Wk 3.0 Crd Alsak Mı ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enbay1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 366
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 101,956
Peki konfor değerlendirme yaparsanız ? Süspansiyon konforu hangisinde iyiydi iç genişliği hangisinde daha yeterli idi ? Teşekkür ederim
 

Etiketler
Peki konfor değerlendirme yaparsanız ? Süspansiyon konforu hangisinde iyiydi iç genişliği hangisinde daha yeterli idi ? Teşekkür ederim
bende 4.7 vardı, konfor, iç hacim ve donanım olarak ikisi arasında WH ın ezici bir üstünlüğü var.
özellikle de arka koltukta oturanlar için koltuk yüksekliği WH da çok daha iyi (ama yine yeterli değil, kısa taburede oturur gibi uzun boylular için).

benim de merakım 2.7 motorun çalışması nasıl, çok sesli ve titreşimli mi, uzun yolda 110-130 arası kabin içine çok ses geliyor mu? ben 1-2 tane inceledim, araçların durumu iyi değildi ve izlenimlerim pek iyi değil.

6 sene önce 2,7Crd Wj almış idim,halen kullanıyorum
bu açıdan karşılaştırması nasıl peki?
 

WJ daha salınımlı bir araç sanki teknede gibi hissettiriyor kimi zaman,ama WH tartışılmaz daha üstün,iç döşeme kalitesi hariç.Dediğiniz gibi 2.7 daha gürültülü ve sarsıntılı ama zannediyorum bu biraz da çakma motor kulakları ile ilgili bu.
 





Ankara-İzmir-Ankara seyahatimde yakıt tüketimi, 2006 Grand Cherokee 3.0 CRD



 


Selam mersedes ML 350 motoru hakkında sorum olcak, gelirken haber edersmisin?
 

Aklımda 2008 2010 grand cherokee wk alma fikri var aracı 2. Aracım olarak almak istiyorum yılda 5000 7000 km arası yol yaparım diye düşünüyorum. Verdiğiniz bilgilerden kronik sorunu olmayan başarılı bir araç olduğunu öğrendim, ön takımları, dijital kontak anahtarı ve kızdırma bujisi modülü zayıf noktaları olarak gözüküyor
Size sormak istediğim bu arızaları yaşarsam büyük tutarlar öder miyim? Geri çağırma kapsamında kontak anahtarı değiştiğini duydum eski sahibi değiştirmemiş olsa bile aldığımda değiştirebilir miyim şase uygunsa bunun bir zaman aşımı var mıdır?
Birde genel olarak alacağım araçlar ne kadar özen göstersemde mantıklı bütçe ile 150k 200k arasında araçlar yaş itibariyle. Bu km leri tavsiye eder misiniz. Tabiii ki elden geldiğince bakımlı temiz geçmişi olan bir araç almaya çalışıcam ama ilk defa bu yaşta bu km de bir aracım olacak psikolojik olarak değişik hissediyor insan kendini.
Forumlarda yazdığınız yaklaşık 10 bin TL yi araç bakım masrafı hanesine ayırıcam ama 2008 2010 model 150k 200k arası bir aracın mantıklı edecek tutarı nedir sizin kafanızda.130 135 gibi bir bütçe ile temiz bir araç alabilir miyim?
İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
 

piyasasını bilmiyorum o konuda bir şey diyemem ama yılda 5k yapacaksan fazla üzmez bence. temizini bulursan rutin bakıma gidersin sadece. ama ağır bakım isteyen sorunlu bir wk ise, sana baya masraf çıkartır. parçaları pahalı çünkü.
geri çağırmanın süresi yok. istediğin zaman yaptırabilirsin.
 



Çlm
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Piyasa dolandırıcılıklarına maruz kalmazsam elimden geldiğince temiz bakımlı 200k km aşağısı bir araç almaya çalışıcam
 

Çlm

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Piyasa dolandırıcılıklarına maruz kalmazsam elimden geldiğince temiz bakımlı 200k km aşağısı bir araç almaya çalışıcam
çok iyi expertiz yaptırman lazım hocam. dediğin gibi piyasa çok kötü. neler neler duyuyoruz. bence madem yeni nesil bir araç alacaksınız, full servis bakımlı / kayıtlı araç bakmayı düşünün derim.
 

İstanbul Ankara birkaç büyükşehir dışından bakmayı düşünmüyorum. İlk sahibi falan olursa ne ala ama uygun ilan görünce insanın basiretide bağlanıyor.ancak gerçekten 2 ekspertiz falan yaptırabilirim
 

makyajlı kasa mekanik ve görsel anlamda yenilikler barındırdığı için daha sorunsuz.
kızdırma bujisi ucuz, ön takım parçaya göre değişir ama ön takımlar düzgün kullanıldıysa zaten 150-200 k arasındaki bir araçta sorun çıkarmaz.
kontak değişimi geri çağırma kapsamında olduğu için yapılmamış ise serviste yapılır diye düşünüyorum. alacağınız aracın şase / WIN nosunu kendi Jeep sayfasından sorgulatın almadan.
parçaları çok pahalı değil, zaten şu an hangi aracın parçası ucuz?
çok el değiştirmemiş, mümkünse en fazla 2. / 3. sahibinden, bakımları kayıtlı, insan gibi kullanılmış bir araç kolay kolay sorun çıkartmaz.
şu sıralar piyasa bozuk, takipte kalın, aklınıza yatan araca fiyat teklif edin. mesajla değil ama gidin bakın içinize sinerse teklif edin, o fiyatlara bulunabilir.
kayıtlı araç da olsa cok iyi ekspertiz şart, standart ekspertiz yerlerinde ekspertize sokup akabinde jeep servisinde eksper yaptırın.
 

Çok teşekkür ederim acelem yok dediğimiz gibi her fırsatta malum sitelere girip bakıyorum, jeep servisi dediğiniz mengerler tarzı yetkili servisler mi? Yoksa İstanbul Avrupa yakasında nascar servis falan okudum orası yeterli olur mu? Bu eft, ümran expertiz vs gibi firmalara hiç güvenmiyorum sadece ellerinde bir boya makinası orada boya var burada yok diyorlar birde anlık basit şeyleri söylüyorlar elle tutulur bilgi veremezler diye düşünüyorum bu tarz araçlar için
 



rica ederim,
mengerler vs gibi yetkili servis bakımlı bir araç tabi ki daha iyi ama özel servis kaydı olan araç da iyidir.
oto rapor, ümran gibi yerler mekanik ayrıntılara (yanal kayma, süspansiyon testi gibi) ve şase boya bilgileri yönünden yararlı, bir de elektronik kontrolleri daha iyi.

nascar ekspertiz için belki olabilir, masraf ararlar bol miktarda, jeep control de bostancı sanayide, orası da olabilir.
ama bakım için ikisini de tercih etmem.