Wj Yağ Eksiltme ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmet5333 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,959

ahmet5333

Ana Kamp
merhaba arkadaslar..
2002 wj 4.7 aracım var 310k km ye ulaştı...
aracıma 2. ayda yağ bakımı yaptırmıştım 5.5 litre motul 10-40 tam sentetik yağ koyduk 15 bin km yi geçince tekrar yağını değiştirelim dedik götürdüm sanayiye eleman baktı çubuğa çubukta 2 cm yağ vardı bunun dedi yağı eksik üzerine yeni aldıgım gene motul 5-30 tam sentetik yağ ekledik yaklasık 3 litreye yakın yağ aldı eski yağı boşaltmadık sorularım şunlar..
1. bu araçta elektronik yağ seviye ikazı yokmudur ?
2. aracım yağ yakma durumu yok olsa yağ kokusu kendiniş belli eder zaten. aynı şekilde yağ kaçağı da yok bu belki 30. aracım sanayide yatıp kalktığım günlerim de oldu alım satımla uğraştığım için
3. yağ alırken eski yağı hangisini koyduğumu unutmuşum 10-40 yerine 5-30 kullandım buradaki hatam eski kalan yaklaşık 1.5 litre yağın üzerine 5-30 yağ ekledim çok sorun olacağını düşünmüyorum ama gene bi sorayım dedim
4. ve son sorum 15 bin km genel itibariyle sürekli arazide kullandıgım arac yağ hiç mi yanmaz arkadas usta da bende şaşırdık sanki yağ yeni değişmiş kanısındayız iikimizde araba araç lpg li o yüzden mi yağ yanıp kirlenmemiş.. lpg li ilk aracım bilmiyorum
cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
yag

merhaba,

yağ ikazı mevcut benim bildiğim,

ama bana göre en büyük sorun sürekli arazi şartlarında kullanılan bir aracın max 7.500 km de bakımının yapılması gerekiyor. bu süre zarfında yağ eksiltmesi çok çok normal.

eğer altlardan sızıntı yoksa ki bana göre kesin vardır 310k daki bir araçta (son 1-2 sene içinde bütün contalar değişmemiş ise) az da olsa eksiltebilir.

5,5lt yağdan yaklaşık yarısını eksiltmiş, tabi aynı kalitede yağ konsaymış daha iyi olurmuş.

servise gidip bence periyodik bakımını yaptırın, yağ sızıntısı var ise liftte görürsünüz.

altında yağ sızıntısı yok kesin eminim olsa kendini belli eder bende şaşırdım nasıl bu kadar eksiltmiş edindiğim bilgiye göre motor haccminden dolayı kullanıma bağlı olarak yağı yakabiliyormuş .

1.4 TSI araçlar da bile yağ eksiltme sorunu mevcut tam sentetikte.
15k da 4,7 araçta çok normal..
yağ sızıntısı terleme şeklinde de olabilir, motorun altında vs de en azında terleme olmaması bana göre imkansız..

kendi 4,78 im orijinal 128k da terleme yapıyordu, nadiren de damlatıyordu ve bütün contaları değiştirtmiştim.

WJ ye 15 20 bin km kadar bindim. ciddi oranda yağ eksiltmes ile karşılaşmadım. turbo vs yokki buharı gitsin yansın. km si çok bir motorda, taş çatlasa 10 bin km de 1 litre eksiltir o da artık eskimeye başlayan piston sekmanlarından ötürü.

WJ ye 15 20 bin km kadar bindim. ciddi oranda yağ eksiltmes ile karşılaşmadım. turbo vs yokki buharı gitsin yansın. km si çok bir motorda, taş çatlasa 10 bin km de 1 litre eksiltir o da artık eskimeye başlayan piston sekmanlarından ötürü.
Bende öyle düşünüyorum fakat aracta yağ kokusu yok çok ilginç yağ yakma durumu olsa eksoz dan yağ kokusunu fark etmez miydik?

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR