kontrol ettirip öyle karar verin bence. Binek araç değilller sonuçta ucuz diye aldığınız bir araca ödediğiniz kadar masraf yapabilirsiniz, ucuzuna kaçmamakta fayda var...
arkadaşlar,bahsettiğim araç hakkında son güncel bilgiler mail yolu ile geldi.
Aracta Balatalar yeni değişmiş, 4 lastik Martta yenilenmiş ve hala 100bin km'nin altında.
sadece klimasına bakılması ve fren diskinin değişmesi gerekiyormuş.
Tüv den yeni çıkmış.
Araç 97 model denildiği gibi başka bir sorun yoksa standart donanımda piyasa değeri nedir?Kaç paraya kadar alınır?
Klimanın bakılması konusu biraz ilginç, gazı da eksik olabilir, kompresör problemi de olabilir, işin özü 70 TL.da masrafı olabilir ciddi rakamlarda çıkabilir...
97 model xj sport iyi kullanılmış ve orjinal ise olması gereken fiyatı : 20.000 tl ile 22 000 tl arasındadır... ALIRSAN MEMNUN KALACAKSIN.
xj jeep ler kalite ve marka değeri olarak değerini çok iyi koruyan sağlam bir araçlar ama titiz ve xj koliksen masrafın da o kadar çok olur.
xj için 1.5 senede 1000 tl masraf çok iyi en son 1 ay önce ön takım baranax ,sağ istavroz dişlisive rotiller değişti.
işçilik dahil 1 500 tl harcadım.aracımı aldığımda bu problemler yoktu .
AÇIKLAMA : YAPILAN HER MASRAF XJ NİN İYİLİĞİ İÇİN .YAPILAN MASRAF HERZAMAN İÇİN XJ Yİ DAHA DA SAĞLAM VE GÜÇLÜ YAPIYOR.
bence asfalt yoldaki çukura düşmek ,toprak zeminde derin çukura düşmekten daha kötü
( gerçek ve sert off road u asfalt ( gündelik olarak kullandığımız ) yollarda yapıyoruz.)
not: normal xj ler için çamur ve engebesi az off road organizasyonları varmı merak ediyorum...modifiyesiz xj lerin ne günahı var...
bize uygun off road olsa ne güzel olur eğer varsa bilgilenmek isterim..
Selamlar,
Sonunda bende bir xj sahibi oldum çok mutluyum.Yaklaşık 10 gün evvel 1998 model 99.000km de bir country aldım.
Resimlerini çekip siteye koymaya çalışacağım.Brc marka LPG kit taktırdım.Arka bagaja 90lt lik silindir depo taktırmama rağmen korktuğum kadar yer kaybı da yaşamadım.
LPg montajından mı bilemedim ama montajdan sonra aracımın sık aralıklarla gösterge panoları devreden çıkıp airbag ışığı yanıyor.Bayram sonrası montaj yaptırdığım yere götürüp göstermem lazım.
Acaba aranızda montaj sonrasında böyle bir durumla karşılaşan oldumu???
İlk uzun yol deneyimim de Ankara'ya oldu.Günü birlik bu gezide gidiş ve gelişte en fazla 120km hızla yol aldım.Otomatik hız sabitleyeci ile çok konforlu idi!!!Toplamdada 130lt LPG tükettim.Yani 2 depo ile gidip geldim.
İstanbul'dan full depo çıkıp Ankara'da depomu fulledim ve 110tl(69lt),dönüştede otobandaki opet'de tekrar depo full yapıldığında da 100tl(59 lt)ye dolum yaptım.
Forumdan daha önce bu konu ile ilgili konuları okuduğum için tüketim bana gayet mantıklı geldi.Siz ne dersiniz???
Ankara girişine yaklaşık 30 km kala emniyet şeritinde motor kaputu açık halde yardım bekleyen bir araç görüp durum.Kendisi genç bir arkadaş benzini bitmiş palio marka bir araba ile çaresizlik içersinde beklerken beni karşısında görünce inanın çok sevindi.Kendisini yaklaşık 8-10 km ilerdeki benzinciye çekme halatı ile çekerek ulaştırdım.Fakat bu yardım sırasında bir ara genç arkadaş frenlerin şişmesinden dolayı panik yapıp frene basınca doğal olarak arabada bir kasma oldu.Sonra benzincide ayrıldıktan sonra ben aracımla kalkış yaparken sanki sol arka lastkten garip bir şekilde sesler geldi.Ve bu sesi ani kalkışlarda ara sıra tekrar etmeye devam ediyor.Acaba bu konuda yorumunuz nedir???Bayram sonrasında Master servise gidip göstereceğim zaten.
Şimdilik yazacaklarım bu kadar.
Bütün herkesin Ramazan Bayramı kutlu olsun.
İyi bayramlar........