Wouxun KG-UV920R Dual Band Araç Telsizi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ProntoBasso Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,916

ProntoBasso

L200 Bigfoot 185 Hp
Yer
İstanbul
Wouxun-UVD1P'yi araştırırken, yahoogroups ve daha sonra facebook grubunda yeni piyasaya sürülmek üzere olan wouxun'un ilk Mobil cihazının konuşulmakta olduğunu gördüm.
Sizlerle de paylaşmak istedim,
1 ay içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen cihazın satış fiyatının yaklaşık 150-200 dolar civarında olacağı söyleniyor.
Özelliklerine bakılınca Türkiyedeki amatör arkadaşlar tarafından da baya tercih edileceğini düşünüyorum, heleki UVD1P nin yarattığı hayran kitlesi ve sağladığı marka prestijiyle, birkaç yıla wouxun'un büyük 3 lerin tahtını sallayacağı öngörülüyor.

moleculo-albums-wouxun-kg-uv920r-picture2191-wouxun-kg-uv920r.jpg

moleculo-albums-wouxun-kg-uv920r-picture2192-kg-uv920r-specs.jpg

Etiketler

Ynt: Wouxun KG-UV920R Dual Band Araç Telsizi

Bu bahsi geçen telsiz markasının Türkiyedeki ithalatcısı varmı ? Varsa adresini yazarmısınız ...Bu cihaz Türk standartlarına uygunmu? ( B.T.K T.S.001 ).

cevap vermek için siz zahmet etmeyin ben araştırdım... B.T.K. Spectrum yönetimi 18.07.2008 Tarihinden bu yana Sınıf - 2 Bildirim formu ile onay almiş cihazlar listesinde sadece Wouxun KG_UVD1P Modelinin izini var..Bu markanın diğer model ve versiyonlarının Türkiye'ye ithali ve tabiiki kullanımına izin yok..Lütfen amatör arkadaşlarımızı ve amatörlüğe hazırlanan arkadaşlarımızı yarın ne olacağı belli olmayan bu tip cihazlara özendirme çabasından vazgeçiniz.. Biliyorsunuz ki gerçek amatör yasalara saygılıdır ve yönetmeliklerde belirlenen legal işlerden sorumludur...Bu tip cihazları İnternet üzerinden kaçak ve faturasız satan firmalar hem vergi kaçırmakda hemde standartlara uymayan cihazlarla garanti hizmeti vermemeleri nedeniyle amatör camiamıza zarar vermekdedir..Bu nedenle hem Gümrük Müsteşarlığı hemde B.T.K. bünyesinde gerekli şikayetlerde bulundum..Bu illegal reklamların yeri gezenbilir değildir.. Gezenbilir moderatörlerinin dikkatine Mustafa Ercan Süzer TA 2 VE

sevgili ercan bey,buradaki ilanda ne özendirme var nede yazanlar bu cihazı satıyor.sadece yeni üretilmiş daha sergi aşamasında olan bir cihazı tanıtıyorlar.bu cihazın daha dünyada satışı yokken BTK nın listesinde olması beklentisi ile araştırma yapmanızı ise tuhaf buluyorum.Daha satışı olmayan bir cihazı gümrük müsteşarlığına şikayet etmeniz sonucunda size üstün hizmet madalyası verirler sanırım:smiley:

al diyen yok sat diyen yok.Reklam neresinde bu işin anlayamadım.sadece yeni üretilmiş bir cihazı bilgilendirme amaçlı yayyınladığını düşünüyorum arkadaşın.bu işe merakı olan ve bu cihazı takip eden okadar çok kişi varki ,sizin bu yaklaşımınızı doğru bulmuyorum.
özelliklerini inceledinizmi?hangi noktası BTK nın yayınladığı standartlara uymuyor?
Eğer ileride BTK nın ithaline uygun olmayan standart dışı bir uygunsuzluğu var ise paylaşın bizde öğrenelim.

Merka ettiğim bir konu var,
Özendirme amaçlı bu cihaz piyasaya çıkmamış ve Prototip bir cihaz öncelikle amerika da denenecek bir cihaz ve 20100 mayıs ayında
( wouxun dan Mr.Danny den alınan bilgi ) piyasaya verilecek ve öncelik olarak istek yapan ülkeler var sırada

Bizde olma imkanı şu an için yok , çünkü cihazın FCC belgesi alınmamış

Ercan bey bir Amatör olarak bu konuyu önce iyice inceleyin , daha sonra herkesin önüne koyun , wouxun uvd 1 cihazın
listeye ne zaman girdiği hakkında bir bilginiz varmı , yok isee REGA dan size bu gazeteyi göndereyim...

çünkü aynı listede adını hiç duymadığınız 41 cihaz var , hatta biri çok ilginç bence bir bakın bu belgeye..
REGA size çok yakın , Ankara'da İçişleri Bakanlığından sonraki kavşaktan sola sapınca 4 km yukarıda bir yeri var ( idi )

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Adres : BAŞBAKANLIK Necatibey Cad. No : 108 Kat : 4 06100/ ANKARA

saygılarımla

Yalın abi söylenecek herşeyi söylemiş ama hitap edilen kişi ben olduğum için yazıyım.

Ercan bey,
ben ne bu cihazı satıyorum, ne reklam yapıyorum, ne birilerini birşey özendirme çabası içindeyim.
Herhalde beni, şu siteye sırf ilan vermek için üye olan satıcılardan zannettiniz.
Yanıldığınızı bildirir iyi günler dilerim.
İsterseniz ismimi google a girip ne işle meşgul olduğumu anlayabilirsiniz.
Saygılar.
Mert Eryüksel.

Bir tek modele takılıp kalmışsınız...Benim araştırdığım Marka bazında ..Yalnız bu sitede değil amatörler arasındada bazı markaların legal ithal edilmiş gibi gösterilerek satışının yapılması...Dikkatini çekmek istediğim diğer konu ise Türkiye 'mizde amatörlüğe yeni adım atan ve cihaz edinme konusunda bir atımlık barutu olan arkadaşlarımızın 1-2 gün sonra cihazına teknik servis desteği alamadığı için mağdur olmaması..Kimse collsing'e bakıp aldanmasın ben 3222 den bu yana amatörüm..Bu piyasada çok tanınmış ve servis desteği alacağına inandığı markaları satın alan mağdur çok amatör var..Tenkit ve önerileriniz için teşekkür eder, yurtdışından illegal cihaz sahibi olacak amatörlerimizede hayırlı olmasını dilerim...

Sayın Yalçın Sümer .Madalya konusunda benim madalyaya ihtiyacım yok bunu bilesin ...Ben 30 sene bu devlete senin aklının alamayacağı kadar hizmet verdim.O şeref bana yeter ve bunuda madalyayla belgelemeye niyetim yok...Ayrıca profilimede mail adresimi ve callsing yazacak kadarda cesurum..

Bizde zaten siz eski deneyimi amatörler, o bahsettiğiniz bir atımlık barutu olan amatör adayları için piyasaya sürülmek üzere ve ekonomik bir tercih olabilecek bir cihazın kritiğini yapın diye koyduk cihazı buraya.
Ona buna bilip bilmeden yasa dışı kaçakçı tüccar ithamı yapın diye değil.
Eğer zabitlik yapmak istiyorsanız, ilan panosu bölümünde şansınızı deneyin,
"AMATÖR TELSİZCİLİK" başilığının altında ne yazıyor bi okuyun.
"Amatör ve CB (Halk Band) telsiz ve haberleşme elektroniği hakkında bildiklerimizi burada paylaşalım."
Sitemizde ve Türkiyede bilinmeyen bir cihaz yeni ama çok iyi işler çıkaran bir firma ve muadillerinin 3te1 i fiyatında.
ve bu başlıkta paylaşma başlığı satış değil.
Paranoyaklığın ve gereksiz ve yersiz ithamların lüzumu yok.

Ayrıca 30 senelik Radyo amatörü olduğunuzdan dolayı düzeltiyim "callsign" sizin yazdığınız gibi yazılmaz.
yani "COLLSING" değil "CALLSİGN"
öyle yazarsanız "kucaklama şarkısı" anlamına gelir, çağrı işareti anlamına gelmesi gereken kelime.

Sağlıcakla.

Harf hatalarındaki dikkatini üslubundada göstersen iyi olur..Zabitlik konusuna gelince 1974-1979 yıllarında o görevi dünya denizlerinde telsiz zabiti olarak yaptım..Tabi sen o yılları maalesef hatırlamazsın....Ayrıca bu bahsi geçen telsizide alıp kullanman beni ilgilendirmez..Zaten bantlarda geyik yapan bir sürü amatör var bir eksik bir fazla farketmez.

16 yaşında telsiz zabiti olarak atanmış olmanız çok hoş gerçekten.
Sanırım üniversiteyi de 15 inizde bitirdiniz.
2 mesajda üst üste hata yapınca harf değil bilgi hatası oluyor.
Usluptan dem vuracaksak senli benli olacak kadar yakın olduğumuzu düşünmüyorum.
2 Üniversite bitirmiş 3 yabancı dile sahip biri olarak bandlarda geyik yapacak ne zamanım ne hevesim var.
Geyiksiz bandlar diliyorum size.

Not: Ayrıca Türkçede bağlaç olan "de" "da" ayrı yazılır.

Saygılar.

Dilbilgisi konusunda beni aydınlattığınız için size teşekkür ederim .Müsait olduğumda P.T.T Sirkeci'den aldığım B sınıfı Beynelminel ehliyetimle diğerlerinide (Kara tahditli, Yakın yol deniz, A Sınıfı Amatör,Yakın yol yat kaptanlığı ve 6000 e yakın QSL kartı) mail olarak bilgilerinize sunmak isterim..Saygılarımla..

ercan bey bende profilimde yazıyorum kanunların bana verdiği amatör telsiz kodumu.mesajımı yazdığım yerin yani sizin okuduğunuz yerin ,en altında bir çizgi var orada yazıyor TB5BAA diye ,bunu neden saklıyayımki.ayrıca QTH bilgimde var.

bu cihazı tanımıyorsunuz az bir elektronik bilgisi olan kişi bile wouxun cihazı tamir edebiliyor.ben kendimden örnek vereyim ,bende wouxun el cihazı var.en çok arıza yapan kısmı ,şarz cihazının transistörü arızalandı, arızayı cihazı açıp kendim bulabildim ve değiştirdim.elektroniği amatör olduktan sonra öğrendim.
ben cihazımı 180 tl ye aldım. yurt dışından herkez bu cihazı getirtebiliyor,yasal yollardan faturası kesilmiş biçimde 409shop dan.gidip 600-700 tl ye yaesu veya kenwood veya icom alacaksın 2. el olarak söylüyorum, en basit arızada servise nekadar ödeyecek maddi imkansızlık yaşayan arkadaş?
bir insanın kendi telsizini yapmasını sağlıyacak kadar ucuz vede basit olması bence insanları rahatsız etmemeli.aksine bu sektörü yıllarca sömüren 3 büyükleri biraz daha ucuza telsiz satmaya zorlayacağını düşünerek,maddi imkansızlıkları olan arkadaşlarımız için sevinmeliyiz.

bugüne kadar..yaklaşık abartısız 100ü geçkin farklı model cihaz kullandım...bunların 99u markalaşmış ün yapmış cihazlardı...hepsindede sıkıntı yaşadım..kiminin bir haftada tuşları silindi,,kiminin soğuk havada hoparlörü patladı vs vs....Wouxun cihaz kullandığımdan bugüne bu cihazları beynimden sildim...hem çok ucuz hem süper çalışıyor....bu adamlar bize yüzlerce dolar verip aldığımız cihazların aynı fonksyonda olanını oyuncak cihaz parasına bize ulaştırıyorla....ben onlara teşekür ediyorum herkese saygılar....
tb7mmn,
kayseri

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

SON KONULAR

Geri